.

Rabu, 5 April 2017

YB SIBUK CARI KERUSIYB CARI KERUSI
buat ingatan YB nie buang masa, mereka mikir utk diri jugak, bukan utk rakyat pon, tak ada beza, bila masuk musim raya semua nak bertanding walau tau akan kalah, janji ada modal, janji nama masyuk, budaya sekian lama, sukar berubah, dalam ceramah pandai mintak rakyat berubah al hal mereka pon masih dok tahap lama, pangkat, pingat kedudukan jawatan masih diutamakan, begitu lah dalam pembangkang sekalipon tak ada beza kah kah kah on 
BERI INGATAN - PERMIT KEADILAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/4/17

----------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tidak banyak kajian ttg Melayu. Jika ada pun, semuanya disorokkan, dihilangkan, disusahkan mencarinya, diaktakan haram, disosmakan, tidak boleh dibincangkan di tempat awam. Mcm jual belacan dlm filem P Ramlee ja. Jadi hal sensitif, menghasut dan segala haramjadah jembalang kosakata lagi dipetakan utk membonsaikan fikrah Melayu.

Hasilnya lihatlah Melayu hari ini. Yg alim berjubah serban tiada adab dan disiplin, yg haprak makin menjadi-jadi melampaunya. Mereka tiada etika untuk hidup dgn disiplin dan hilang fokus masa depan di dunia apatah lagi utk akhirat.

Bukannya tidak wujud spesis Melayu berdisiplin dan fokus. Tapi berapa kerat sangat yg ada? Jika kita amat-amati, berbuat baik di alam Melayu ini adalah syirik dan sudah menjadi perkara khurafat. Cakap ostat berdegar-gegar. Manakala berbuat bodoh piang, pemimpin dgn idea merapu, ulamak olok-olok pula menjadi sanjungan dan amalan murni.

Alahai, dimanakah Umar Abdul Aziz alam Melayu? Dimana pula Sultan Mehmet Al Fateh malay version?

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Ini kerusi *foto. Siapa. ? Don chi chi. ? Don barzini.? Tapi pasti ini bukan kerusi Don corLeone... .

Tanpa Nama berkata...

kena cari kerusi yb bro sb gaji yg makin meningkat..tak caya tanya shahidan kassim lembaga hitam..selain lurah2 ekonomi dpt dikuasai..