.

Ahad, 8 Mei 2016

EROPAH KACAU BILAU








KACAU BILAU

eropah sedang kacau
eropah sedang bilau
krisis yang dibawa mangsa perang
perang di syria
perang di libya
perang di iraq
perang di palestin
telah membawa ratusan ribu
mangsa perang ke eropah

mangsa perang
pelarian perang
mencari wilayah selamat
mencari tempat berteduh

di german hampir 1 juta
pendatang baru sampai
ini menyebabkan warga german
berhaluan kanan bangun marah

sempadan itali/austria mahu ditutup
ini telah menimbulkan kemarahan
warga garis kiri yang menyokong
pelarian perang

kumpulan kanan
kumpulan fasis
parti berhaluan kanan
semakin berjaya mendapat sokongan
orang asing
kaum imigran
penganut islam
dijadikan hujah
dijadikan sebab
dijadikan musuh
parti berhaluan kanan
mengolah propganda
dengan menggunakan
makhluk asing
makhluk islam
dan kaum pendatang

kacau bilau di eropah ini
akan berterusan
tidak nampak jalan penyelesaian
kerana imperialis amerika 
masih mahu meneruskan perang
dengan menggunakan
saudi arabia
qatar kuwait turki

garis kiri
garis kanan
politik kiri
politik kanan
sedang membangun
sejarah perang dunia ke 2
sedang berulang sekali lagi

NOTA:
sila jangan lupa
sejarah german
sebelum pecah perang 
dunia ke dua
dulu yang dimusuhi warga yahudi
kini yang dimusuhi warga islam


------------

5 ulasan:

panglimo potaseh berkata...

Dulu musuh Jerman adalah Yahudi. Bila perang Jerman sembelih 6 juta Yahudi, lepas tu Yahudi terus maju kehadapan.

Sekarang musuh Jerman adalah Islam .. belum pun perang, Islam dah pon bersembelihan sesama sendiri .. juta yang saheed dan akan terus gostan kebelakang.

Tapi Tantawi tetap bersejahtera nonton video Jerman secara free .. Jerman sayang Tantawi.

Tanpa Nama berkata...

Dah lama tak lawat blog budak babun dari pilah nes9 nih....."kelope" lah kau iiiii.... cilanat spi nak mampos.... dulu kau ysng berio-io bona nak tumbangkan medey mudah lupo... skg ni maak aaiiii...bole lak bersekongkol dongan budak medey tu balikkkk....pantek la ..... apo budak medey tu dah nonggeng bontot dopan ko .... yg ko dah tak keruan ssgt skang nih pasal apo plak.....medey dah ulur aan bontot berusio 91 tahun pun ko selero ko lagi.... ko balik pilah ado yang nak kono loga loga aan krpalo kek batang ponak nihhh...

Tanpa Nama berkata...

Ni la standard otak dunia ke3(melayu), benda celah bedah macam ni pun depa,boleh ulas panjang2 nak hentam orang.Bak kata org melayu juga la..balik selai lalang pun depa sanggup sembunyi. Kalau ada fakta yg baguih2 takpala jugak,Ni balik2 nonggeng bontot jugak depa hujah..Dari yg kepala depa sampai lah yg kuli duk kutuk hang ni TT..hehe.

Tanpa Nama berkata...

biar kacau kacau

bila perang baru boleh combat combat

macam ARWAH VIC MORROW

baru BON BON lari......... Chabut !!!!!!!

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Orang makan dodaK...jangan Layannn TT
dah Lah maLeh baco buku,
NgompLen orang bukan main Laei...
TT dah tuLih tontang United front Dan perkara pasai yang berkaitan berboLeyh~boLeyh kaLi...tak paham2 jugajuga...tanpo namo 8 Mei 12.33