Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 23 September 2008

JEANNE CADANG KANAK-KANAK CACAT AKIBAT MERCUN DAN MAT REMPIT DISENARAIKAN SEBAGAI ATLET PARALIMPIK

PETANI, 23 Sept (Bernama) -- Isteri Perdana Menteri Atin Seri Jeanne Abdullah mencadangkan agar kanak-kanak yang cacat akibat bermain mercun dan mat rempit yang cacat kerana nahas jalan raya tetapi berbakat dalam sukan disenaraikan sebagai atlet paralimpik.

Dengan ini, katanya, negara akan mempunyai lebih ramai atlet Orang Kurang Upaya untuk bertanding di peringkat antarabang
sa.

kah kah kah….. inilah pandangan yang paling jilbab yang hanya muncul seratus tahun sekali….kah kah kah…. NEGARA AKAN MEMPUNYAI LEBIH RAMAI ATLET ORANG KURANG UPAYA…..kah kah kah…..ni macam perli suami sendiri aje ni….. kah kah kah…. satu pandangan yang tidak pernah terlintas di kepala 27 juta rakyat malaysia……kah kah kah. memperbanyakkan orang kurang upaya agar kita dapat lebih banyak pingat emas……kah kah kah….kalau gagal tanding real olympik kenapa tidak patahkan kaki mereka boleh masuk paralimpik tahun depan….kah kah kah



36 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bagus jugak idea dia nie...bernas bernas....

dapat juga mereka2 yag cacat dapat elaun dan juga masa depan...

alhamdulillah

nan berkata...

boleh cadangkan semua pak2 menteri pun dimasukkan dalam golongan OKU sebab mereka ni dah kira cacat otak tahap kronik dah ni..

jimbo berkata...

gua ketawa sampai koma...hahhaha

edge berkata...

kahkahkah 300x... apo punyo bangang nii. xkan la totibo bilo dah cacat buleh jd atlet.. kuang2 maso sehat tu bakat mesti dah ado.. ini bilo dah xdo kaki buleh main sukan.. kan polik tub

ainon mohd berkata...

MasyaAllah!

Ini idea 'lateral thinking' dari mana pulak nih!

OrangGilak berkata...

aku tak tau la.. nak gelak, atau nak nangis? bila nak tukar kerajaan nieeyyyy????

fikiranlicin berkata...

ide yg haprak... terutama mat rempit tu... ramai la yg lumba haram supaya eksiden kemudian wakili negara... baguih sgt ka cadangan yahudi ni... hahahaha

Jarri berkata...

aku tak sempat nak baca komen abg sham lagi, aku dah gelak abis. aduh lah.

laki bini.

Tanpa Nama berkata...

check balik cadangan nih ada kene mengena ngan family anak beranak tak??..mane la tahu scomi leh supply equipment...or patrick nak tolond buat stadium khas untuk OKU..

luna berkata...

dia perli tu....

bodohlah bodowi berkata...

camni la 1st lady malaysia...mampu memberi kecerian kpd org y baca ulasan beliau..huahuahua.....dah gelak guling ni...mcm ni br leh beat bik mama

Tanpa Nama berkata...

Isham,
lu memang berbakat besau buat filem lawak. Tak penah aku gelak baca blog lu . samada marah , sedih atau kesian. Kali ni aku ketawa sampai jem. Aku citer kat opah aku umo 91, , hampir tercekik songel tembakau dia tersenyum,

Navy pencen

Anak Reformasi berkata...

sham.... lawak giler jean nih....

aku pun tergelak sorang2.... macam mintak orang cacat ghamai2 aje....

Kahkahakhkahakahakah...

Apa punya TURRRRRRRRRRR lah minah perancis nih!!! Tapi ley plaks minah saleh nih masuk UMNO???

Farouk berkata...

Idea Jeanne ada pro dan kontra. Pronya, usaha ini dapat melahirkan atlet paralimpik yang lebih ramai dan yang penting berkualiti serta mampu memartabatkan nama negara di mata dunia...

Kontranya, dikhuatiri mereka yang disenaraikan ini tidak bersungguh atau tidak berminat dalam acara sukan terutamanya yang berkaiatn sukan paralimpik.

Walau bagaimanapun ia hanya di peringkat cadangan. Ia mungkin harus dibincangkan kerana ia mestilah tertakluk pada syarat-syarat tertentu, bukan main senarai je.

Apapun yang lain-lain janganlah cepat melatah..

Tanpa Nama berkata...

makcik ni dapat pengiktirafan kat jepun...tak paham aku. takde keja gamaknya!!!

Tanpa Nama berkata...

Benakla mamat Farok ni...

Walau cadangan skali pon tak bleh pikiaq dulu sblum cakap ke??

Hang pon samala ngan si Jin karewa..ni..

Meh sini aku rembat kaki kau, pas tu ngadu kat Jin blea jadi atlit paralimpik..

cadangan cam ni memang menghina orang kurang upaya tau tak??

Tanpa Nama berkata...

dan Ibu Jin bisa kumpul semua jin yang kacau budak-budak belajar di Kuantan tu.

Fazrul Shahril berkata...

Salam Tuan,

Heee.. lawak petang.. tergelak saya.. membaca pasai usul yang julung-julug sekali muncul.. betul kata tuan.. susah nak dapat di mana-mana seratus tahun sekali baru muncul idea macam ni heee..

Apa pun shabas Malaysia tak lama lagi kita akan menopoli sukan paralimpik dunia....

Sapa dapat pingat emas dapat 1juta.. so berjuta2 lah nanti..dapat.. lepas tu tak cukup dengan tu bagi pangkat datuk eehh datuk untuk pingat perak.. bagi ja pangkat TUN sebab dah dapat emas...


Salam..

mmie berkata...

muahahaha... kalau cedera parah kene bom C4 bole join sukan paralimpik ker? muahahaha... moron

wrdboom berkata...

antar sekali yg jual dan edar mercun ni dan mekanik moto lumba haram, jadikkan dorang jurulatih pd athlit oku kita(yg kena mercun dan merempit), baru dorang ade rase tanggungjawab sikit....Malaysia boleh

shahrizalisme berkata...

Ha ha ha ha...kita patut ambik serius pandangan sebernas ini...ha ha ha ha...Merci Madame Jean, bravo! Ca me plait beaucoup! ha ha ha


Au revoir!

muras berkata...

Hai jin jin... dah tak leh menang kalau sempurna fizikal, ini cadangkan kanak-kanak yang cacat pula dah...... uwahhahahaa apalah nak jadi ngan negara aku ni, dah pemimpinnya pun, pemikirannya cacat, maka cadangan cacatlah juga yang dihasilkan, uwargh...uwargh... ingatkan pak lah tu kawen jin, dah kuat dah malaysia, panya jin cacat, uwargh....uwargh.....

enche treq berkata...

hak3...
kalo nk ramai sgt atlet oku
suma yg daftar oku otomatik jd atlet arr..
lg rmai lg...

cra dia ckp mcm oku neh xda hrapan dh slain kna jd atlet...

Tanpa Nama berkata...

Siapa Jeanne ni? Doktor? Majistret? Loyar? Orang gaji bu. Tak apalah kalau dia cakap cam tu je. Kira dia dan suami tu bagai otak yang dibelah dua lah ni

yb4all berkata...

saudara Isham

Hanya jauhari mengenal maknikam.

tk

Tanpa Nama berkata...

manusia terbodoh dalam guiness world record telah dikesan di Malaysia

coalminecanary berkata...

jgn lupa kepada mangsa telinga gompong akibat dianiaya along

mofirha berkata...

kah kah... gelak sesorang aku baca bini najib ni bercakap.. pelik btul minah ni... BANGANG!!!

bila-edris-menari berkata...

aduh la..sianla kat poklah babadowi nih...bakpola dio gi pilih bini jenis tok sekolah lagu ni....jean ni ado spm ko eh.....

bila-edris-menari berkata...

sham aku rasa lagu ni sangat sesuai untuk kau....lagu khas untuk poklah yang dinyanyikan oleh jeane danker tajuk dia abdullah www.savefile.com/files/1453388

Johnny B. Rempit berkata...

Member saya ada subscribe Bernama sms news alert. Dia forward kan ke saya sms tentang statement ni malam tadi.

Masa tu saya tengah lepak kat kedai mamak. Tergelak saya sorang-sorang! Brader kat sebelah meja saya pandang saya semacam tapi saya tak pedulik. Memang kelakar! Nasib baik tak tersembur teh tarik.

Hahahaha...

Suara Rakyat Kedah berkata...

huahuahuahuahua............. x sgka aku dia ni nk lwn adibah nor dlm hal buat lwk ni. hehehehehehe.......... elok la lg pon dulu dia ckp dia br paham mksud alquran. dia ni masih belum mumayis

Tanpa Nama berkata...

FAROUK,ko nie anak ikan Jin ke. Ko dengan Jin sama2 TUUUR.Ko ni mesti org Bee End. Sokong jer apa bee end ckp. Idea macam ni pun nak suruh tengok pro dan kontra dulu, Pro ada- Poorah. Kontra pun ada. Farouk, gi jilat la jean ko tuh.

Faizal Riduan berkata...

Erm ketika anda semua sedan ketawa dengan lawak jenaka yang mengusik hulu hati ini saya sedang berfikir mencaru jawatan yang belum ketemui seperti program penghantaran mat rempit untuk misi kutub utara?

Saya masih mencari justifikasi dan sebab musabab objektif dan modus operandi mereka untuk apa?

Tanpa Nama berkata...

wakakakaka..saya baca headline pun da trgelak2..adoi..terbarai gua...

entah-entah si KJ yg kasi idea ni..kesinambungan dari idea dia nk mat rempit di"rebrand"kn ke mat cemerlang..

memandangkn suami dia da jd mentri prtahanan,boleh la gune bahan2 letupan,senjata2 ke ape ke tuk prbykkn golongan oku kat negara ni..hahaha
adoi..hahahaha

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Idea bini Pak Lah ni nak bg Pak Lah jdn tido slalu...

Bile dgr je idea ni,trus dia bangkit dr tido,pastu dia gelak....

Pak Lah: "Apa la U ni darling,ingat I takde otak ke,I memenag kuat tido,tapi I ade otak"

Bini Pak Lah: "Memang la U ade otak, tapi U takde akai"

Kah kah kah