Selasa, 23 Februari 2016

HIDUP INI ADALAH PETAI











FACE BOOK



Bab petai
- Pyan, tolong ajar cara kamu buat petai jeruk. Rebus atau tidak? Gua sudah rebus. Petai dalam minyak Zaitun sudah siap. Ada satu botol untuk kamu.
+ Brader, kopek buang kulit. Ambil isi petai. Jangan rebus. Taruh garam sesedap rasa. Itu saja. Simpan di dalam atau di luar peti sejuk. Ops, petai kasi taruh dalam balang, balang kasi taruh air.
- Yang kamu beri ada kulit.
+ Elok buang kulit, elak isi kecut dan boleh tahan lama. Kalau air keruh, boleh ganti. Bla bla bla. Bla bla bla.
: : Demikian beberapa SMS antara Tukar Tiub dan gua sepanjang 18 Ogos 2013 hingga 18 Ogos 2015. Tukar Tiub yang kaki petai meminta gua ajar cara-cara buat petai jeruk. Sudah berkali-kali diajar, gua harap dia sudah khatam. Keh keh keh!




---------------

2 ulasan:

Usop ali berkata...

betul tu...qwa pun dah try buat.jadi la...balon ngan beehon maggi...urmmmmmmm..bro

air gunung berkata...

TT.
Yg pasti tandas rumah kao berbau syurgawi...kah kah kah..
Kao pakai ape nak kasi ilang kehareemaan tu ek...
Kongsi la petua...
Kah kah kah kah