Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 18 Disember 2008

RTM GAM LAGU PUISI DR ASRI ‘AKU BUKAN MUSUH HARTA’ mStar


Tiada angin, tiada ribut, tiba-tiba saja 'Aku Bukan Musuh Harta', lagu dari nukilan puisi Dr Asri Zainul Abidin yang juga bekas Mufti Perlis tidak mendapat kelulusan dari pihak RTM untuk siaran.

Hal ini telah dimaklumkan oleh pihak pegawai perhubungan RTM kepada penerbit album Xifu Nasir semalam.

Lagu 'Aku Bukan Musuh Harta' yang dinyanyikan oleh kumpulan Kopratasa difahamkan tidak mendapat kelulusan kerana liriknya.

Xifu berkata, beliau sendiri tidak diberitahu secara khusus dan terperinci kenapa lagu itu tidak lulus.


kah kah kah…. munkeee 46 kata rtm nak jadi macam bbc…. kah kah kah…. munkee kata rtm nak jadi macam al-jazera…. kah kah kah… munkeee kata rtm nak jadi macam cnn…. kah kah kah…

kah kah kah…. munkee ni baru semalam buat janji…. kah kah kah… belum 48jam… nak nak tipu rakyat…. kah kah kah…

woit… cukuplaaa… hentikanlaaa projek nak bodohkan melayu… dah ramai melayu bodoh…. bagilaaa peluang melayu dapat befikir kritikal…. kah kah kah




12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Dah habih keja dah kut nak buat..sampai cari pasal, gam lagu puisi, penat2 org berkarya..kena gam lak..Takpa..Utube ada!!!!

Fa-T berkata...

takkan dengan lirik pun takut.. panggil la polis fru tangkap ini lirik.. ahaha....

jabsp berkata...

bagus juga kerana rtm dah promosi lagu ni.no problem,kita cari dan kita beli.

Izwan berkata...

haha..

Nih bukan bbc ka cnn, nih namanya Ramai Tak tau Malu (RTM)..

Cakap bersembur-sembur, pastuh menipu lagi!!

Ngok!!!

Dulu dia jugak ngok ubi duduk pertahankan harga minyak naik..

Skang minyak turun, dia jadi gila meroyan!!!

Izwan berkata...

haha..

Nih bukan bbc ka cnn, nih namanya Ramai Tak tau Malu (RTM)..

Cakap bersembur-sembur, pastuh menipu lagi!!

Ngok!!!

Dulu dia jugak ngok ubi duduk pertahankan harga minyak naik..

Skang minyak turun, dia jadi gila meroyan!!!

cucuabuseman berkata...

betul..betul aku setuju biar melayu fikir kritikal dan tak dicucuk idung je..tapi adalah molek biar melayu ditunjukkan jalan berfikir, bercakap, beraksi atas landasan Islam yang mulia..bukan hentam keromoje!!ikut amarah..ikut akal, ikut ideologi ciptaan manusia-biar jadi pengkritik yang bawa orang yang mendengar makin dekat pada tuhan bukannya buat manusia makin harubiru blues...Say No to Ideologi ciptaan Manusia.orait apa bro Isham..nak join?

Zackry berkata...

Salam Bro,

Iblis akan kepanasan bila dengar bacaan Al-Quran, Tapi orang um-NO nie akan kepanasan bila lagu nie dimainkan nanti.

Faham-faham je la.. dah perangai ikut IBLIS.

Tanpa Nama berkata...

patut le melayu bodoh-bodoh

amanlegend berkata...

Salam..

Definasi: R.T.M

Rehat-Tidur-Makan
Remote-Tun-Madey
Rakyat-Tidak-Mahu

sulaiman berkata...

Bukan apa tu...ramai yang terasa ..siapa makan cili, dia le terasa pedasnya.

MahadeyBersiong berkata...

Peh..ini kalo rosmah dengar puisi ni, mau terbakar bulu ari.

Tanpa Nama berkata...

ini mungkee 46 ... lebih sudu dari kuah la .... oooopppss maksud gue ... lebih bibiaq bawah dari yg atas ... ini bibiaq bawah dia punya la terjuntai2 tertonjol2 terhayun2 ... mcm pentas-show stage rtm yg boleh di convert - convertible stage - untuk konsert show dll.

kalau dia dok tengah kalut dan menggelabah bila bercakap ... boleh nampak dicelah2 korner bibiaq labuh dia berbuih-buih ayaq lioq pekat dok melekat di celah2 bibiaq dikedua2 corner kiri kanan bibiaq dia.... (contoh paling jelas boleh kita tengok ulang tayang yg boleh di click dlm YOUTUBE ... jijik .... jijik sungguh nampak ....dan cuba baca komen2 member2 yg dok melayari clip "bibiaq berbuih" tu ....semasa acara berdebat dgn Anwar Ibrahim tempoh hari anjuran Agenda Daily siaran langsung pulak tu .... boleh terlegak sampai terkentut2 dibuatnya). KA KA KAK KA KA KA POOT POOT POOT BUEIH BUEIH !!!!