Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 25 Januari 2013

MACAM MANA PENDATANG HARAM INI JADI KAYA RAYA


CHINA DAN INDIA PENDATANG HARAM
maka timbul persoalan
macam mana kuala lumpur ini jadi pekan china?
macam mana bukit genting dimiliki oleh china?
macam mana setul dimiliki oleh  china?
macam mana china lebih kaya dari melayu?

KALAU INDIA PENDATANG HARAM
macam macam mana ananda krisha dapat lesen astro
macam mana india ini dapat beli klcc

KALAU CHINA PENDATANG HARAM
macam mana vincent tan milik bukit bintang
macam mana vincent tan milik judi ekor
macam mana lim goh tong milik bukit genting

SOALAN INI WAJIB DI JAWAB
selama 54 tahun negara ini 
dibawah united malays national organisation
selama 54 tahun negara inidibawah ketuanan melayu
macam mana negeri melayu ini tergadai
macam mana orang melayu jadi bodoh
macam mana orang melayu kena kelentong
macam mana tanah reserve melayu tergadai

CHINA GADAIKAN TANAH RESERVE MELAYU?
INDIA GADAIKAN TANAH RESERVE MELAYU?
NOTA:
siapa bagi mat pilipina kad pengenalan segera?
siapa beui mat indon warga negara segera?
siapa beri mat myamar jadi warga negara?

china biat kerja ini?
india buat kerja ini?

kalau india dan china tak buat kerja ini
siapa punya kerja?

--

13 ulasan:

DIDI KOTA BELUD YANG SEBENAR berkata...

Zool zool zoollll...respeklu punya hujah zooolllll......serius......tapi beberapa soalan aku sebagai warganegara yang sebenar...warga negara tulin......soalannya.......Ada tak dalam pelembagaan yang membenarkan pendatang haram ni jadi perdana menteri.......?....ada tak dalam kontrak sosial tu sebut apa apa dan dimana copy kontrak sosial tu.....?....last not least.....BISUL KO DAH SEMBUH BELUM.....BAYAR HUTANG KE DAK LAGI KAT MAKCIK TU......DAN ZOOOL ZOOOL ZOOOL..........KENYANG TAK MAKAN DUIT YANG PENDATANG ASING 1957 TU BERI.....?......HEHEHEHE

Tanpa Nama berkata...

Kalau China dan India dibawa masuk oleh orang British, yang pada ketika itu berkuasa di Malaya, apa maksud pula Pendatang Haram? Si Mat Bangla, Filipina dan Indon curi masuk entah bila dan bukan dibawa masuk oleh pihak berkuasa, kemudian diberi kerakyatan dengan syarat mengundi BN, itu barulah Pendatang Haram yang diberi kerakyatan.

Tanpa Nama berkata...

siapa mamat tu?

Tanpa Nama berkata...

semua ini melayu umno punya kerja..
termasuk laa rajagopal

Tanpa Nama berkata...

TT, bila nak buat ramalan tarikh PRU13??? agak2 lu bila?

agak2 lu bila nak start keluar berita ahli2 PAS,PKR,DAP keluar parti beramai2

Tanpa Nama berkata...

Tak lain tak bukan.....babi orang UMNO lah yang gadai negara kita.

BABI UMNO/BN

kampong lad berkata...

dah lama dah aku dok habaq.....bukan semua bumiputera tu umnoputera. cuma 'pendatang' & 'ketuanan melayu' ahli kelab umnoputera. 'melayu haprak'. bukan aku yg kata.

Tanpa Nama berkata...

.

.Salam bro

Minta Permissi untuk PSA


Perjalan Kuil Jalan Ipoh-batu Cave

Public Service Announcement
---------------------------


Pengguna jalan Jalan Ipoh menuju batu cave

berhati hati sikit pasal fan yang menunggu

perjalan kereta kuil ada kelihatan memasang

mercun saiz buah manggis atas pembahagi jalan.

Bunyi letupan sangat kuat.

Berhati hati



kkk


.

.

Sudin berkata...

Tidak semudah itu British Imperialis melepaskan Tanah Melayu,Australia,Temasik.....
Barua-barua orang putih kekal dalam sejarah....
Wujud kasta paria....

Tanpa Nama berkata...

Ada lagi,

Macam mana Vincent Tan dapat Bukit Tinggi?
Macam mana Robert Kuok dapat jadi pemborong Tunggal Gula Negara?
Macam mana seorang India terpilih jadi kaya raya apabila KLCC di bail out oleh Petronas?


Parti UMNO memperjuangkan melayu? PArti UMNO memperjuangkan Bahasa Melayu? Apa makna UMNO - UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION- Bahasa Melayu? kah..kah..kah..kesian ahli-ahli akar umbi umno, dari dulu, kini dan selama-lamanya kena tipu oleh pemimpin mereka melalui Utusan Meloya, Berita Hairan dan TV 3 suku.

Mohd Zuki


insafdoh67 berkata...

Zaman matdey lah cukong ni jd kaya raya.projek gila.tender bengong.sapu kontrak. Ni semua perangai puok ubn.. Penipu negara.. Rompak harta rakyat atas nama kemajuan.. Sape yg dpt.. Sape bos... Rakyat sedar tak.. Sistem dlm negara kita doh rosok mcm matdey kerala.. Melayu umno tlg jgn taat ke keling kerala.. Dia bukan melayu.. Dia tak akn bg melayu senang. Cuba fikir siapa dia. Anak beranok dia betul ke nok tolong rakyat melayu miskin.. 20thn matdey jnji nk tolong melayu... Haprak semua... Bn cuba jnji lg tika saat rakyat doh muok dgn pemimpin umno melayu.. Projek...projek...projek... Kaya....kaya....kaya... Datok..datok..datuk... Gilaaaa..gilaaa...gilaaaaaa.... Ni semua perangai pemimpin Ubn... Kih.kih.kih.. Hidup Rakyat.....

syamsul azrin berkata...

oit budak2 bodoh sekalian.. ntah ape2 la korang nie..bosan giler bace lu org punye komen..langsung xdpt knowledge..haishh..

didi kota baharu sepupu didi kota belud berkata...

Ko ada knowledge ke syamsul ghau ghau.....anak MAmi le ni agaknye yer.....educated person will feel sorry to call other people stupid as you are my....oppas you not my friend arent we....so be careful what you are writing before i pray to allah to ko you....hehehehehe....boleh ke harusisani aku doa budak sysm ni....hehehehrhe..... Entahlah...tak kuasa nak layan puak 20 hinggit ni......