.

Sabtu, 24 Januari 2009

KADAR TAMBANG BARU BAS MAC ? - melayau


KUALA LUMPUR 23 Jan. - Kadar baru tambang bas dan teksi dijangka diumumkan suku pertama tahun ini dengan mengambil kira kepentingan penumpang dan operator pengangkutan awam terbabit, kata Pengerusi Lembaga Pelesenan Kenderaan Perdagangan (LPKP), Datuk Markiman Kobiran.

Beliau berkata, kertas cadangan semakan tambang yang disediakan LPKP telah diserahkan kepada Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi awal bulan ini.

"Datuk Noh Omar (Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi) akan mendapatkan maklum balas daripada Kementerian Pengangkutan, Kementerian Kewangan dan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna sebelum beliau membentangkan semakan tambang itu kepada Kabinet dijangka bulan depan," katanya kepada di sini hari ini.


kah kah kah….. INI BERITA TAMBANG NAK NAIK ?..... kah kah kah….

woit….. CAM MANA NI ?..... MINYAK HARGA TURUN…. TAPI TAMBANG AKAN NAIK….. kah kah kah….

woit…. peritlaaaa….. zaman meleset ni…. gula naik harga…. tambang bas naik….kah kah kah…

woit…. sapa cakap… WE HAVE NO ECONOMIC PROBLEMS ?.... kah kah kah….

woit…. sapa cakap… OUR FUNDAMENTALS IS STRONG…… kah kah kah…..4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Mat Monggol cakap brader semua Ok kalau brader tak caya tanya Bik Mama dan suruh Mat Balaci kat London buat press conference.
Kalah perang brader. Ekonomi baik kita bolih beli kapal terbang baru sebab Bik Mama dah berangan. Woi.... bila mat ngantuk nak pecat Mat Monggol.Tunggu Mat Monggol letak jawatan ke? Bik Mama sedang berang....hahahahahahaha Mat Monggol boleh Blah blah sebelum Pak Lah pecat.........atau rakyat yang pecat.......

jabsp berkata...

sejak tt "dinyawakan" untuk kali pertama aku tak sependapat dengan Isham.
aku hanya marhaen biasa.bekas pekerja bukan kerajaan.tetapi aku bersetuju beberapa barang,perkhidmatan wajar dinaikkan.
1.gaji kakitangan awam naik sampai 35% ,tentera polis 42%.
2.Bila tambang naik peringkat 1 sebelum turun hingga peringkat 4,harga lain barang termasuk bahan dapur tak penah turun.untuk menampungnya,depa yang kerja dengan kilang,syarikat pun nak hidup macam kakitangan yang ada gaji tetap.kilang ,syarikat kecik/besar akan bungkus/lingkup kalau kos dah lebih daripada pendapatan.
maaf,peinsip aku- menentang dan menyokong dengan megunakan sedikit akal yang dikurnakan ALLAH.
Isham:Tikit untuk PEMENTASAN yang mu terlibat masih ditakok lama kah?.

Tanpa Nama berkata...

jabsp,
bro ko naik kete ke bas? ko tau x sape naik bas? rakyat biasa, student dan yg xmiliki kenderaan, dll.
Ape kene mengene mereka ni dgn kenaikan gaji k/tgn kerajaan? bukan semua rakyat ni menikmati kenaikan gaji? ape punya ngookla ko ni..Ko kate pakai otak kan? ko xpikir ke harga minyak dah turun? haritu tambang dah naik, skrg nak naik lagi? ngookla ko ni..kalo ko selalu naik bas ko pun mesti mengeluh...

v berkata...

kami student dah serik dah...
kalo hilangkan surcas 30% yang dikenakan sejak september 2008 sehingga kini, pastu naikkan tambang bukan mac nanti.. bukan ke benda yang sama je? xde beza pun..

Teringin ader pilihan raya 2tahun sekali, bukan 5tahun sekali...