.

Isnin, 9 Mei 2016

MANA HANG JEBAT





DONGENG HINDU
karya sejarah melayu dan watak hang tuah diwujudkan untuk memperbodohkan melayu...cerita dongeng hindu purba di tambah dengan unsur islam diadakan agar rakyat tetap bodoh dan menyembah sehingga kini...wal hal dalam islam telah menjadi fikrah manusia tuhan hanya satu dan tiada manusia menjadi jelmaan tuhan kah kah kah... apa pun semua dogeng cerita hantu berjaya menambat hati rakyat sehingga kini...

walau ditahan.walau dipujuk jangan menyembah reja tapi masih ada menyembah mencium kaki dan menjilat lutut...kalau kaum kerabat tak apa jua...ini manusia bergelar pemimpin juga diperlakukan sebegitu rupa... kalau pemimpin minta jilat punggok ada juga yang sanggup demi apa ???? 

kaya lah beb kah kah kah...modalnya maruah diri boleh jual beli...sama macam.perasuah kah kah kah...pi mampoos lah watak 2 baik yang sebenarnya menghisap darah manusia lain...tak lebih dari lintah darat...kah kah kah on SIAPA DIA HANG TUAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 3:10 PM




---------------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

MELAYU MEMANG BODOH !!!!!!!!!

harap kan Perot BOROI saja , OTAK LAHAP harta orang lain

HANG JEBAT ini BUDAK TOLOL lah jugak

sudah tahu HANG TUAH tu sebenar nya BAHALOL dan LAHANAT kenapa tak bagi tau BAN KI MOON atau OBAMA ke ????

ini senyap macam SI PUNAT aka SOTONG DE DUGONG

ada MASYOOOOKKKKKKKKK , kata HANG KOPIAH

Boley Jalan berkata...

Hang Tuah anak diluar nikah sebab takde bin......kalau bukan islam tentu ada A/L.....ni hapah jadah takde.

Tanpa Nama berkata...

ini la akibatnya mengkaji sejarah didalm kelas, didalam library didlam bilik berhawa dingin..berbanding org kafir makan babi, org kafir ini akan turun ke tempat2 sejarah itu utk mencari tanda atau petunjuk2 dari apa yg mereka baca.semua aktiviti ni memerlukan wang dan negara malaysia yg diperintah oleh umno barisan national, takkan memberikan wang peruntukan itu..kemudian baru la korang tau susahnya meyusun sejarah, mencari susur galur dan lain2 lagi..benar kata tt, universiti terbaik ialah universiti jalanan..pengalaman menemukan aku dgn org yg bersemangat utk meyusun sejarah2 itu menggunakan duit sendiri.beliau merantau didalam dan dioversea..tahukah anda sekiranya anda melawat kesesuatu tempat bersejarah dimalaysia ni, info dlm bahasa malaysia kebykkan kadang adalah berlainan dgn bahsa ingeris..tahukah anda bahawa pegawai2 british adalah org2 yg merakamkan segala sungai, lukah2,warna kulit,selera anak2 raja, anak2 sultan, bini2 siame lurah2 gunung2 pokok2 sumber2 asli yg ada dimalaya serta di 90% dunia jajahan british.british melalui THE COMPANY berkeje turun padang berjalan dan berbahasa melayu lingua franca.jgn perasan yg islam berkembang 3/4 dunia, tetapi perasan la bahawa BRITISH melalui THE COMPANY atau SYARIKAT multinational menjajah 90% dunia samada negeri diatas angin dibawah bayu atau dibawah air..muhammad pun takda idea nak kumpulkan quran.pengumpulan adalah idea sahabat umar dan usman.british meguasai dunia dgn PERJANJIAN/AGREEMENT..kini cara yg sama dilakukan oleh amerika, contoh terkini adalah tppa..kalo dulu sultan2, raja2 melutut meminta bantuan dan bulu ari ari british, kini teknik dan cara yg sama juga dilakukan oleh THE COMPANY..kalo bahasa melayu byk meminjam dari bahsa2 lain, begitu juga la melayu mudah meminjam benda2 lain..sultan yg dianggap daulat rupa2nya dijampi serapahkan agar tidak terkena santau atau ubat guna2..kalo dulu ada laksamana bentan yg mbunuh sultan melaka aka sultan bagi jajahan johor, zaman perlwan itu disejarahkan semula oleh ramlee bin putih atau pramlee dgn merembat isteri sultan perak..ini sejarah..sultan adalah org yg ada ada, ada duit-emas perak gangsa, dgn adanya ada ada, sultan bole bagi mkn hulubalang,bendahara dll termasuk kaki pukul contohnya baju merah dan pahlawan2 dayak bertatoo duit..pembacaan sejarah seringkali mengetengahkan mengenai kaum2 borjoius kaum2 kaya, hulubalang2 kalis api kalis jampi kalis santau..namun pembacaan sejarah tidak kepada rakyat kebyakkan yg miskin, rakyat yg isterinya dirampas oleh sultan oleh raja, juga kisah2 rakyat yg mbangun melawan sultan yg zalim..hang tuah atau mana2 hang adalah org yg berjawatan dan menerima sesalin pakaian kerajaan melaka melitupi johor.hang2 ada duit dan kuat serta pandai bersilat.sejarah tidak merakamkan rakyat yg disuruh bermatian, tp sultan memegang botol besar..agak2 berapa besar botol yg tengku rahman pegang.cubalah membaca sejarah dengan garis atau kelas perjuangan..kemudian turun padang..hang tuah yg tiada tanda dihujahkan , laksamana bentan yg ada kuburannya tidak dihiraukan..sejarah yg terakam adalah sejarah kaum borjuis org2 kaya..namun kini, kisah2 bersih,maria chin, ambiga, adam adli, mandep dll, kisah dapur jalanan, kisah2 tptj, kisah2 blog tt, kisah2 carut marut semiotik susuk 60an isham rais adalah buku sejarah terkini dimana aku turut dlm adegan2 sejarah itu..prof sejarah prof ramlah dan prof kkk tidak bole jual buku sejarah masa kini..kepada bro isham, kalo lu masuk dalam, siapa mau buat cd teater bilik sulit..gua mau beli 100 keping dan bagi kpd anak2 bangsa kemudian hari..bro tt, terima kasih atas hasutan anda..walaupun anda terpaksa kedlm..anda adalah watak yg dirakam sejarah utk generasi mendatang..

errol berkata...

Hang Tuah di zaman lampau. Skg ni zaman Hang Sapu, lagi dasyat. Boleh kelentong satu dunia.