.

Jumaat, 22 Julai 2016

MATI DALAM TONG DRUM




DI AMERIKA

FBI SIASAT 

TANGKAP 

DAKWA

DIMALAYSIA

MASUK TONG

DRUM TIDOO

DENGAN SIMIN


Jangan campur tangan urusan AS, kata Mat Sabu

Parti Amanah Negara (AMANAH) menggesa semua pihak agar tidak mencampuri urusan dan menghormati hak Amerika Syarikat bagi mengambil tindakan berhubung wang haram yang masuk ke negara itu.
Presidennya, Mohammad Sabu berkata sebelum ini kerajaan menentang campur tangan Amerika Syarikat ke atas mana-mana negara, justeru Malaysia juga tidak boleh campur tangan dalam hal-hal negara lain.
“Amerika Syarikat sekarang ini mahu mendakwa mereka yang terlibat membawa wang haram masuk ke negara mereka. Mereka tidak berkompromi kepada orang yang melakukan kesalahan di negara mereka.
“Maka jangan pula kita campur tangan jika mereka mahu mengambil tindakan kepada individu membawa wang haram ke negara mereka, seperti juga kita tidak mahu mereka campur tangan hal ketenteraan dan kepolisan dalam negara kita,” kata Mohammad dalam satu kenyataan.
Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DOJ) Rabu lalu mengemukakan saman sivil untuk menyita lebih AS$1 bilion aset didakwa diperolehi melalui dana 1MDB.
Ia sebahagian daripada dana AS$3.5 bilion yang disalahgunakan dan aset lain yang terlibat termasuk rumah agam dan mewah, karya seni, jet peribadi dan kutipan filem 'The Wolf of Wall Street'.
Dalam saman DOJ Amerika Syarikat yang difailkan, AS$731 juta dana 1MDB didakwa mengalir ke akaun bank rasmi 'Malaysian Official 1'.
DOJ menyifatkan tokoh itu sebagai "pegawai berpangkat tinggi dalam kerajaan Malaysia yang juga mempunyai kedudukan berkuasa dalam 1MDB".
Mengulas lanjut Mohammad atau lebih mesra dengan panggilan mat Sabu meminta semua pihak tidak terlalu naif dalam perkara tersebut.
“Jangan kita terlalu naif. Apabila Amerika Syarikat mahu memburu pesalah wang haram masuk ke negara mereka, kita pula kata Amerika cuba nak campur tangan urusan negara,” kata Mat Sabu.
Menurutnya, di Malaysia peguam negara yang mahu memulakan siasatan ke atas 1MDB telah dipecat manakala pegawai yang mahu menyiasat kes tersebut dijumpai 'mati di dalam tong drum'.
Malah, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) disiasat oleh polis dan beberapa pegawainya juga dipecat serta ditukar ke bahagian lain, dakwanya.
“Jangan kita terlalu naif. Apabila Amerika Syarikat mahu memburu pesalah wang haram masuk ke negara mereka, kita pula kata Amerika cuba nak campur tangan urusan negara,” kata Mat Sabu.
Menurutnya, di Malaysia peguam negara yang mahu memulakan siasatan ke atas 1MDB telah dipecat manakala pegawai yang mahu menyiasat kes tersebut dijumpai 'mati di dalam tong drum'.
Malah, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) disiasat oleh polis dan beberapa pegawainya juga dipecat serta ditukar ke bahagian lain, dakwanya.
“Timbalan perdana menteri, menteri dan menteri besar dan pegawai tinggi kerajaan yang mempersoal 1MDB, juga kemudian dipecat.
“Tiada penjelasan menyeluruh terhadap pembunuhan dan pemecatan ini. Ini semua menimbulkan spekulasi buruk ke atas Malaysia.
"1MDB dan perdana menteri dilihat begitu kebal dalam isu ini. Sepatutnya sudah ada satu Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat keseluruhan isu ini,” tambah Mat Sabu.
SAPA MATI

DALAM TONG

SAJE TANYA

TAKUT LUPA




-------------

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tangkap , dakwa dan hukum najib dengan hukum hudud.ini saat terbaik utk para yg2 untuk memutuskan silaturahimtambi chik dengan najib rosmah..najib rosmah sudah mati, yang hidup hanya wang2 kertas berterbangan.cina kata wang mati..shari seblum najib rosmah dihantam oleh US, singapore dan malaysia adakan MoU utk HSR high speed railway. keesokannya amerika keluar cerita rompakan 1mdb dan dgn serta merta singapore mensita asset 1mdb.pd gua, spore dan us adalah sahabat akrab.lee kuan yew bukan komunis..cina lee kuan yew adalah pro amerika.ledakan demi ledakan berlaku sejak britain keluar dari eu. sejarah mebuktikan british menguasai 3/4 dunia atau kurang lebih 90% ekonomi dunia. kpd puak islamis,ulama2 ust ustazah, agama muhammad berkembang hampir ke 3/4 dunia shj, tetapi british menguasai 90% dunia dan puak2 islamis berkembang dlm sistem british itu.jww birtch adalah pegawai british di tanah melayu dan pengasas negara israel zion, british melahirkan negara saudi yg dulu dipanggil semenanjung arab.tak caya, sila tanya lawrance arabia, seorg warga british belajar islam di turkey kerajaan islam terbesar yg dibangga2kan dan menetaskan negara arab saudi berfahaman wahabi.pd ketika brit keluar eu, maka kaum2 pemodal pecah dan mula mengeluarkan duit masing2, hasilnya pound jatuh.sejarah kata british mjajah tanah melayu.makanya british tau perjalanan, hasil mashul tanah melayu.maka british wajib dihalang oleh dari memiliki semula laluan2 air di tanah melayu.laluan sutera dua ini perlu diletakkan tentera, dikenakan tol atau dimiliki atau diberi kpd kerabat johor utk menjadi balaci pemugut cukai bagi britisih.ekonomi pecah dan tanah melayu wajib dikuasai atau thailand sudah terima duit utk segenting kra.atau indon sudah siap pasang tentera diperaiaran sabah..atau sabah juga bole untung sekiranya keluar dari malaysia..1000thn lagi najib rosmah akan memerintah, samada dialam nyata atau alam kubur.semoga tuhan mendengar hasutan gua tiap hari agar najib rosmah dihukum atas segala kezaliman samada hutang2 1mdb, gst, harga eletrik naik, harga gas naik dan kenaikkan gas adalah yg paling menguntungkan bukannya harga minyak.setiap subuh gua qunutkan agar najib rosmah dibawa balik ke pangkuan tuhan.setiap jumaat gua doakan yang sama. semoga najib rosmah boleh pergi dengan aman.ditangkap didakwa dan dihududkan adalah jln terbaik bagi menjalani penyucian dosa2 dibumi seblum diberikan ganjaran syurga dan bidadari altantuya.macam malam pertama, pasti la rasa sakit dan cepat pancut..dah lama2, kesakitan menjadi sedap dan nikmat..makanya najib rosmah wajib dihududkan dgn hudud waHADI..to FBI, please assign your staff to take and grill abdul hadi awang the presiden of Parti Seislam Malaysia aka najib rosmah consultant. Hadi is a terengganu assemblyman and 1mdb formely was TIA, Terengganu Investment Authority. God bless amerika..god bless amerika. god bless amerika.errkk nik abduh mana?amerika si taghut sedang hentam pemimpin isle, islam..mana ton ton porno wi..balik german tgk boob big momma merkel ke....semoga tuhan merahmati bro isham.lu happi, gua pun happi..sang saka menanti kibaran demi kejatuhan najib rosmah.malaysia melakar sejarah dunia.