.

Jumaat, 24 Februari 2017

TUAN HAJI HADI KANTOI








APA MAKNA

BERITA

TERGEMPAR


MAKNANYA:
kini terbukti
kini jelas
kini betul 
apa yang dihuraikan
oleh yb husam tentang
tuan haji hadi dapat dedak
dari tuan haji najib

90 juta dedak telah dimasuk
ke dalam affin bank

maka menantu tuan haji hadi
melocat mengambur  heboh
buat laporan polis
kerana yb husam musa
bocor maklumat affin bank

malaon ini tak sedar
ini bermakna apa yang husam
umumkan adalah benar belaka

NOTA

malaon yang buat
laporan polis ini ialah
menantu tuan haji hadi 
juga dikenali sebagai 
din ayam bogel

malaon ini pernah 
kena sepak tempeling
dipusat membeli belah
low yatt bukit bintang 

kalau nak tahu surah
din ayam kena tampar 
sila tanya ustaz wan ji


Menantu Hadi lapor polis tuduhan Pas terima RM90 juta

Yang Dipertua Pas Kawasan Subang Zaharudin Muhammad membuat laporan polis terhadap Penasihat Amanah Kelantan Datuk Husam Musa berhubung tuduhan wang RM90 juta yang dimasukkan ke dalam akaun pemimpin parti itu.
Zaharuddin, yang juga menantu Presiden Pas, telah menfailkan laporan polis di Balai Polis Sungai Buloh pada 20 Februari lalu dengan mendakwa tuduhan Husam itu bersifat ‘membuat kecoh’ walhal diketahui maklumat dalaman bank di Malaysia dilindungi oleh akta dan undang-undang.
Tindakan Husam itu dakwanya melibatkan keselamatan data pelanggan di Affin Bank Berhad yang dilindungi di bawah Akta Perkhidmatan Kewangan Islam 2013 (IFSA 2013) jika ia membabitkan akaun perbankan Islam dan Akta Perkhidmatan Kewangan 2013 (FSA 2013) jika ia membabitkan akaun perbankan konvensional.

CAKAP NAK

SAMAN

BILA NAK

SAMAN

PASAL APA

TAK SAMAN

KAH KAH KAH



------------------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kah kah kah
Masing2 champion dlm parti pas dah dapat laba hasil kerjasama pas dan umno.

Yg kekal bodoh dan naif cuma tuan berahim tuan man, bodoh mcm telor din ayam. Big boss baham dedak, bila kecoh2 berita pecah big boss cuma perlu buat golden silence tapi si bodoh mcm telor ni meloncat2 buat damage control. Sudah2 laa tuan berahim oii. Baik awak jadi guru pondok lagi baik.

Tanpa Nama berkata...

lu tunggu esok bro..hadi akan kata sudah hantar surat saman..padahal buat repot polis je..ni jerat makan diri.pucuk dicita ulam mendatang..akhirnya haji hadi dan haji najib akan menjadi saksi...gua setuju dgn bro tt, maknanya duit rm90juta itu wujud dan akaun affin bank itu juga benar...ni baru satu haji, cuba check2 akuan haji audi dan haji porsche..silap2 ada lurah2 kupang emas didlmnya...tetiba suara ruu semakin jauh dari telinga..apakah ini tanda2 dari tuhan kpd wakil2nya..kalo masih tak sedar lagi..

Tanpa Nama berkata...

90 juta tu mungkin dah bersih tt....depa pi mekah....bagi seringgit kat bangla sapu sampah dalam mesjid....pahala dapat 100000 ringgit...klau 90 juta...baru 90 ringgit....so...itu duit sudah halal dan toiyiba.....ini ulamak semua....Allah pun depa mahu tipu...nak buat macam mana kan?....kau tt....cuba pakai jubah dan serban....pas tu cakap masuk perkataan arab sikit2....pas tu kau jual lembu seekor 10 ribu ringgit.....dan kau cakap....lembu ni dari bayi lagi dah didengarkan ayat quran...sebab kau pasang dlm kandang lembu keset mengaji....aku rasa berrebut2 depa beli.

Tanpa Nama berkata...

Apa ka jadahnya nak repot polis? Polis tak ada masa nak layan, apa dgn kes jong nam.
Klu tak setuju dgn tuduhan husam saman sj husam. Biar husam tercirit birit nak bayar saman, jk dia kalah. Banggang sgt ka menantu hadi ni

Tanpa Nama berkata...

Tuh kerja ada upah lah

Juta Juta aja boleh pakai BENTLEY


Melayu kaya semua gila BENTLEY


Q7 tuh tak ada bende lah kalau pegang kunci BENTLEY

Ayam masok BENTLEY keluar saja boleh tukar jadi ANGSA wokay

Dunya.... Dunya...:,

Ada MASYOOOOKKKKKKKKK

Tanpa Nama berkata...

Wakakakaaka...Kokokokok...Din ayam berkokok, Pak Mertua berak bertaburan kah kah kah