.

Rabu, 26 Julai 2017

PENJUAL AGAMA BEREBUT KAWASAN





PENJUAL 

AGAMA

BEREBUT

KAWASAN








11 ulasan:

panglimo potaseh berkata...

Wah cantik betul, semua ketua dan ADUN PAS tak boleh ditegur, tak boleh di kritik sebab depa pewaris nabi.

Kalau kita kutuk depa ni sama macam kita kutuk nabi. Wah power betul.. masuk politik tapi tak boleh diktitik.

Ostad nak tanya sikik boleh tak? Kalau Sultan tegur ketua dan adun PAS boleh tak .. Sultan dosa tak ..Sultan masuk neraka jahanam tak.

Tanpa Nama berkata...

Tok tt tolong jawab ni sat.Kasi jawab fakta ini budak.Jgn kasi malu sama tt group..

Oleh : Nome Nozwir
13 SEBAB KENAPA AKU TAK PEDULI APA ISHAM RAIS CAKAP LAGI
Menurut Haizal Yatiran yang letak statusnya pasal Isham Rais mengatakan "anak muda yang menolak Mahathir sebagai ketua adalah anjing" - aku tak sure la sebab aku kat kampung, ini datang dari Ijal je lah, jadi ini respon aku terhadap statement tu (jika Ijal tak kencing aku la, mana aku tau sejak dia lepak dengan Sajat ni aku pun dah meragui seksualiti dia).

Gambar - Hishammudin Rais
1. Aku dah 33. Aku bukan anak muda lagi.
2. Ada beza dengan menolak dengan tidak peduli. Aku bukan menolak Mahathir jadi ketua PH, aku cuma tak peduli. Penting sangat ke Mahathir ni jadi ketua?
3. Cuba tanya random pada anak muda di Malaysia, kau janganlah tanya mat forum je. Tanya geng Apache Sereng, geng raver, geng Wechat, budak schmek troxx, siapa ketua pemuda UMNO? Rasanya maybe 50, 60 percent tahu. Tanya siapa ketua pemuda PAS, hmmm. Tanya siapa ketua DAPSY? Tanya siapa ketua Armada Bersatu, mat skema dan kaki forum je la kenal Syed Saddiq. Kau tanya ketua AMK lagi menyedihkan? Jadi, parti mana yang lebih appealing pada orang muda?
4. Kebanyakan ahli pembangkang terdiri dari golongan Babyboomers macam Isham sendiri, dan Gen X. Generasi Reformasi 98 dan Second Wave Tsunami Politik 2008. Now is no more. Orang muda anggap politisyen ni lame, sampah, tak cool.
5. Isham selalu kata, "dunia ini milik anak muda". Salah. Dunia ini bukan milik anak muda, dunia ni milik anak orang kaya. Buktinya, Isham Rais yang sosialis tu pun boleh dibeli Mahathir.
6. Dunia ni milik anak muda? Cuba tengok sendiri la siapa yang kena tanggung beban hutang orang tua ni kalau bukan anak muda? Dan loan pinjaman PTPTN ni semua apa cerita?
7. PTPTN ni wujud zaman siapa jadi PM, dan zaman siapa jadi Menteri Kewangan? Dan kau expect gabungan blast from the past Mahathir-Anwar ni mampu mengembalikan kegemilangan ekonomi Malaysia in the 90s?
8. In the 90s ekonomi Malaysia cemerlang bukan sebab Mahathir dan Anwar tapi ekonomi dunia masa tu tengah makmur, sebab baru habis Perang Dingin. Semua orang lega Perang Nuklear berjaya dielakkan bila Soviet jatuh.
9. Kau bagi Ahmad Maslan jadi PM masa tu pun ekonomi boleh makmur beb.
10. Ekonomi sekarang palat sebab dasar neoliberal yang dah tepu. Ini Isham sendiri cakap dalam blog setiap Rabu. Nak tanya sikit, during the 90s zaman kemuncak neoliberal ni siapa jadi PM?
11. Kenapa setiap kali orang muda tak bersama gerakan korang, korang panggil dorang anjing la, babi la, kimak la. Kenapa orang muda asyik nak kena ikut korang je? Dan kenapa orang muda asyik nak kena tiow dengan orang tua sedangkan segala masalah ni datang dari orang tua?
12. Pembangkang tak peduli pun isu orang muda. Pembangkang sibuk nak rebut kuasa. Ini persepsi orang muda sekarang.
13. At least KJ ada sebut pasal automation, pasal robots, pasal green energy, pasal mengeksport seni dan budaya seperti yang dilakukan Korea Selatan, dan entrepreneurship yang menarik minat millennials. Pembangkang cerita apa?
Sekian, itulah 13 Sebab Kenapa Aku Tak Peduli Apa Isham Rais Cakap.

C++ berkata...

Bhai TT,

Lebai mestilah bekap Lebai... Hahaha... Ostad ni tak tau beza bantai dari segi politikal dengan bantai dari segi ilmu agama... Kesian kat Ostad ni... Pi la belajar balik... huhu

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

Tanpa Nama berkata...

tak boleh HINA ulamak sebab ulamak tu pewaris nabi!!!?

tapi nabi tak pandu kereta porsche, vellfire, range rover, audi q7.
tapi nabi tak curi balak.
nabi tak tonton porno germany.
nabi tak kafir harbikan sesama islam.
nabi tak buat mcm ulamak2 kat malaysia ni yg suka bodek pemerintah.
nabi takdak rm90juta dlm akaun affin bank.

tak boleh hina jugak ke ulamak mcm kat atas tu?? saja tanya sebab cuntfuse.

khairul ashraf berkata...

ustad bodo makan duit tin milo
je...kalau tak ada ceramah pakat tak makan la anak bini...!

Tanpa Nama berkata...

Lebai ni gagal membezakan ulama tulin dgn ulama dunia. Lebai2 PAS byk ulama sijil ja

Brite Lite berkata...

Khairil bariyyah maksudnya sebaik2 kejadian ya... bukan ditafsir sebagai orang yang ambik qur'an, hadis, tapi tolak ulama'. Jauh ke laut bezanya. Macam mana dia sampai ke tafsiran sendiri tu entah lah.

Tanpa Nama berkata...

Wahabbi ???? Salah faham apabenda wahabbi nie....tgok video syeikh Imran Hossein

Pencolekhangek berkata...

Wah ghupe nye title lebai ni besa juga kekebalan dia. Kalau dah menyusahkan rakyat, kalau dah perangai hudoh, tak kiralah lebaike, loyake, juruterake, doktorke, semua boleh sila mampos!!

panglimo potaseh berkata...

Zaman nabi mana ada porshe. Tompek nabi gurun, mano ado balak kok ado pon rumput tumbuh solai-solai mcm bulu pantek anak daro.

Zaman nabi nogori Jerman pong bolom ada. Mcm mano nak kapirkan sesamo Islam maso tu sobab panduan nyo kuran jo.. hadis bolom ado, islam maso tu satu jo, imam yg ompek bolom ado.

Nabi kotuo nombor satu nak bodek apo. Jadi macam mano .. ulamak dan Adun PAS boleh tibai tak? Aku harap cukup-cukup lah tu bodohkan dan akalkan orang.

Tanpa Nama berkata...

macam macam gila.........
hujah kosong.........
lebai teloq masin.......