.

Selasa, 13 Jun 2017

SUSAHNYA JADI MELAYU





SUSAHNYA

JADI MELAYU

OOOOOIT!



Bro TT, asslamualaikum


Sorry lama dah tak hantar email. Tapi bila tengok video posting SUSAH JADI MELAYU NAK IKUT PERANGAI ARAB   https://www.youtube.com/watch?v=-GJC6ScN--c

Brader saya fikir ini tajuk salah. Saya duduk di negara teluk sudah hampir satu dekad. Di negara Teluk sperti UAE dan Oman ada panggung wayang dimana-mana. Contoh website City Cimema Oman ini.  http://citycinemaoman.net/ 

Kalau pergi pamggung wayang Khamis malam jumaat (sebab hari jumaat sudah kira weekend) banyak namapk perempuan pakai purdah tengok wayanag. Jadi apa pulak nak dikatakan Arab pakai purdah tak tengok wayang? Lagi satu di negara teluk pakai satelite TV. Atas bumbung rumah masing-masing ada dish yang besar2, segala punya kepala bana channel boleh dapat; dari India, Egypt . . ., dan Eropah pun ada. Kalau ada AlUstaz Pas nak tengok filem German pun ada. Kah, kah, kah!

Ini ustaz yang tak bagi tengok wayang perempuan pakai purdah patut tinggal di negara teluk ini dan tengok sendiri keadaan yang berlaku sekarang. Orang arab dah jadi Melayu, Melayu dah jadi Arab. . .' opps bukan Arab, Arab pun tengok wayang.

Wsalam dan selamat berpuasa.




--------------------

3 ulasan:

panglimo potaseh berkata...

Pada melayu arab tu adalah ciptaan tuhan yang paling mulia ..

Tanpa Nama berkata...

melayu dah jadi "spe-shit" pupus

tinggal sejarah main belakang aje...............



p.s. "pupus" ada SOKONGAN mantap dari "dato tan sree MADEY" dai keturunan "kalinga"

Tanpa Nama berkata...

kechil dah "bengkok"
bila dewasa .............putar terus ke kelas "ATAS",
kelas "main blakang" macham "AMENO!"