.

Selasa, 23 Mei 2017

SILA BELI BUKU




COPY PASTE
Gua datang blog lu, klik iklan bagai bukan nak baca komen orang wey TT. Dah lama aku perati. Mana tulisan tulisan ko cm dlu TT ? Ko dah menganut mazhab copy paste ke hape ni ? Sembang penghasut rakyat bagai tapi kopipes komen tampal kat blog. 
Lancau la TT. Gua rindu tulisan2 lu dulu.. jadikan blog lu ni mcm buku. Lu pun bukan muda lagi.. dah tua bangka. Tunggu mati.. so sebelum lu mati, hadiahkan karya lu banyak2 buat kami anak muda rujuk masa akan datang.. ko siar jugak komen ni, ko menang absolute poyo ! on 
IKAN BILIS DAN JERONG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/23/17





---------------

3 ulasan:

Nazrio Dond DoLLa berkata...

TaK payahhhh TT Letih jer yg dapat,.. Ini bukan Zaman membaca, ini Zaman mengangkut umnQ ke perjuru sejarah, ini Zaman membuang umnQ ke Lautang daLang tiada OORANG Lautang tiada penghuni neLayanG tadOk ORANG buniang pong tadOk... Aminnnn

Tanpa Nama berkata...

Aku setuju sangat! Tapi tak la terlalu sepenuhnya. Aku OK je kalo pakcik isham copy paste komen pembaca dia, tapi mesti la cukup syarat dan haulnya. Syarat pertama mestilah KUALITI. Walaupun hidup seribu tahun kalau tak kualiti apa gunanya, mengabis boreh jo! Banyak sangat aku baca komen yang takde substance, takde maklumat baru malah cuma kakaktua mengulang apa yang pakcik isham dah kata, takde mengocak otak untuk berpikir lebih jauh, takde ciri humor yang menggeletek ketiak, serta yang asyik mengulang-ulang 4-5 baris ayat yang serupa setiap komen seolah autobot yang bertopikan tempurong tak mampu memikir dan menjana komentar berbeza! Kadang-kadang akibat terlalu banyak komen gred c hingga f ni buatkan aku termangu tepi tingkap sambil membilang pokok bunga tahi ayam yang mak aku tanam: 1,2,3, lekuk, jantan, betina, aku ketuk, blog tt, aku dah taknak masuk. Ataupun pandangan aku meleret ke jiran sebelah, congak baju dan seluar dalam yang dia sidai: eenie, meenie, miny, moe, blog tt, I don't go anymo. Baru-baru ni pulak aku ada alih pandang ke rumah jiran belakang yang dicat hijau sambil berkira-kira: pkr, pas, tahaluf siyasi, hambar, hampas, putuslah tt! Hmm.. Mungkin kena duduk bincang dengan azmin dulu. Haul kedua ialah kalau siarkan komen pembaca (copy paste kata pengadu) biarlah sepenuhnya. Sebab ada tu aku tengah syiok baca, sekali tergantung. Potong stim la pakcik isham! Pakcik ingat pakcik lagi tua, kami ni kena dengar dan patuh je semua pakcik buat tanpa ruang pendapat? Tunggu babi terbang dulu pakcik!

Tanpa Nama berkata...

anak muda janganlah nak baca FREE saja...jgnlah jadi FREE LOADER...beli rokok boleh..enjoy de menjoy boleh..jadi belilah BUKU PAK TT..hargai ILMU PENGETAHUAN yg datang daripada PENGALAMAN dan PEMBACAAN