Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 22 Oktober 2008

TERKINI ! NAJIB RAZAK KE BANK DUNIA ?

FTSE 100 jatuh -52.94
DAX jatuh -50.6
Dow Jones jatuh -231.77
Nikkei jatuh -265.18

PUTRAJAYA 20 Okt. - Kerajaan yakin negara ini tidak akan terjerumus dalam kemelesetan ekonomi pada tahun depan atau terjebak dalam krisis ekonomi global, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.Timbalan Perdana Menteri berkata, ekonomi Malaysia mempunyai tiga kekuatan – UTUSAN MELAYU


Baca apa kata govnor Bank of England dari laporan akhbar The Guardian hari ini:


Bank of England governor Mervyn King last night admitted that Britain was entering its first recession since the early 1990s. He is the most senior figure to use the word recession since the slowdown began.

Against a backdrop of more bad news on the economy, King told a business audience in Leeds what most of them already knew - that the economy is shrinking.

"The combination of a squeeze on real take-home pay and a decline in the availability of credit poses the risk of a sharp and prolonged slowdown in domestic demand. Indeed, it now seems likely that the UK economy is entering a recession," King said. – THE GUARDIAN


kah kah kah…. kah kah kah…. unik… unik… unik…. hanya malaysia yang selamat… kah kah kah… dengar khabar telah banyak presiden dan govnor bank-bank dalam dunia yang sedang berbaris menunggu untuk mendengar ucapan unik najib… sambil-sambil cium tangan najib….. kah kah kah…

mereka nak BELAJAR bagaimana najib razak mentabir .. menjaga dan menjana ekonomi malaysia…. kah kah kah…

mereka ingin tahu macam mana nak ambil duit rakyat dan laburkan dalam stock market untuk tolong kroni….. kah kah kah

mereka juga ingin tahun BAGAIMANA CARANYA kalau beli senjata dapat komisen yang tinggi….kah kah kah

mereka juga ingin belajar KENAPA TIDAK BUAT SEKOLAH ATAU HOSPITAL tapi beli eurokopter....kah kah kah



18 ulasan:

Izwan berkata...

Haha..

Bung Isham..

Malaysia kita spesel sebab ada dukun2 dan bomoh...

Depa la nih duk jampi serapah habis la nih..

Bak kata P. Ramlee,

"Ptuiihh kANAN Ptuihh Kiri.."

Hahahahahahah

Zackry berkata...

Wow memang hebat bakal PM kita nie, Tahun depan boleh dapat anugerah Nobel la kot.

master berkata...

Najib Razak ni memang pandai la. Aku amat berbangga dapat bakal Perdana Menteri macam ni.

Kalau aku jumpa Najib tengah jalan, aku nak tepuk dahi dia yang luas tu..

Bijak !
Bijak !
Bijak la kau !

pap
pap
pap.

fudzail berkata...

Negara-negara arab yang kaya minyak pun kena recession, bail-out banks sampai puluhan billion USD
Jangan terkejeut, seorang lagi pemimpin ameno paling aggun, rafidah aziz jadi pengerusi petronas..http://1426.blogspot.com/2008/10/not-in-malaysiakini-rafidah-aziz-to-be.html

jawa peranakan berkata...

teka teki..

RAHMAN = BAPA KEMERDEKAAN
RAZAK = BAPA PEMBANGUNAN
HUSSEIN = BAPA PERPADUAN
MAHATHIR = BAPA PEMODENAN
ABDULLAH = BAPA MERTUA KHAIRY
NAJIB = BAPA APA?

Tok Moh berkata...

Kah..kah...
Unik..unik..unik..hebat beb...
lepas ni malaysia boleh jadi kuasa dunia..hebat wooii..


Awas Dunia..Najib hebat wooo..
lepas ni habis la minah-minah cun semua kena balun dengan najib..
habis la kena kongkek, kena jilat..
najib unik ooo...bibir merah..plak..

najib berkata...

hahahahaha...
kalau cerita kat Sabtu mesti Sabtu gelak...
lawak..lawak..mana punya sekolah la dia ni pergi..

dia ni masa kecik2 dulu BODOH..
pastu nak masuk sekolah yang tinggi2 dan yang popular..
bila apply tak layak...

tapi...

sebab bapa dia Tun Razak..
jadi boleh la masuk sekolah tu..
bila habis belajar macam ni la jadi..
bila anak2 bekas PM jadi Menteri macam ni la jadi..

tu anak sorang lagi tak tau la macam mana nanti kalau jadi Menteri..

satu Malaysia kena goreng...

brader...
gua nak citer sikit la...
gua geli la bila gua baca komen kat blog madey..
semua orang puji dia mencanak2..
dia la pembela nasib melayu, dia la yang boleh satu kan melayu...
macam nak terkeluar air mani gua la brader..

biar la kan..
sebab dia idola dia orang kan...
tapi gua bukan ok..
bagi gua dia tu Bapa Kemusnahan Malaysia..

kita geng brader...

v-jolt berkata...

Hoi Najib..

Buat apa ko nak pegi bank dunia hah? Penting sgt ke ko ni? Apa yg ko nak kelentong kat sana? Hah! Hah!

Duit EPF yg ko amik tuh jgn lupa pulang balik tau. Aku sekeh nnt kang!

Ravikumar berkata...

jawa peranakan:


BAPA GENGHIS KHAN.

Yan berkata...

Bapak Duit Rosmah

nan berkata...

master, gua tambah lagi 16 pap..

pap..
pap..
pap..
pap..
pap..
pap..
pap..
pap..
pap..
pap..
pap..
pap..
pap..
pap..
pap..
pap..

Tanpa Nama berkata...

Kalu AI pada era krisis 1997/8 dulu pergi ke Bank Dunia dah pasti dah kena kecaman dia 'confirm' orang Amerika', konco Amerika dan pro Amerikalah. Najis pergi atau Madey pergi tak apa. Apa punya logik daaa!

Ngah berkata...

Ziana Zain ikut serta.

Tanpa Nama berkata...

bapak ayam...

Tanpa Nama berkata...

tukar tiub = sesat dan menyesatkan

taliban berkata...

nak bljr la camne nk amik bini org mongol

najib berkata...

kepada mamat bawah ni:

Tanpa Nama berkata...

tukar tiub = sesat dan menyesatkan

2008 Oktober 22 17:40

lu la sesat woi...
kalau sesat apa lu buka blog ni..

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham,

Sedara jawa peranakan,

NAJIB = BAPA KHALWAT DAN C4 MALAYSIA