.

Khamis, 7 Februari 2013

MENGENAL BAHASA SANSKRIT - ASAL USUL SYURGA
BAHASA SANSKRIT
 PENCERAHAN BAHASA SANSKRIT 
bahasa sanskrit adalah bahasa tinggi ugama hindu. kitab2 ditulis dan diajarkan dlm bahasa sanskrit bahasa kaum brahma pemuja dewa batara guru. 

dalam 1 ayat ada hampir6-7 perkataan berakarkan sanskrit dlm bahasa melayu. selain itu byk kata bhs melayu diambil daripada bhs cina, tamil malayalam, belanda, portugis, arab, farsi, turki dan inggeris. tok nenek moyang kita bukan setakat hindu budha saja. tapi mereka penganut alim tahap sami2 belaka.

ini ada dicatatkan I Ching dan Ibnu Batutta yg dtg lama melepak kat kawasan united Asean kuno - sri berjaya. setelah dicari2 hanya kata ubi babi padi dan besi yg tak ada pengaruh atau berakarkan bahasa2 luar. 

org2 melayu adalah bangsa campur dgn kesemua akar bahasa yg ada pada bhs melayu itu sendiri. cukup kaya kan? sbb itulah mamak itu melayu.

 dan sultan kahwin org putih, anak dia jd melayu juga, jdilah raja juga. tak pyhlah rasis2 Malayur dlm bhs tamil kuno selain bermaksud kota gunung juga bermaksud berbilang bangsa. alahhh tgklah thailand on KALAU AGAMA HINDU LARANG MELAYU PAKAI PERKATAAN SYURGA - APA AKAN JADI ?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/7/13


INI BAHASA
UNTUK MENJATUHKAN KERAJAAN
YANG MENIPU
PILIHAN RAYA

--------

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Suke sgt main dgn kata2 & istilah2 kunun2 baru,yg rugi umat islam sndri..ni smua propaganda APCO style,yg penting BN mnang PRU! Kalu mng gak,kita buat "durian style" plak!