.

Rabu, 2 Mac 2016

MINTA BANTUAN






MINTA BANTUAN

portal malaysianinsider
tidak dapat di akses lagi
muncul portal malaysianoutsider
portal pun digodam
tidak dapat dilayari lagi

muncul unblock access.com
yang membolehkan
warga malaysia terus membaca
portal the malaysian insider

petang ini
unblock accress. com juga
telah diblok

justeru:
siapa tahu cara
untuk melintasi
semua larangan ini
sila nyatakan dalam
bahasa yang senang
sila tulis dalam bahasa mudah
agar kita semua dapat
membaca apa saje portal
apa saje blog
apa saja laman
dalam alam siber ini
tanpa ap apa  gangguan

TERIMA KASEH




--------

30 ulasan:

Salom Joyful berkata...

Gunakan extension Zenmate kalau gunakan chrome browser...

Tanpa Nama berkata...

guna google dns

buat carian change dns server utk cara-cara menukar dns

Tanpa Nama berkata...

Masuk website ini..www.anonymouse.org
-Klik kat English
-Pastu masuk la website yg disekat itu..
-Lepas itu klik kat surf anonymously....................................... Selesai....!!!

tepen berkata...

Cuba "hola.org"

hasilox berkata...

Pergi 'google.com' dan cari 'free proxy server'.
Kebanyakkan laman2 hasil carian itu boleh digunakan sama seperti 'unblockaccess.com'.

Tanpa Nama berkata...

jawapan : HOLA, ianya bagaikan kita melayari internet dari Amerika, tiada halangan

Tanpa Nama berkata...

apa yang susahnya.. masukkan je Google public DNS 8.8.8.8 dan 8.8.4.4 kat dalam properties Internet Protocol (TCP/IPv4). Pastu gerenti boleh masuk punya mana2 website yang diblock oleh puaka SKMM..

https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using

Bosikoi Bosinang berkata...

www.site2unblock.com

Tanpa Nama berkata...

sila cuba ini: https://www.torproject.org/

amingg berkata...

dowload nih:
https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en

konfirm boleh bukak semua.

Tanpa Nama berkata...

http://www.alltechbuzz.net/access-blocked-sites/

Tanpa Nama berkata...

Hi TT

You can beat those motherfucker, LAWAN TETAP LAWAN

Install TOR browser. TOR allows you to browse anonymously. It does this by routing your web browsing over and encrypted network before it emerges at an endpoint, which will likely be in an uncensored, unfiltered location. You shouldn’t use Tor to access sensitive, unencrypted data, but Tor will let you access blocked websites on any connection.

Tor’s developers are fighting a long, unending battle with regimes that attempt to block it. Tor may work even if standard VPNs, proxies, and SSH tunnels won’t.

Note that Tor does have a big downside — it’s much, much slower than typical web browsing. It will allow you to access blocked websites, but it shouldn’t be used for all your day-to-day browsing.

That's it !!!


"Man truly achieves his full human condition when he produces without being compelled by the physical necessity of selling himself as a commodity." - Dr. Ernesto "Che" Guevara

Abaka berkata...

Unbloock.com try test.aku pakai android boleh

Tanpa Nama berkata...

download Cloud VPN atau pakai betternet. google jer. pastu download & install. free. nak surf mana2 pun boleh.

Wayang Tinggi

Tanpa Nama berkata...

Untuk telepon bijak pandai, Downloadlah Psiphon . Boleh tengok filem jerman juga. Atau guna mini opera... jangan bagi tau tontonwi... kah kah kah.


Tanpa Nama berkata...

Google binatang VPN ....Install binatang tu... yang free pun ada...masalah pun selesai

Tanpa Nama berkata...

pakai google dns.... 8.8.8.8 - 8.8.4.4 atau lu taip `proxy' kat google lu jumpe laman sperti unblock acces...berlambakk...

Tanpa Nama berkata...

Salam!

Untuk phone android saya download "Cloud VPN'(free)dari playstore, install, lepas tu connect. Lepas connect guna apa-apa jenis browser untuk surf. Semua website boleh access. Tiada sekatan.

Tanpa Nama berkata...

For OpenDNS the settings are:
> DNS Server : 208.67.222.222
> Alternate DNS Server : 208.67.220.220

If you prefer Google then then:
> DNS Server : 8.8.8.8
> Alternate DNS Server: 8.8.4.4

https://www.keithrozario.com/2012/03/bypass-unifi-blocking-and-censoring-using-a-dns-switch-or-vpn-connection.html


*
**

Tanpa Nama berkata...

Aku dah lupa website tu, free trial 1 mggu pastu berbayar. Tapi utk jangka panjang....jatuhkan regim najib+Rosmah, nescaya hapuslah semua

Tanpa Nama berkata...

woitt TT, unblockaccess.com masih boleh gunalah TT. aku rasa komputer kau yang sebenarnya kena blok. kah...kah...kah....

Rileks... mana boleh blok punya. ini komputer negara dunia pertama bukan dunia ketiga macam komputer gerombolan united malays no otak.kah...kah...kah...

Tanpa Nama berkata...

Kang klau den bg kt tt x psl2 kene blok lg dongan skmm cilako tu..samo jo la..sio2..dh la den lyn film jorman dokek situ..

Tanpa Nama berkata...

Kau la punya pasal tt, laun kali diam2 sudah, jgn heboh2, skmm dapat maklumat dari blog kau bhai hahaha

biomedik berkata...

guna link ni boleh http://www.themalaysianinsider.com.prx2.unblocksit.es/

Tanpa Nama berkata...

http://www.themalaysianinsider.com.prx2.unblocksit.es/
link ni boleh pakai.

Tanpa Nama berkata...

klu guna pc tukar ke google dns ja. ataupun install aps psiphon. rilek je. semua web leh p.

Tanpa Nama berkata...

1. kan pegi je facebook malaysian insider, ok juga
2. http://www.themalaysianoutsider.com/ (masih cun dan bergetah lagi)
3. bukak browser, taip ip gini: http://203.223.159.194/

Tanpa Nama berkata...

guna VPN. contoh nya yang free spt vpn sshour. sekadar perkongsian.

naufal238 berkata...

http://www.vpngate.net/en/
Ini laman proxy di luar negara. Instruction cara tukar vpn semua ade dlm tu.. Tinggal explore sendiri je.. Dia akan buat macam kita surf internet dari overseas. So ape lancau laman web yg kene blog dkat malaysia ni boleh diakses.. Berita baik utk kaki porntotowi..

FileHippo berkata...

Tuan Tukar Tiub...

Sila tukarkan DNS server...

Sila buang nombor DNS server TM (Telekom)...

DNS server telekom ialah 202.188.0.133 dan 202.188.1.5

Sila gantikan DNS server dengan Open DNS...

Open DNS server ialah 208.67.222.222 dan 208.67.220.220

Ditambah dengan nombor2 DNS server ini...

4.2.2.1
4.2.2.2
8.8.8.8
8.8.4.4

Untok technical cara2 nak tukar, Tuan Tukar Tiub boleh tanya Pakcik Google...

Selamat mencoba... :-)