Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 22 Oktober 2008

RAIS CADANGKAN JAWATAN PARTI DIPERTANDING SECARA TENDER - melayau

PUTRAJAYA 21 Okt. - Muak dengan gejala politik wang yang didakwa berlaku semasa pemilihan UMNO bahagian, Ahli Majlis Tertinggi (MT), Datuk Seri Dr. Rais Yatim menyarankan agar semua jawatan tertinggi parti itu dipertandingkan secara tender.

Menteri Luar itu berkata, wang yang digunakan untuk mendapatkan jawatan tertinggi parti itu kelak boleh digunakan oleh parti untuk apa jua tujuan yang difikirkan perlu.

``Siapa yang banyak duit, bolehlah mengemukakan tawaran. (Kelak nanti) kita dalam UMNO akan jadi bahan ketawa masyarakat umum,'' katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas menghadiri majlis makan tengah hari bersama wakil-wakil kedutaan dari benua Amerika di sini hari ini
.

kah kah kah…. setuju… setuju… kah kah kah… kali ini gua kesian tengok munkee ni…. kah kah kah….

macam nak kalah je…. kesian… kalau tender mesti ada direct nego…. kah kah kah….kesian gerombolan united malays national organisation ni… dah tak tahu cam na nak buat…. semua nak bungkus…. kah kah kah



10 ulasan:

Hasbullah Pit berkata...

Pelan Peralihan itu bukan "Direct nego" ?

Zackry berkata...

Nak buat Open Tender ke Selected Tender?? Mungkin selected tender la kot senang nak masukkan kroni. Memang hangpa TOTOK um-NO dah BENGONG TAHAP CIPAN.

Tok Moh berkata...

Kah..kah...kah...
Bro mamat tu orang kampung le ker..? kah...kah...
Dah nak kalah ..camtu ler...

Bro lu bagi cadangankan pada
mamat tu,suruh dia bawak mana-mana minah cun sedekah kat wak monggol.. Wak monggol tu tengah gersang..air dah sampai kepala... Nanti wak monggol jadi PM senang la nak lantik dia apa-apa jawatan...

taik pulaih berkata...

berok ni ingat politik macam kontrak buat jalan pakai tender.
kah...kah...kah mana punya otak.
kata belajar politik sampai phd.
pulaih taik ada la...
kah...kah...

anak malaysia berkata...

tender..kah kah kah..mungke ni dah penin dah ni..apa kata suh dia bukak tender cari dino..kah kah kah

pemikir muda berkata...

jadi masalah bila ada yang mempunyai mentaliti ""duit boleh beli segalanya dan setiap orang ada harganya"".

bila agaknya senario politik kita akan bersih dari penyalahgunaan wang.selagi ada permintan wang untuk mendapat tempat dalam politik,selagi itu penyalahgunaan wang akan wujud.

tetapi..benarkah Rais tidak pernah menggunakan wang untuk naik? :)

Mat Smokey berkata...

Dah mula le cakap macam bodoh,
Sebab kaciwa org tak sokong,
Memang dah umno perangai hodoh,
Eloknye semua jawatan kasi lelong..

Lelong!lelong!lelong!
Sapa byk duit mari cube,
Sokong!sokong!sokong!
Asalkan mashukk..peduli ape..

Hilman Idham berkata...

kene tanye dulu, tender terbuka ke runding terus...hahahaha

v-jolt berkata...

Kesian UMNO. Dah parah dah. Tender ke, apa ke, kalu dah semua jahat2 mmg akan melingkup trus ke longkang.

Ingat kalu dah pakai cara tender puak2 dlm UMNO ni takleh cari jln nak tipu ke?

Semua otak macam Sadiq Segaraga, otak pembelit no. 1.

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Hahaha, smpi begini upenye parti TERTUA....

Patut la,kubur dah panggil dah oi...

Siap2 la tuk dikambuskan selama-lamanya