.

Jumaat, 14 April 2017

USTAZ BIJAK BAHASA INGGERIS







BiJAK

SEMENJAK

PULANG DARI

GERMAN USTAZ

TONTOWI

DAH PANDAI

CAKAP inggeris

'Ku sangka strategis, rupanya out of service'

SHAH ALAM - Ketua Penerangan Pas, Tuan Haji Nasrudin Hassan, menyindir Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli berhubung dakwaan beliau mengenai bekas pemimpin Pas, Tuan Haji  Nasharudin Mat Isa menerima dana 1MDB daripada akaun Najib.

Dalam nada berseloroh tetapi penuh sindiran, Nasrudin berkata, jangkaan beliau mengenai Rafizi ternyata meleset, apabila melalui pendedahan itu, Rafizi bukanlah sepertimana yang digambarkan.

"Ermmm, saya jangkakan ia seorang strategist, rupanya beliau dah 'out of service' (perkhidmatan tergendala)," katanya yang dipetik melalui akaun Facebooknya.

SIAPA CIK GI

YANG AJAR

TONTOWI

CAKAP inggeris

NI MESTI DIA

BACA subtitle

MASA TENGOK

FILEM GERMAN

KAH KAH KAH






-------------------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ha ha ha ha ha

OLOMUG AL PORNO tahu cakap INGGERIS

Tuh power tuh

Ingat Bahalol 300%

90 Juta tuh Power

Dari NGOK boleh jadi OLOMUG GERMAN

Melayu BOLEH !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ada MASYOOOOOKKKKKKKKKK

Tanpa Nama berkata...

saya jangkakan ia seorang strategist, rupanya beliau dah 'out of service...
Ayat begini datang dari seseorang yang jawatannya bergelar ketua penerangan??? Satu ayat yang sangat lemah perbendaharaan kata baik untuk bm mahupun untuk bi. Untuk suatu rhyme pula, ia boleh diterima dalam bi yang tidak begitu ketat tentang sukukata rhyme yang digunakan, seperti banyak dilihat dalam lagu pop amerika (contohnya boleh rhyme perkataan time dengan fine, walau berbeza m dengan n, atau perkataan gun dengan stunt, walau perkataan stunt itu ada bunyi huruf t dihujungnya bukan didiamkan t itu) tetapi rhyme begini tetap lemah kerana memberi gambaran cetek perbendaharaan kata sekali lagi. Kombinasi bm dan bi itu tak mengapa kerana jelas ayat dia berbentuk informal dan casual. Dari sudut satira pula, ia juga tidak sekuat mana, bukan excellent, malah sesuatu yang lebih mirip entry level dan mampu dihasilkan oleh budak tingkatan 4-5, serta sesuatu yang saya boleh tutup mata dan bayangkan setiap perkataannya keluar dari mulut seorang bergelar ustaz sedang memberi ceramah atau tazkirah. Dalam ertikata lain, typical bagi puak ini. Maka agak membosankan bila ianya datang daripada seseorang yang berjawatan ketua penerangan.

Tanpa Nama berkata...

Ku sangka ulama/ustaz suci, tp teringin jg tgk porn germani

Nazrio Dond DoLLa berkata...

BebudaK yg ngaji agama berasaskan Peperiksaan biLa naK masuK periksa atau sestengah tempat di sebut berbagai2 Nama.. .ada yang sebut (imtihan) etc... SebeLum masuK sudaH sedia bawaK suatu yg di sebut "modaL" ...modaL iaLah Nota2 keciL di tuLis daLam songkoK daLam Lipatan Lengan baju Ada juga modaL di tuLis terus d Tapak d Lengan tangan... Ini Lah produksi sekoLah agama berasaskan sijiL Peperiksaan org yg muncuL Cuma 5kgs over top head syourban kepiyah man onLy