.

Khamis, 13 Julai 2017

NEGARA DALAM BAHAYA






NEGARA  BAHAYA
Aku tak tau siapa pekartun ni jadi mintak maaf aku tak dapat tolong polis dan mcmc untuk kawad cam. Tapi aku tau pekartun ni dah buat banyak fitnah. Itu semua ketua besar pac, macc, ag, bnm, tu apasal macam monyet atau macam teddy bear? Bukankah parti penasehat dah beri amaran jangan fitnah guna kartun haiwan. 


PEKATUN BANYAK

Dah tu semua 4 ekor tu serupa. Itu fitnah terang, mana ag ada kembar seiras 4 orang. Dah tu atok lebai tu bukan saja mata dia terbeliak tersangat besar hingga tak logik dan jadi satu fitnah, malah atok lebai digambarkan mengangkut sebijik donut hijau yang juga teramat besar, sedangkan takde laporan di akhbar cakap penuntut universiti awam tempatan 


BUAT FITNAH

ada baru-baru ni catat malayxia book of rekod hasilkan donut hijau paling besar membentuk imej buloh lemang raya, jadi dari mana atok lebai boleh dapat? Aku dah cek dengan semua kedai donut di semenyih, takde satu pun yang jual donut hijau giant. Jelaslah ini juga satu lagi fitnah. Pada pekartun tanpa nama, silalah taubat, janganlah on 
SATU KERJA SENI KLASIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/12/17




----------------

2 ulasan:

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Kek bosar kogheh bosar taK pitnaH

Tanpa Nama berkata...

Aku cuma setuju 1 je dengan komen káu. AG kita sekarang memang takde kembar samada 2, 3, ataupun 4. Bila pelukis buat imej AG adalah kembar seiras 4 orang sebegitu, ia boleh mendatangkan syak wasangka, irihati, tuduh menuduh, perebutan, perkelahian, dan bermacam kerumitan bila menguruskan pembahagian harta pesaka. Jadi ini fitnah dahsyat. Tapi yang lainnya aku tak setuju. 4 kembar seiras itu dilukis dalam bentuk teddy bear mr.bean, bukan monyet. Teddy bear adalah alat bantu main seperti juga mainan trak monster, lori treler, tractor, vibrator dan lain lagi. Tiada isu fitnah di sini. Donat hijau? Kau cek di seluruh semenyih? Cuba kau pergi cek di tuaran, barulah kau tau donat hijau tu guna green tea. Jadi kau jangan nak buat fitnah jang oi.