Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 23 September 2008

PARTI POLITIK BARU SABAH

CADANGAN bekas Timbalan Presiden Parti Maju Sabah (SAPP), Datuk Raymond Tan Shu Kiah serta beberapa bekas pemimpin kanan parti itu untuk menubuhkan sebuah parti politik baru perlu dipertimbangkan secara rasional.

kah kah kah….kesian orang kadazan – mereka majoriti – tapi ada 6 buah parti politik … tu pasal mereka tak pernah dapat berkuasa…. baaaak nak tubuh satu parti lagi…. kah kah kah…. mereka msih tak sedar inilah dia pecaha perintah dari gerombolan united malays natipnal organisation……..kah kah kah….. tak serik serik kah kah




5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hahahaha..orang melayu pun sama..bodoh nak mampus...kaum majoriti tapi pecah kepada united la, pas, keadilan la, DAP baru ada...cina tgk gelak je...pe2 hal..lu pikir la sendri..ok bro..

Tanpa Nama berkata...

bagus la mcm tue..biar cina memerintah...bagus per..salah ker?

boleh kita layan clubing tanpa was-was...

cina nie sekular sket..melayu kolot la...tue xboleh..nie xboleh...

aku suka cina memerintah...

hidup DSAI!!!..cepat bg DAP jadi TPM...dan DSAI jadi PM...yuhoooo~!!

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama 14:00,

apa lu cerita dude.

sekarang ni pun dah boleh clubbing tanpa was-was. nak buka puasa kat sana pun boleh. ada ramadan package lagi.

Boyot berkata...

kah kah kah kah kah kah, dah tak de parti pon tak nak masuk pkr kah kah kah kah kah, kalu join pkr nanti org ingat dia bodo kah kah kah kah dlm 120 org mp yg 2 org ni tak nak joint pkr juga kah kah kah

merdeka berkata...

Pak Isham,
Apa la lu. Raymond Tan tu Cina lah. Dia bukan nak tubuh parti kadazan.

Kalau pon banyak kadazan-based party di Sabah, itu musibah Mahathir yg berjaya divide and rule Sabah masa dia PM dulu.