Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 11 Oktober 2008

JOHOR : PERSADAN GUNA LIMA TAN BERAS CIPTA REKOD RANGGOLI TERBESAR

JOHOR BAHRU: Pusat Konvensyen Antarabangsa (Persada) Johor mencipta rekod Malaysia Book Of Records (MBOR) apabila menghasilkan Ranggoli terbesar di negara ini dengan menggunakan beras hancur sempena sambutan Deepavali akan datang.

Ranggoli berukuran 1,218.3 meter persegi (13,100 kaki persegi) itu dihasilkan sepasukan 35 orang, diketuai N Jeyasimman, disiapkan kelmarin selepas usaha itu bermula 5 Oktober lalu menggunakan lima tan beras hancur berwarna.

kah kah kah……. satu lagi projek bodoh…. satu lagi kerja bangang….kah kah kah…. penyakit zaman mahafiraun ni tak abis-abis lagi….kah kah kah … ini juga patut masuk dalam Johor Book oof Record … atau JOBOR….baru hebat…. Ini yang terbangang… yang terbodoh dan yang terkincit….kah kah kah



4 ulasan:

enche treq berkata...

mmg stended mlysia la neh...
yg trpnjang..,trbsar..,suma depa nk bwat..
rmai lg la org xdpt mkn nasi..
slamat xbwat gna bras plot..-abeh xleh mkn tapai..hek3..

antiestablishment berkata...

Bukan masalah terpanjang, terbesar dan sebagainya. Tapi 5 tan beras hancur tu kalau di buat bubur kau orang tahu tak berapa ramai orang miskin, pengemis, yang tak mengemis atau orang susah boleh makan.

Membazir macam tak pernah tengok berita dunia plak, berapa ramai orang di India yang tak mampu beli beras, kita di sini dok membazir sampai 5 tan. Lepas ni beras 5 tan tu nak buat hapa, bagi makan kat bapak dia kot

Tanpa Nama berkata...

Satu satunya bahlul yang saya tahu ialah editor blog ini, tak pandai taruk Rangoli, tengok, hayati dan belajarlah dari karya seniman negeri ini, daripada merepek pasal yang tak guna guna, menyesal saya tengok blog ini, macam nak muntah...

Joe Jambul berkata...

Hello

Ranggoli tu buat la Ranggoli

Tapi buat apa nak buat terbesar, terpanjang, ter ni ter tu!

Bazir duit dan masa

Ini tanda penyakit nak besar ni panjang tu, gempak tu... tapi cuma setakat luaran.

Dari segi sebenar, dari segi kehebatan ilmu dan daya cipta, takde! KOSONG!

Ini yang Bro Hisham nasihatkan!