.

Jumaat, 9 September 2016

PARTI KETUAN MELAYU TANPA MELAYU





TEPAT BETUL

ORANG MELAYU

DAH MERASA

GEROMBOLAN

TIDAK PERLU

WUJUD LAGI



Perang persepsi pernah beri kesan kepada Umno


SHAH ALAM – Pemimpin Umno diingatkan agar tidak memandang rendah perang persepsi yang semakin menular kerana Umno-BN pernah menanggung akibatnya pada dua pilihan raya umum yang lalu.

Ketua Umno Bahagian Cheras, Syed Ali Alhabshee berkata, meskipun persepsi negatif itu dimainkan pembangkang namun penularannya boleh menghakis pendirian dan sikap pengundi.

“Persepsi negatif terhadap Umno kononnya kita sudah tidak lagi relevan kepada orang Melayu menjelang PRU14 (Pilihan Raya Umum ke-14) perlu diperbetulkan.

“Pemimpin Umno perlu lebih agresif memikul tanggungjawab memperbetulkan persepsi tersebut bagi memastikan tahap sokongan orang Melayu terhadap parti terus kekal,”katanya dalam catatan di blog Umno Cheras.

Malah katanya, ada dakwaan yang beredar mengatakan parti politik baru ditubuhkan untuk menggantikan Umno.

“Ini semua mainan persepsi yang boleh mengelirukan rakyat terutama orang Melayu yang selama ini setia kepada Umno.

“Hari ini, maklumat berada di hujung jari, apa sahaja berita termasuk fitnah dan serangan persepsi memburukkan dan mencerca Umno begitu mudah dilakukan. Malah begitu mudah pula dipercayai oleh masyarakat umum,” katanya.


WOIT

KAH KAH KAH

GEROMBOLAN

MASIH PERLU

UNTUK JADI

MUSUH LAWAN

KAH KAH KAH

JIKA TAK ADA 

GEROMBOLAN

TUKAR TIUB

TUTUP KEDAI

KAH KAH KAH

----------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Apa lah Negara tanpa bebudak bahalol lahanat DUMBNO

DUMBNO Bagi kerja banyak pada pelahap pelahap bangsa

Kerja DBKL pun boleh jadi juta juta jutawan

Melayu memang pandai PAU PAU PAU


Zaman BRITISH mana ada Melayu pandai jadi SAPUMAN

Ada DUMBNO ada Melayu KAYA

Kena ingat tu

Warisan Bangsa lah

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Oit..!!!!.ini habshi sudah termakan petai jampi tukar tiub, petai penjual jampi jual agama tiub nanti kaLau dia tukar aQidah seLamat laaa...cuci darah dedaK duLuuu

Tanpa Nama berkata...

Eh boto tu tt, kau sebagai otai jauh pandangan dan luas perjalanan mosti lah bersedia untuk segala kemungkinan, tuan guru haji hadi jadi best friend forever dongan tuan amnu haji najib, mahathir jadi bff dongan anwar, nurul izzah kawin dongan ekau, ehhhhh.....
Jadi tormasuklah ekau kono sedia dongan kemungkinan ahli exodus lalu haji najib bertigo dongan hisamudin husin dan adnan putarjaya terpakso berpeluh gulung tikar amnu... dan lebih menambah impact, bff dio haji hadi pun cakap "I follow!" lalu nasruddin pun tolong dia bungkus pas sama... Maso tu apo kau nak buek tt?? Tomonung yo laa.. Milah dah kawin.. eh, rosmah dah kawin...!! Takdo apo tinggal lagi untuk kau tt oiii!