Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 12 November 2008

PELIK TETAPI BENAR – BOOOM KE MESIR – SATU LAGI PROJEK BODOHKAN MELAYU



ROMBONGAN media Malaysia yang mengikuti lawatan kerja Kementerian Pelancongan - 'Misi Promosi Malaysia ke Mesir' tiba di Muzium Mesir, Kaherah, bandar raya bersejarah itu tepat pada jam 9 pagi waktu tempatan.(berita hairan)

kah kah kah…. pelik… pelik…. munkee PURTAN punya rancangan…. ni mesti adik atau abang dia yang ada travel ajensi….. kah kah kah…ingat tak abang dia ambil 4 juta ringgit duit kementerian sukan…. buat akhbar….. kah kah kah… apa jadi dengan akhbar MALAYSIA TODAY?......kah kah kah

di negara lain cara nak promote negara ialah dengan memanggil WARTAWAN/TRAVEL WRITERS dari LUAR NEGARA datang….. kah kah kah…

ajak wartawan luar datang ke malaysia…. kemudian dia tulis tentang malaysia…baru betul…kah kah kah…

cam mana nak PROMOSI MALAYSIA DI MESIR kalau wartwan kalau malaysia yang pegi sana….. kah kah kah kah…. munkee PURTAN…. wartwan ni tulislaaa hal mesirlaaa…. kah kah kah… ngoooooooook

aaaaaahhhh…. ada projek rasuah….kah kah…

cukuplaaa…. jangan laaa tipu melayu…. dah 50 tahun melayu kena tipu….hentikanlaa projek tipu melayu…. dah banyak melayu jadi bodoh…. kah kah kah

NOTA : PURTAN itu apa...... kah kah kah



9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ya Bro..PURTAN tu apo ko bondo eh?

belum ada dalam Kamus Dewan Petaka !

tolong bro..ente bingung ini?

cucupakkasim berkata...

para-para pemimpin united malays national organisation ni,yang merupakan PENCURI BESAR,yang telah mencuri hasil negara dan hak-hak rakyat sejak 51 tahun dulu,ada saja rancangan/proposal nak balun $$$ negara..tak banyak sikit,balun tetap balun..

Farid Abu Talib berkata...

purtan = perempuan jantan? lu yang ajar gua. kahkahkah

Pill not Kills berkata...

bro,
kekadang aku pelik menteri Puritan ni..dulu masa jadi Menteri Sukan, banyak janji dan benda pelik dibuatnya..
Sekarang jadi menteri lancung, lagi pelik.banyak sangat travel ke luar negeri dengan alasan promoting malaysia. Apa guna pegawai kerajaan di Kementerian tersebut. Lepas tu menayang muka Pak Lah, Najib dan herself kat papan notis. Bila bulan April 2009, kena taruk gambar yang baru..senangya buat duit kalau jadi orang umno...samada berkat tak berkat cuba tanya arwah Abang Zakaria..

Nor berkata...

Farid
PURTAN tu Perempuan Jantan, betoi betoi!!! Aku ingat lagi kalau tak salah dalam blog Dari Jelebu, betul tak Abang Sham?

Tok Moh berkata...

kah..kah..
Perempuan Jantan..??
Aku sokong kau farid..

Kah..kah. Siang perempuan..
kah..kah.. Malam Jantan..

woo..ganas..
kah..kah.kah.. PURTAN..

Tanpa Nama berkata...

purtan ni bukan yang temubual lu masa kat ntv7 dulu ker...kah kah kah...lu pernah menjarjiskan diri lu tengok ader ape lam seluar purtan ni tak????

Hayati berkata...

ontah lah Purtan nie,cakap cam bagus jo...nak makan sorang laa tuu,budget utk kem.lancung, marin rembat duit kem.sukan...apo cerita...kok iyo nak promote diri tu..gunolah caro yg inteligent sikit...hampeh boto laa!!

Tanpa Nama berkata...

Alhamdulillah... jarjis saya untuk memikirkan maksud PURTAN ini.

Kalau tak silap seorang putera raja kelahiran pashtun dan pandai menulis...kepala dia botak sikit tapi banyak wang .. ada style tapi
kecundang, untung dapat wang berguni.

Hidup dia putar belit cerita biar towkay dia hidup gumbira dapat tidur nyenyak setiap masa.

Kejayaan putera raja pashtun ini dengan towkaynya saperti "tungau (sejenis parasit kecil warna merah sila gunakan tangkai sireh kalau nak buang parasit in dari tempat dia melekat) dengan ayam" sebab ayam nak dan akan mati maka tungau pun ikut mati. Putera raja pashtun ini cerdik orangnya, dia jalan dulu sambil bawa duit dalam guni.

Memang Purtan yang ini pandai makan pandai simpan, dia hilang dan menyusur menjunjung kekayaan duniawi. Hebat kalau dia menulis pada akhir penulisanya sebelum Mac 8 dia ada membuat satu gambaran " kerakusan serigala" orang melayu dimomokan dengan ingatan baik berbudi dengan serigala liar yang tahu liarnya dari serigala liar yang mudah didampingi.

PURTAN bermaksud Putera Raja Pashtun yang putar alam.- Alangden