Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 18 Disember 2008

RAKYAT WASPADA !!! SIME DARBY NAK ROMPAK INSTITUT JANTUNG NEGARA

KUALA LUMPUR: Sime Darby Bhd telah mula merancang untuk merompak Institut Jantung Negara (IJN).

IJN ialah milik Kementerian Keewangan – ertinya milik kerajaan – ertiny milik rakyat – ertinya milik kita semua.

Rompakan harta rakyat ini juga dipanggil ‘pengswastaan’. Ini adalah dasar yang telah dilakukan oleh Madey. Dasar ini membenarkan kroni-kroni gerombolan untuk mengambil/merompak harta rakyat untuk dijadikan harta pribadi.

Rakyat wajib berwaspada. Jika IJN berjaya di rompak maka semua hospital pun akan di rompak oleh lanun-lanun negara.





21 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bukankah sesebuah Negara yang berdaulat dan merdeka berhak membekalkan kemudahan rakyat.
Ia mempunyai tanggung jawab sosial terhadap semua rakyat.

Jestru itu dimilik negarakan segala kemudahan kesihatan untuk rakyat kepada rakyat dari rakyat.

Sejak bila sekolah Perubatan didunia mengajar bakal Doktor2nya menjadi seorang yang lahab dan haloba?
Begitu juga dengan perundangan,sejak bila Undang-undang mengajar manusia mempunyai sifat haloba?

tajudin berkata...

ha ha ha bro Tukar Tiub, read your article in the Sun extras. (recycle a condom? ohh too bad)

Fa-T berkata...

err takkan takut dengan lirik... panggila la polis fru

Tanpa Nama berkata...

Brader mari kita buat deklarasi IJN, jika Mat Monggol terusksn kerja ini, kita hapuskan gerombolan ini di PRU akan datang.
Kalah perang brader kalau kita biarkan, celaka punya Mat monggol yang bodoh tapi pembelit yang takut dengan bik mama kontot.
Kita serang mereka brader, jangan biarkan... habis hak rakyat. kita akan kalah perang dan mampus.....

jabsp berkata...

bila ini terjadi,warga miskin yang perlu pembedahan jantung hanya bolih tukar pada jantung pisang lah nampaknya.semua nya pasal duit.MP bn dah tentu tak akan bercakap kerana gum dah penuh mulut.

Izwan berkata...

adehh!!!

Nih bodoh punya kerja!!!

Sudah2 lah rompak sana sini..

Adakah marhaen mahu jadi ngok lagi?

Tanpa Nama berkata...

KAH KAH KAH KAH habislah banyak yang sakit jantung lepas ni....

Tanpa Nama berkata...

mane si farouk ni? takmo komen ke? aku suke bace komen si farouk yg ala2 ayat penyedap hati sendiri. kah kah kah. barua sungguh. kah kah kah.

sume bende nak diswastakan. ranap la kita. kah kah kah

SULAIMAN berkata...

WA CUKUP BENGAN PAGI NI BILA BACA SURATKHABAR FASAL SIME DARBY NAK TAKE OVER IJN. DIA ORANG INGAT INI SEMUA BAPAK DIA ORANG PUNYA. AKU SOKONG DAP PUN TAK APA, SEKURANG-KURANGNYA DIA ORANG TAK LE PERANGI HODOH MACAM MELAYU KEPARAT NI. KALAU NAK HOSPITAL YANG BAGUS, BINA DAN BUAT BARU, AMBIL PAKAR LUAR, NANTI BOLEH CHARGE MAHAI-MAHAIIIII.
KALAU DEPA DAPAT IJN NI, AKU MINTA KINTA SEMUA JATUHKAN KERAJAAN BN DAN LANTI KERAJAAN BARU DAN MILIKNEGARAKAN SEMUA KEMUDAHAN ASAS UNTUK RAKYAT. RASANYA DA BAIK SIKIT IDEA SOSIALIS DI SINI BERBANDING KAPITALIS....SEMUA NAK DI ROMPAK. kITA SEMUA MESTI BERSATU... BOIKOT SEMUA KEPENTINGAN SIME DARBY...SEPERTI TESCO

Zarul A. Wahab berkata...

caya la gerombolan ameno!!! lepas ni rakyat kena keluar duit lebih lagi utk rawat jantung. itu akan menyumbang kepada ekonomi gerombolan ameno.wahhh!!! bagus2!!! apabila rakyat miskin x mampu nk byr, mereka akan meninggalkan dunia yang fana ini dengan cepat dan gerombolan ameno akan capai objektif "hapuskan kemiskinan tegar"..betul tak wahai sahabat sekalian??? bijak betul diorang.

GOMO berkata...

Relax lah... kita lihat dulu apa yang berlaku dalam masa terdekat ini.Pasti ada pekara yang dalam perancangan oleh mereka ini semua. dengar kata bulan 3

Tanpa Nama berkata...

Banyak2 lah bertaubat,tak takut ke kat sana nanti............,semua hak rakyat nak di kebasnya....
TAKBIR!!!!!!!!!!!!.....

Farouk berkata...

Tanpa nama 11.04am,
Aku ada sini. Best juga kan, komen aku ditunggu-tunggu. Tak sabar rasanya nak bagi komen... Ni komen aku... Aku rasa benda ni baru peringkat spekulasi dan khabar angin je. Belum pun jadi lagi. Apapun, aku masih ada akal lagi. Dalam hal ni, aku tak setuju kalau Sime Darby nak ambik alih IJN. Aku bukannya membuta tuli sokong kerajaan. Mana yang baik aku sokong. Mana yang banyak keburukan aku tak sokong...

p/s: Sekurang-kurangnya aku tak berlindung di sebalik anonymous atau tanpa nama...

fecto berkata...

seriously,ramai yang takkan bersetuju dengan tindakan dari Sime Darby ni.bila ada kompeni swasta yang ambil alih IJN,IJN boleh berubah menjadi satu tempat untuk mencari duit dan bukannya menolong orang ramai.

kalah perang berkata...

to izwan: marhaen takde yg nak jadi ngok, Farouk sorang je nak

kalah perang kita farouk...

cuomo berkata...

kalau IJN diberi kepada Sime Darby,bagaimana la pulak nasib-nasib orang miskin yang mendapat rawatan dan akan mendapat rawatan disitu?.adakah mereka terpaksa menanggung kos yang tinggi untuk rawatan yang mana sebelum ini kosnya ditanggung oleh kerajaan?

amanlegend berkata...

Salam..

Bro Hisyam,pada awal pembukaan blog saudara,saya mengikuti dan menperhatikan kebanyakkan komen adalah dari golongan yang kebanyakkanya sedar akan keadaan sosial politik negara dan majoritinya mereka yang berhaluan kiri.
Tetapi baru-baru ada satu-dua komen yang kunon-kunonnya..(Madey yang kata) berhaluan kanan dan berkemungkinan pencacai,pembodek,pengampu dan penjilat ini adalah dari UMNO dan BN atau SB.
Ini adalah satu yang bagus dan sihat untuk memeriahkan lagi blog saudara kerana negara mengamalkan sistem demokrasi yang bebas untuk bersuara,jika benarlah.?
Selamat Maju Jaya.

hafiz berkata...

habisla.... kesian kat pakcik abu, dulu kena rm15k, skang 25k. manala nak korek duit....

Khun Pana aka johanssm berkata...

IJN di bina dengan wang rakyat.Tujuan untuk bantu rakyat.mahathir yang hampir masuk goal pun dapat rawatan dari IJN.itu Polis Inspector General PIG musa pun dapat rawatan dari IJN , kalau tidak dia mesti sudah masuk goal.

sekarang kroni nampak IJN boleh kaut untung besar. Lepas IJN di privatise, hospital mata akan di privatise dan akhir nya HBKL akan juga terima nasib yang sama.
Ini bukan private dah, ini ialah "pirate".

baru saja si mat mongol rompak EPF 5 Beliyon untuk selamatkan kroni tersayang dia. umno dan mca nak jual IJN macam Malaysia Carnival Sale. Mereka mesti di halang.

Rakyat mesti bijak dan perlu faham apa yang sedang berlaku dan apa yang di laku kan oleh lanun-lanun atau pirate bn.
Mari kita renung kes VK Lingam sekali lagi. Kes VK Lingam akan diheret selama 10- 20 tahun lagi.Sampai waktu mahathir masuk goal, sampai Vincent masuk goal, sampai Adnan masuk goal , sampai Lingam cabut lari ke Goa dan akhirnya masuk goal, sampai eusoff chin cabut ke china dan masuk goal...barulah ada mahkamah yang kata dia orang bersalah tapi sudah masuk goal...kes tutup.

Saya nampak banyak rakyat yang masih duduk bingung sambil berkata " apa boleh buat"?
Kita harus bimbing rakyat apa yang harus di buat untuk henti kan perkosaan Malaysia oleh umno/bn .

Tok Moh berkata...

kah..kah..kah...
Melayu tipu melayu...
kah...kah...
Wak monggol-wak monggol..
hebat kau, tipu melayu...
kah..kah..kah..

Bro Sham"
Bila nak anjurkan demostrari ni..?
Kalau boleh biar ganas sikit..
Buat lebih ganas dari yang dibuat oleh Rakyat Thai..

Anak Babi kau Najib Monggol...
Memang dasar haram jadah..
Binatang punya pemimpin...
Woi..ini kah keTuanan Melayu yang engkau dok war-warkan..?

Aku doakan agar mampos cepat la engkau wahai Najib Razak..
Engkau mememang pemimpin.
yang cukup celaka, bangsat, anak haram, haram jadah, babi celaka,
pantat la..

Hoi Orang Gerombolan UMNO..
Sedar la..woi...anak babi korang..
Pemimpin macam babi pun korang sokong... Babi jenis apa la korang UMNO ni.. Ptuihhh...

Jeffripower berkata...

Penswastaan IJN harus dilihat dari banyak segi. Jika ia dibuat untuk penstrukturan organisasi dan penyelarasan gaji para pakar, mungkin ia perlu. Walau bagaimanapun Najib harus memainkan peranan besar dalam hal ini. Jika beliau membenarkan Sime Darby untuk ambil alih IJN, maka beliau harus memberi keyakinan dan jaminan yang tak diragui bahawa golongan pertengahan ke bawah masih boleh menggunakan perkhidmatan di IJN tanpa ditindas atau dikenakan caj yang mahal. Kita harus ingat, kerajaan perlukan sokongan rakyat. Jadi jika rakyat ditindas atau dinafikan haknya, dikhuatiri kepercayaan rakyat terhadap kerajaan apakn pudar dan hilang... Apa akan jadi pada PRU 13 nanti?...