.

Khamis, 26 Mei 2016

APA ITU MELAYU





KHALIFAH AKHIR ZAMAN
aku cukup pelik dengan melayu nie...amar maakruf nahi mungkar...yang rasuah yang kutip wang yang tipu bangsa sendiri diangkat sebagai khalifah akhir zaman.. yang cakap betul..yang menyeksa diri kerana rakyat ditolak oleh melayu islam...mana silapnya.. 

adakah mereka dididik sebegitu rupa sejak kecil..tidak kah sejarah melayu tidak mengajar apa apa selama ini..adakah semua hanya berkitar dalam wang semata-mata ? tetapi yang pasti melayu akan hilang jua...bukan kerana cina bukan kerana india bukan kerana bangla bukan kerana nepal...kerana orang melayu sendiri sudah berubah...bukan saja mudah lupa jasa orang kepada kita tetapi bangsa melayu akan diperintah oleh warga asing demi mengejar kekayaan duniawi...

cuba tengok...yang bersekolah yang ada degree yang ada master pun layu kerana duit..kerana jawatan...kerana pangkat...apa nak jadi melayu...setakat salahkan bangsa lain tiada guna...cermin diri...lihat apa kekurangan bangsa itu sendiri...sejauh mana mahu menadah tangan ? sampai mana on PEJUANG BANGSA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/25/16





----

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ilmu ini bukan sumer orang boleh dapat dan hadam. Ramai boleh bayar dan belajar, ianya hak Allah jua untuk dianugerahkan ilmu yg bermanfaat.

Bila boleh bayar, boleh dpt sijil. Boleh tunjuk pandai dgn score berbagai. Tetapi terpulang kpd Allah jua ilmu akan diberi.

Ramai belajar tidak ikhlas. Nak kenal cukup senang. Bila jabatan atau kompeni hantar pergi kursus/training, staff tu x bersungguh2 dlm training. Walaupun dlm bidang mereka ceburi.

Pergi training sbb elaun, sbb bos hantar, tak ambil nota, tak aktif dlm perbincangan,blablabla.. sedangkan gaji mereka berjalan semasa kursus tersebut. Malah disediakan segala bagai kemudahan semasa training, dgn hotelnya, dgn kejap2 makannya..cukup mudah nak baca semiotik melayu2 ni. Cukup ramai yg malas. Ada la 2-3 ekor yg peduli. Lain2..pegi mampos la..

Nak jumpa melayu yg hadam dan mendapat nikmat ilmu ni, bila dia balik berkursus dan berjaya praktis dgn pelbagai halangan politik pejabat serta dpt keberkatan manfaatnya. Jika xdpt berkat, xpayah la sembang agama pongpangpongpang flexing itu ini..

Mmg melayu hari ini, ramai mcm cilake dan haramjadah. Nak jumpa yg ikhlas...sorila

Tanpa Nama berkata...

Melayu ini BAGAI KENTUT SENDIRI BAU

Itu lah Melayu

Bodoh Bahalol Bengap dan Kampau

Salah kan TAIK tapi hidup dengan TAIK

Apa lah TAIK tanpa Melayu

Betul kata TUN ,

OH MY SHIT !!!!!!!!!