Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 23 April 2009

MANA DIA BANGKITLAH MELAYU !!!




NAJIB DROPS BUMIPUTERA QUOTA FOR SERVICES SECTOR
- malaysianinsider

Najib Razak today freed the country's services sector by ending the 30 per cent Bumiputera equity rule in an attempt to improve Malaysia's competitiveness in the softening global economy.

"Recognising the growth potential in the services sector, the government has decided to immediately liberalise 27 services sub-sectors, with no equity condition imposed. These sub-sectors are in the areas of health and social services, tourism services, transport services, business services and computer and related services," said Najib
.

kah kah kah…. BERITA SEDIH UNTUK KONTREKTOR KELAS F… kah kah kah..

kah kah kah… BERITA MENYAYAT HATI UNTUK TUKANG JUAL KONTREK…. kah kah kah..

kah kah kah… TOWKAY CINA TAK PAKAI LAGI MALAON GEROMBOLAN UNTUK DAPAT KONTREK…. kah kah kah..

kah kah kah… SEDIH… SEDIH… SEDIH…. kah kah kah…

woit… MANA DIA PEWIRA BANGKITLAH MELAYU… kah kah kah…

woit… MANA DIA PROWARIS… kah kah kah…



15 ulasan:

Keylee Daud berkata...

hhahahhaa....taring ke jambul sudah keluar...kakakkaa....kipas kipas

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro Isham,

letak le sekali berita dari utusan melayau, kenapa tak ajak bangsa melayu bangkit dari keputusan najis ni?

Melayu Sengal berkata...

Bang, bang,

Tunggu le nanti akhbar2 macai akan keluarkan puji pujian tentang keputusan ni.
Tak kurang profesor2 kangkong akan beri komen dan buat anilisa.
Melayu mesti proaktif, glokal, global dan glow plugs dsb.
Melayu mesti berani bertanding, berani bebas, berani cari makan sendiri dsb.
Jangan lihat ini sebagai membelakangkan Melayu, tetapi sebagai membebaskan Melayu dari "tongkat".
Nanti ada pulak menteri apanama yang kata "win-win situation" apabila hilang Pulau Bt Puteh, keputusan PM ini membawa situasi "win-win" bagi orang Melayu.
Melayu semua akan bersorak gembira.
Melayu, Melayu!!

Tanpa Nama berkata...

Melayu Pekembar mana ada berani mau bangkit..yg ada dlm Pekembar tukang hangguk ngan tukang kipas. Kah Kah Kah.....tulur sudah kucut

Tanpa Nama berkata...

INI tak boleh jadi!!!!!!!
Orang orang melayu semua kena kumpul keris dan lembing
Siapa kurang ajar yang menarik hak orang Melayu??
Mana dia segala raja muda dan tua yang kata Raja pertahan hak Melayu??
cepatlah himpun segala hulubalang untuk tentang orag macam ni
Orang macam ni kena di halau dari bumi Tanah melayu??
Macam amna dia boleh cakap hak orang Melayu kena dihapuskan??
INi kena ISA ni??
Mana dia KPN dan segala macam FRU ??
Cepat pergi sembur air rumah penderhaka Melayu ni.
Ini ak boleh jadi?
Apa pemuda dan putra UMNO buat??
Semaud ah tak ada telur ker tak boleh hunus keris???

cucuabuseman berkata...

kah..kah..kah..bagus biar melayu yang sekian lama merangkak-rangkak kerana tak sedar diri dibawa berlumba bersama pelari pecut 100M..baru padan muka kau melayu!!!sekarang bangunlah berlumba-tak dak chance dah nak jadi ali baba...kah..kah..kah(dulu ko jadi ali baba sebab nak hidup senang malas kerja sekarang kau kena bersaing atau jadi hamba kat malaysia kah..kah..kah..gerombolan tak leh dapat projek...melayu elek...puashati kau kah..kah..kah...

Tanpa Nama berkata...

woi! woi! bangkit la woi..! mane pencacai blog perakbangkit ni? mana pencacai blog parpukari? mane blog pencacai abg tuah??.... woii..!! bangkit la woi.... mana pemuda nak huloq keris woi...... mane mane brahem al-kataki..... woi! woi! woi!...
cis melayu..... harapkan mamak jadi panglima

Tanpa Nama berkata...

woit!! mana katak ni.
mane pengerusi badan bertindak melayau ni mane?

lompat si katak lompat,
lompat la tinggi2.....

nak lompat camner, bawah tempurung lagi.....
atau tgh main konda-kondi dgn si al-ketam

Tanpa Nama berkata...

cis!! kalau la ini dari bibir si cina guan eng.
akan ku hunus keris taming cheongsam. akan ku palungkan tabuh seantero alam, akan ku hidupkan api perjuangan bangsa....

tapiiii.......
ini dari bibir merah delima..... alahai, tergoda aku... tercabut ulu keris dari keris..... alahai ko..

kucingsiam berkata...

meow~

Apasal Mahafiraun tak bangkit?

Yang cakap paling banyak dialah. Kasi komen sikit Det. Kita nak dengar.

Anak Mahafiraun tu mana ... mana KJ ... woit, bangkitlah pemuda gerombolan, kenapa tak bangkit ni ... saat paling bagus untuk jadi hero ... kenapa tak bangkit ... takut kepada bik mama ke .. kahkahkah

Pantang kalau DAP yang usulkan perkara yang sama ... mengamoklah KJ, anak Mahafiraun .... PEKIDA ambik keris , tombak bukan main nak pertahankan Melayu. Bila Najib, suami Najib cakap, ciput pun tadak.

Itulah perangai gerombolan, dulu, kini dan selamanya. Anda maseh tertipu?

almatayer berkata...

Kah..kah..kah gerombolan dah kena berak...mana dia ketuanan melayu???? Umno ni..cakap macam belat apus,kerja macam wali patah,makan macam beruk tambat...satu pun x leh pakai.bom saja lebih.

faridshah berkata...

kah..kah..kah

MANA DIA PROWARIS..
MANA DIA PERKASA...
yang kata hebat sangat tuh !!

kah..kah..kah
DAH JADI HABU KA ??

kah..kah..kah

Master Yoda berkata...

Kah kah kah

Sume barisan KERIS dh jadi tikus....Tikus mondok

Kah kah kah

Sume barisan KERIS dh tukar dr b*d*h ke b*gh*l...

Kah kah kah

Sume dh kunci tulur dlm itu peti besi

Kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

pencacai dapat bahasa baru KE....TUA...NAN....ME....LAYU, sebut satu-satu, pinjam bro isham nye gelak..kah..kah..kah..kah

karat ijau berkata...

woi jib!!

jangan la camtu....

camry,micidis,bmw,jip sapa nak bayor..?
disko,dangdut sapa nk belanja..?
medan,danok,betong sapa nak sponsor...?

woi jib abis la kami!!!!
jangan la camtu woi!

awek,pompuan gula kami sapa nak bela???
kami ni melayu woi!!!!

Ha...\Haa...ketawa sampai lusa...