Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 24 Januari 2009

SEDIH BERITA SEDIH


Di German kilang microchip Qimondo AG ditutup kerana tidak ada permintaan.

Dua buah bank di Demark jatuh muflis.

Bank EBH yang ke 6 terbesar di Denmark tutup kedai.

Bank Skilde yang ke 10 terbesar di Denmark tutup kedai.

Di Sepanyol 15% penduduk hilang kerja. Ertinya 3.2 warga Sepanyol juta hilang kerja

Di Shenzan China – 300 buah kilang membuat permainan kanak-kanak di tutup.

Di United Kingdom nilai pound sterling gugur. Secara resmi kerajaan Parti Buruh Gordan Brown kelmarin telah menerima hakikat bahawa keadaan ekonomi meleset.

Amerika Syarikat, Jepun dan German telah juga di resmikan sebagai negara ekonomi meleset.

Semua ekonomi kapitalis dalam dunia pada ketika ini sedang dalam krisis.

Hanya satu negara dalam dunia ini yang tidak akan menghadapi krisis mengikut kata Najib Razak. Negara itu ialah Malaysia.

Malaysia Boleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh!





14 ulasan:

Pok Leh berkata...

Gelakgelakgelakgelakk..

Ini orang sudah tipu Melayu lah.
Ini orang sudah tipu Malaysia.
Pangkah muka ini orang.
Kuat kencing. Kuat lebong. Kuat nippu.

BN - Bapokk Nipuu!

Tanpa Nama berkata...

Mat Monggol ni belajar ekonomi dengan Bik Mama. According to Bik Mama as she explains to Mat Monggol that not to worry as we will create the demand and dump all of the supply to Monggolia.
If people complain, we just call Razak Baginda to justify at the press conference in Londan and bersumpah that he is very sure that Mat Monggol did not do it. HAHAHAHAHAHA senang je brader nak mentadbir Malaysia ni.Kencing, kelentong dan kelebong`semua orang caya sebab bapak aku dulu kepala negara. wio.... bila dia nak letak jawatan ataupun Tunggu Mat ngantuk pecat dia dan bubarkan parti gerombolan. hahahahahahhaha

KAH KAH KAH berkata...

BUDAK BODOH KATA "WE HAVE NO ECONOMIC PROBLEMS"

BUDAK BANGANG KATA "OUR FUNDAMENTALS IS STRONG"

SIAPA BUDAK BODOH DAN BANGANAG NI HA

kalau org busat yg kata minyak maaf lah bayak2 hang memang BODOH DAN BANGANNG

TERIMA KASIHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

LensaPR berkata...

kena caya Najib oi. Dia 'melayu' yang berjiwa islam. Ha ha

roslanali berkata...

Warga Sepanyol + EU bolehlah minta keje kat bini Rosmah, then Malaysia boleh jadi negara maju, maju taik kucing

Akutakata berkata...

Isteri Bik Mama anggap rakyat bodoh belaka.... tak macam Singaporean lebih terbuka... takut rakyat panik tu pasal isteri bik mama terpaksa bohong..

Terpaksa beb.... demi kuasa.

Jang apa tahu......asyik kutuk aje.

Sangkaluka-Buana berkata...

Blog the Classofhis own

Di Kampong Aku KakiPit ( Addicts) dipanggil GengGone satu persatu hilang mauk jail masuk pusat UMMMMNO aku lasifikasikan sebagai GengGone Gradually progrresing one day at a time sham kau kena buat Club PA political Anoynymous dan prayer nya
My Name is Wan Farid I am recovering from zionism

azani2073 berkata...

kilang aku cuti dr 24.1.09-15.02.09nasib baik gaji jalan.dia org tgk sampai bln 6 mcm keadaannya.Org2 byk duit memang x rasa ape2.Bukan nak salahkan sesiapa.Perkara betul cerita dgn jelas jgn nak cakap besar,mcm kita yg menentukan segalanya.Ekonomi dunia jatuh x kan Malaysia tak terasa.CUBA JANGAN TIPU RAKYAT.

Tanpa Nama berkata...

abg jib belajar ngan bapak pin kerajaan langit - tu yg lain tu - ilmu dia tinggi mencecah langit keberapa pun kita tak tau...klu setakat ex harvard ngan cambridge sumer nak ckp economy down - caya lah abg jib

niknizam30 berkata...

Syarikat pemodal Intel dan Dell dh mula memberhentikan pekerja. kilang steering tuk Toyota di Prai menghadapi lambakan stok sehingga penuh stor.

kemungkinan lebih ramai kaum buruh akan diberhentikan kerja dalam skala besar-besaran dalam bulan march jika tiada tanda pemulihan. kalau di europe kalau kita xkerja automatik kerajaan bagi duit tuk hidup. br sosialis,

kita kena benyak bersuara tentang dasar-dasar yg lebih sosial.

F.A.Z.R.U.L.L.S berkata...

**Di German kilang microchip Qimondo AG ditutup kerana tidak ada permintaan.

Adoi.. kilang diatas ni ada sangkut paut ngan kilang aku kerja ngan Penang.. nampak gayanya lepas ni.. time orang penang gak kot.. mati lah aku.... jenuh nak cari kerja lain..

kesian kat warga kilang seperti kami...

Tanpa Nama berkata...

Sebab tu sapa2 yg bijak( kerja swasta), akan cari cari pasangannya yg keja kerajaan..hehehe..utk tolong cover keadaan meleset ni utk tempoh 10 thn sekali...hahaha..Weh..ada akak2 nurse,cikgu yg lum kawin lagi tak???HEHEEEEE!!!!

v berkata...

ader kerja kosong x??

Farouk berkata...

Itulah yang dikatakan 'kerana mulut, jiwa terseksa'...