Jumaat, 18 Oktober 2019

KAK BIBAH

KAK

BIBAH

Kak Bibah rajin tapi tetap tak kaya. Yang kaya-raya, Tuan Hj Syed Mokhtar yg beli beras Kak Bibah. Kenapa jadi begini - adakah kerana Kak Bibah tak kenal orang atasan.....? Sekarang saya nak ceritakan kisah si mamat yg bekerja mengutip sampah untuk majikannya bangsa ROHINGYA. 
Bila si Rohingya dikejar Majlis Perbandaran Selayang, mamat sekelurga hilang pekerjaan dan terpaksa duduk dalam kereta 5 beranak kerana tak mampu bayar sewa. Kes ni viral 2-3 bulan dulu. Adakah si mamat ni pemalas atau dia tak ada kabel besar di kalangan orang atasan politik...? Kenapa Rohingya yg datang ke negara kita sehelai sepinggang boleh jadi majikannya? Adakah si Rohingya ada kabel politik...? 
Soal pokok di sini, kenapa mamat ni tak kutup sampah untuk bina perniagaannya sendiri..? Kenapa dia sanggup bekerja kutip sampah untuk orang lain....? Cuba walaon-walaon yg cakap hanya orang ada kabel besar di kalangan orang politik boleh kaya, jawab pertanyaan saya ni. Juga, harap Tuan Hishamuddin Rais gunakan kes 
on 
KENAPA KAK BIBAH
 TAK KAYA KAYA
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 17/10/19

Bar-------------

1 ulasan:

panglimo potaseh berkata...

Tuan Haji Syed Mokthar kaya sebab bili beras pada Kak Bibah. Tuan Haji Datok Doktor Shahibol Fadilah Kamsah PhD.Ma.Ba.SPM.Tadika ..kaya raya sebab kuat berdoa dan berdhuha ..