.

Rabu, 20 April 2016

BUNGA HUTANG MAKIN NAIK





JENG JENG JENG

APA MAKNA

BERITA INI

KOMENTAR

berita ini memberi
kita tahu bahawa
taraf malaysia sebagai
diyakini pelabur merosot
jika hutang tidak dapat
dibayar oopp.. maaaf
jika bunga huntang
tidak dapat dibayar
makan ledakan ekonomi
pasti akan berlaku
ini akan memporak peranda
ekonomi malaysia
malah ekonomi kapitalis
global akan kacau
nilai ringgit akan jatuh
bunga pinjaman malaysia
di bank luar negara akan naik
mudarat akan sampai

Pelan selesai hutang 1MDB kini meragukan, kata Moody's

Agensi penarafan kredit, Moody’s Investors Service (Moody’s) berkata, rancangan 1MDB untuk mengurangkan hutang berskala besar diragui selepas pengumuman International Petroleum Investment Company (IPIC) yang berpangkalan di Abu Dhabi untuk tidak lagi terlibat dalam usaha menyelamatkan firma itu.
"Yang pastinya sekarang ialah pertikaian dan kemungkinan penamatan tukaran aset-hutang meletakkan kemajuan dalam pelan rasionalisi hutang 1MDB dalam situasi meragukan," kata penganalisa kanan Moody, Christian de Guzman yang berpangkalan di Singapura, memetik Bloomberg.
Laporan Bloomberg juga merujuk kepada kenyataannya pada 11 Januari yang lalu berkaitan kesan perkembangan terbaru itu.
"Dalam kenyataan itu, firma menyebut dinamik hutang negara yang semakin buruk ekoran daripada ketidak mampuan untuk berdepan dengan harga komoditi yang rendah" atau penghabluran liabiliti kontingen yang besar mungkin memberi tekanan kepada panarafan Malaysia.
"Moody's memberi penarafan A3 kepada Malaysia, gred pelaburan keempat terendah," katanya.

KAH KAH KAH

woit

kacau macau

ekonomi kapitalis

FBI makin marah

kah kah kah

semua ini kerja

maharembat 

kah kah kah

REMBAT LAGI

-----------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Jenuh tunggu ni xda sebarang tangkapan pon tt, dah lama siasat2 xda jugak tanda2 tangkapan, xkan nk siasat bertahun2 kot br nk tangkap, xkan nk tgu lepas pru14 kot br nk tangkap... Fbi pun lembab jgk wat kje ke mcm org keje gomen pemalas kene rasuah dulu br laju, atau fbi takut ngan ketua twitter negara kot sbb kat amerika nun mana ada ketua twitter.kahkahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Ekonomi kita masih kukuh, Asas ekonomi negara kta antara yg terbaik....kata pemakan dedak dihadapan kera, monyet, org utan dlm zoo hahahaha

Tanpa Nama berkata...

GADAI SELUAR DALAM aka SPENDER boleh settle

SPENDER SAPUMAN nilai bilyon bilyon

SAPUMAN tak ada "kacang"

FBI PENING cari "kacang"

SPENDER mat dah bahalol aka SAPUMAN harga 2 BILYON lah Abang !!!!!!!