Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 22 Oktober 2008

KEPALA KEPALA TENTERA LIMA NEGARA BERTEMU DI LAKE PLACID AMERIKA

SARANAC LAKE PLACID – Jumaat lalu beberapa orang jeneral dan admiral dari lima negara-negara yang memiliki bala tentera terkuat di bumi ini telah bertemu secara sulit di Lake Placid. Mereka telah datang dengan kapal tebang ke Adirondack Regional Airport Lake Clear.

Antara yang datang dengan pesawat Boeing 757 yang bertulis "United States of America" ialah pegawai-pegawai tentera dari U.S. Joint Chiefs of Staff dan pegawai-pegawai tentera yang setaraf dari Peranchis, German dan Britain. Satu delegasi tertinggi dari Itali telah datang dengan pesawat jet Falcon.

Kawalan ketat telah berjalan sepanjang hujung minggu di Whiteface Lodge dimana pegawai-pegawai tentera itu menginap. Pesawat 757 itu sedang dikawal ketat 24 jam.

Apa ajenda yang dibincangkan tidak di ketahui
. – Berita dari Adirondack Daily Enterprise.



17 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Mereka ini berjumpa ada agenda besar mungkin nak kuasa dunia.
Tapi kalau Kepala Tentera kita berjumpa, rata rata di padang golf dan malam nya ke Karaoke-semua kontraktor bayar. Harap kan banyak bintang kat bahu tapi otak kosong kalau tidak tu takkan tak tahu berapa harga eurocopter tu.
Ada satu jenaka yang berbunyi "you don't have to be smart in order be a general in Malaysian Armed Forces"
Habis la brother kita kalah perang.
Jom la kita ikut Madey lari ke Zimbabwe...Hahahahahahahahahaha general askar Malaysia pun kang kong dan kaki bodek.

cucupakkasim berkata...

satu berita yang sangat membimbangkan..adakah mereka akan melancarkan sesuatu?sepertimana mereka melancarkan sistem satelite yang canggih..apa? AIRWALK?AIRWEC?lebih kurang laa,sebab mi no speak inglish..

Zackry berkata...

Semua kepala YAHUDU, mesti rancang nak serang IRAN la tu.

Ravikumar berkata...

Saya harap diorang tak rancang nak mulakan perang baru untuk "kickstart" ekonomi dunia!

:(

guru besar haneem kaydeen berkata...

oh ohhh B\

Tanpa Nama berkata...

Apa gerangannya? Mungkin nak menyediakan senario berperang atau mengguna kekuatan militer untuk menangani masalah krisis ekonomi AS dan Eropah, atau untuk memaksa negara Islam(negara kaya minyak) membiayai suntikan wang kepada ekonomi yang sedang di ambang meleset? Kekuatan ekonomi Barat sedang meleset tapi belum lagi kekuatan militer. Ya adalagi kuasa yang belum tumbang dek krisis kewangan global.

Edyes berkata...

bang.. kasi komen skit.. diorang nie nak mulakan perang salib yang baru ke??

atau mereka dah dapat info dulu tentang kehadiran AL-MAHDI

amanlegend berkata...

Salam..

Kapitalis Nak mulakan perang Dunia ketiga kot.?
Perang Dunia adalah salah satu Pilihan untuk memulihkan sistem Kapitalis.
Semua dah sedia Maklum..Krisis Ekonomi ni dah semakin tenat nak dipulihkan.

Haji Ramli berkata...

Dah mula lah korang ni, balik balik pasai agama... perang Salib lah, Al-Mahdi lah, Yahudi lah.

Takleh ke pikir luar dari skop agama skit. Dunia ni bukan semua pasal agama tau...

Farouk berkata...

Kalau dah kepala tentera yang bertemu maka mesti ada agenda besar yang mereka rancangkan. Hal ini membimbangkan seluruh penduduk dunia kerana seperti yang kita tahu US dan sekutunya sentiasa cari peluang untuk menyerang mana negara yang mereka rasa mereka nak kuasai. Apapun, sama-samalah kita berdoa agar negara kita dijauhkan daripada bala bencana peperangan.. Amin ya Rabbal Alamin...

Tanpa Nama berkata...

Saudara-saudara,
Sebagai navy pencen, aku sedih juga bila Tanpa Nama kata"you don't have to be smart in order be a general in Malaysian Armed Forces" tapi kebenaran nya payah nak nafikan. Aku tambah lah lagi" dont try to be hero"...gaya politik umeno telah lama menyerap dalam AF. Bila dah pakai bintang kejar Datukship pulak, bila pencen sian aku tengok, datuk askar yang miskin miskin makan duit pencen saja.
Tentang meeting jeneral tu...perkara biasa...mamat-mamat tu semua keje untuk political master depa macam kata Karl von Clauswitz...WAR IS CONTINUATION OF POLITICS BY OTHER MEANS

harap ravikumar paham..
Navy pencen

mat smokey berkata...

Lake Placid cerita buaya,
Cerita ngeri memang takut,
General berkumpul ada rahsia,
Mungkin terjumpa UFO kut...

Nostradamus pernah meramal,
Perang dunia akan berulang,
Sebagai Muslim banyakkan amal,
Bersedialah kita untuk berjuang..

jawa peranakan berkata...

semua tekaan itu TIDAK BENAR..

sebenarnya mereka semua berbincang untuk serang malaysia dan kemudian tolong beri bantuan kemanusiaan kepada malaysia..

semuanya kerana mereka inginkan gelaran DATO' yang amat berprestij dari malaysia..sebab mereka dengar org malaysia mudah beri DATO' kepada org asing yang BERJASA kepada malaysia..

v-jolt berkata...

Tgk jeneral2 omputeh ni. Dlm pala otak diaorang dok pikir macam mana nak kuasai seluruh dunia, demi kepentingan negara diaorang.

Jeneral2 kita plak dok tumpang skaki ngan pemimpin2 ameno balun harta rakyat.

Ravikumar berkata...

Navy pencen...

Terima kasih pakcik untuk pandangan pakcik di atas

jebatderhaka berkata...

klu dh depa nak lancarkn perang nak buat camne??? takkan nak suh menteri pertahanan kita sekat depa kot.!! nak suh komando2 kita pi serang depa??? masuk hutan sempadan siam pun boleh sesat nie nak suh depa pi lake placid??? blum smpai kuala krai nuri dh jatuh kena tiup angin...lagipun kita nak risau ape....???? kita bukan banyak hartapun. umah pun umah sewa...makan pun kekadang kantoi...bagi aku la lebih baek perang dari hidup camni...perang ke tak ke sama jer....

Ngah berkata...

Pakatan Paksi ?
Pihak Berikat ?