Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 18 Mei 2009

BANGKIT ! INI SLOGAN BARU


KUASAI MEDIA INTERATIF YANG KINI JADI PILIHAN GULUNGAN MUDA
- melayau

PONTIAN 17 Mei - Pergerakan Pemuda UMNO meminta ahlinya menguasai media interaktif yang kini menjadi pilihan golongan muda berbanding media elektronik dan arus perdana.

"Saya harap 700,000 ahli Pergerakan Pemuda UMNO bangkit dan sedar akan ancaman serta serangan yang sedang berlaku di keliling mereka dan tidak membiarkan pihak lawan menghancurkannya.

kah kah kah…. BANGKIT?... BANGKIT?.... BANGKIT?....kah kah kah..

kah kah kah…. SELAMA INI TIDOOO KE ?.... kah kah kah..

kah kah kah….APA DAH JADI DENGAN MEDIA ARUS PERDANA….kah kah kah..

kah kah kah… BUAT LAPORAN KELENTONG…. TU PASAL TAK ADA ORANG BACA….kah kah kah

woit… NAK BANGKIT BOLEH….TAPI.. MESTI DAPAT PROJEK DULU….kah kah kah….



10 ulasan:

Dewakomunis berkata...

700,000 ahli pemuda gerombolan?
wah,banyak tu.
tapi semua pangkah gerombolan ke bila election?
tak kot.
mungkin 1/2 je.
mungkin 1/4.
mungkin 1/10.
hahaha..

skyStone berkata...

hahaha...700,000 pemuda tido????

buat la blog ke website ke...
makin menyampah tgk...

dah la blog tak best, website 1malaysian lg cam sampah..

budak IT pun pilih yg lebih kurang je...
Tgk cm blog bg isham, sempoi je tp MANTOP!!!!!!!!!!

1Malaysian.com-BOOOOOOOOO!!!!!!!!!!

Tokwan berkata...

NO PROJEK...NO BANGKIT...kah kah kah...kah kah kah kah

ADA PROJEK...BANGKIT SEKEJAP...LEPAS TU REBAH PULAK...kah kah kah

BUAT-BUAT REBAH...kah kah kah

BANGKIT NAK PI MANA...? kah kah kah

NAK PI NAIK TONGKANG NAK KARAM...kah kah kah

TONGKANG YANG SARAT DENGAN KOTAK-KOTAK KELENTONG MELAYU...kah kah kah

amanlegend berkata...

Bermula dari bulan MEI 2009, TMnet Streamyx telah menyempitkan jalur lebarnya. Semua nombor IP terlibat. Hanya nombor IP yang bermula dengan 60.48.XXX.XXX sahaja yang berkelajuan seperti biasa.

Jika anda menggunakan router bagi mendail nombor ini, anda memerlukan paling kurang 10 minit (itu pun jika anda bernasib baik).

Mengikut sumber-sumber yang boleh dipercayai, TMnet Streamyx melakukan ini semua bagi menghadkan penggunaan Internet di kalangan orang biasa agar mereka kembali kepada media lama iaitulah TV dan radio (yang semua orang tahu ia dipantau oleh kerajaan).

Media baru seperti SMS, MMS dan Internet dilaporkan telah menggugat keuntungan syarikat siaran televisyen besar seperti Media Prima dan juga menggugat politik Barisan Nasional. Mereka semakin kehilangan penonton dan juga para pengiklan yang menjadi tunjang syarikat mereka. Kerajaan Barisan Nasional pula semakin kehilangan para penyokong. Jika anda tidak percaya, sila rujuk video di bawah:-


Lantaran dari itu, janganlah anda hairan mengapa talian 1-300 TMnet Streamyx sering sibuk. Mereka dihujani dengan aduan sama dan tiada apa yang boleh pekerja mereka lakukan.

Mereka hanya menjalankan tugas. Mereka ibarat polis yang menerima arahan daripada Perdana Menteri. TMnet juga terpaksa menggaji pekerja yang bodoh dan jujur bagi menjayakan projek kotor kerajaan ini. Ini juga, telah mengakibatkan bilangan pekerja mereka menjadi sedikit sehingga membuatkan anda terpaksa menunggu lama, menanti skrip klasik yang tersusun dari kakitangan TMnet ini.

Ramai kakitangan yang berpengalaman di TMnet telah berhenti dan ada yang bekerja dengan syarikat jalur lebar yang lain, di dalam dan di luar negara.

Johan Jaafar selaku orang nombor satu Media Prima yang baru, jelas sekali kekurangan idea bagaimana untuk memenangi hati penonton dan pengiklan serta mengelak bersekongkol dengan kerajaan Barisan Nasional.

Sekatan sistematik yang tersembunyi ke atas Internet kita ini, bukan sahaja menyusahkan para penulis blog, tetapi juga syarikat kecil dan besar yang berasaskan Internet. Jika syarikat anda selalu menggunakan Internet bagi tujuan emel atau pun sebagai alat komunikasi (Skype, MSN, YM dan lain-lain) syarikat anda juga akan turut berada di dalam masalah yang sama.

Harap maklum.

http://www.tranungkite.net/v9/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25288#636697

zarm berkata...

Baik punya idea...Bangkit...Bangkit Wahai Pemuda UMNO....nanti bila dah celik IT baru semua pakat "tapao beramai-ramai"

ubilepih berkata...

Mereka selana ini asyik membangkitkan tiang bendera masing2 di dalam kelambu..ahak..ahak

Sudin berkata...

Pergerakan Pemuda UMNO ?

Kah,kah,kah......bayar beb !
Kena bayar beb...lu cakap senang......itu mamak cakap,kalau mahu perkhidmatan kena bayar.....

Sama hal dengan GERAKAN.....tak gerak....tak makan.......
kah,kah,kah.......

Ulurlah beb....!
Tak kan dengan air liur je......
BANGKIT pagi kena gosok gigi beb....nak gosok dengan apa ? Lalang,arang,tunggul kayu ?
Semua kena bayar beb.....

Tanpa Nama berkata...

Pemuda UMNO ?? siapa orang tu ?? rasa-rasa semuanya munkee2.

'Bangkit' ?? kalau tak bagi Wang kat pemuda umno, manalah mereka boleh bangkit ?? Mereka ni semua kaki rasuah tahu... tengoklah ketuanya KJ !!

Slogan Baru Pemuda UMNO : No Money No Bangkit !!


Dakis.

Ikhtilaf berkata...

700 ribu?.. 2 statistik kurun ke bape bos?..

orangkampong berkata...

700,000 ahli yang ada dalam buku daftar, yang tak daftar banyak lagi kat cerok2 dan ulu2 kampong.

Masaalahnya mereka ni bukan tidog,dah le line talipon tak dak, komputer pun tak mampu nak beli beb.Abih camna nak
nak buat blog dan tengok website.

Kami kat kampong mana mampu nak bayag bil tiap2 bulan woiiiiii.

Tak jalan juga...........nasib hampa lah ......