Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 21 Mei 2009

KEMANA KAU MENGHILANG WAHAI IDA KU




MENUNGGU IDA


selama 47 juta tahun aku menunggu
akhirnya kau muncul juga Ida ku

selama 47 juta tahun kau menghilang diri
akhirnya kau muncul juga Ida ku

selama 47 juta tahun kau di situ
menunggu dan menunggu akhirnya ku lihat wajah mu Ida ku

aku pun tersenyum puas melihat wajah mu
kau rupa nya berkongsi nenek moyang dengan aku dari jelebu



26 ulasan:

basir - click here to resolve your credit card debt berkata...

http://dunia.vivanews.com/news/read/59365-menguak_misteri_fosil_47_juta_tahun

Isham,

cari la Ida betul.. sedara budak batch aku pun ramai yang kiut-miut dan belum kahwin lagi.

hantarannya 17 dulang dengan segala jenis tiub serba berdiri.

Tanpa Nama berkata...

bro Hisham,

Jadi.... teori evolution 'Charles Darwin' memang tepat dan betullah !

Apa pula cerita sekarang geng2 caya 'creationism' ??


Dakis.

ct berkata...

LMAO! Sejak bila jadi Darwinist ni? Jeles jugak, Ida ada puisi sendiri.

Tanpa Nama berkata...

Alaa, kluar citer Ida pulok doh... mana crite anak RPK nie abg isham... ekekekeke

fredo berkata...

ida mana tu trim bulu bentuk bintang cam purtan x?? heeee

Tanpa Nama berkata...

"Atheism is so senseless & odious to mankind that it never had many professors. Can it be by accident that all birds beasts & men have their right side & left side alike shaped (except in their bowells) & just two eyes & no more on either side the face & just two ears on either side the head & a nose with two holes & no more between the eyes & one mouth under the nose & either two fore leggs or two wings or two arms on the sholders & two leggs on the hipps one on either side & no more? Whence arises this uniformity in all their outward shapes but from the counsel & contrivance of an Author? Whence is it that the eyes of all sorts of living creatures are transparent to the very bottom & the only transparent members in the body, having on the outside an hard transparent skin, & within transparent juyces with a crystalline Lens in the middle & a pupil before the Lens all of them so truly shaped & fitted for vision, that no Artist can mend them? Did blind chance know that there was light & what was its refraction & fit the eys of all creatures after the most curious manner to make use of it? These & such like considerations always have & ever will prevail with man kind to believe that there is a being who made all things & has all things in his power & who is therfore to be feared."

-Isaac Newton

Tanpa Nama berkata...

Kunfayakun maka jadilah terus !

Ribu2 tahun dahulu manusia tidak percaya besi boleh terapung,terbang malah bergerak dengan begitu pantas.
Akan datang idea creationism juga dapat diterima baiknya.

Blog ini sendiri pun ditulis seseorang. Bolehkah susunan2 pixel dalam blog ini bercantum sedikit2 lalu membentuk satu rencana demi rencana yang amat baik karangannya?
boleh.... tapi 1 dalam
1.0 x 10^10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000.

Tanpa Nama berkata...

"Atheism is so senseless. When I look at the solar system, I see the earth at the right distance from the sun to receive the proper amounts of heat and light. This did not happen by chance."

-saac Newton

Tanpa Nama berkata...

Ini theory Darwin adalah membodohkan manusia...macamlah Tuhan tak pandai mencipta hingga perlukan evolusi?

Tanpa Nama berkata...

nak melancap la tuu !!..

Anya berkata...

cayalah,bang isham! pas nie wat sajak pakai nama sye lak,...kui,kui,kui!

Budak U berkata...

Jadi.... teori evolution 'Charles Darwin' memang tepat dan betullah !ini seperti menafikan adanya Pencipta!!

Apa pula cerita sekarang geng2 caya 'creationism' ?big bang sendiri membuktikan bahawa creation really takes place.

Tanpa Nama berkata...

Bro...sudah banyak kali puak darwinisme mandakwa jumpa fosil bukti teori evolusi...tetapi semuanya terbukti tipu belaka. Bukan setakat dibuktikan tipu oleh geng2 creationsm tetapi juga oleh puak darwinism yg ada maruah dan integriti... Logik ka...jumpa satu rangka dah dakwa oh...itu nenek moyang manusia!!! Hanya puak tak percaya tuhan je yg termakan dengan cerita Darwin nih!!!

Adios

Sudin berkata...

“missing link” (Not Really)

Kah,kah,kah.......isham........

teori darwin ?

Hampir 6 jam setengah aku memikir watak sebenar..........

Adam di lembah,
Hawa di Ceylon.....
Bagaimana mungkin ketemu.....

Matematik,
Fizik,
Bio,
Chemistry.......
nampak jelas di mata......boleh di buat confession.........
Mengaku kepunyaan sarjana islam silam.......??????

Bagaimana mungkin tembus lapis langit ketujuh mengkaji cakerawala mahupun bimasakti yang ada lagi enam....kah,kah,kah.....

Biul...buntu......kah,kah,kah...

Mahafiraun punya kekuatannya di sini !
Yang dapat menipu orang melayu hidup-hidup.....

Cuma kita tidak bertanya darimana asal ayam.....
Dari telurkah ?
Atau ayam yang telah dicipta cukup sifatnya.....

Maka dengan itu AKU perintahkan kepada :

1.Gunung
2.Langit
3.Bintang
4.Laut
Kenapa keempat ini tidak mahu menerima ?

Maka dengan itu AKU perintahkan kepada ADAM.
ADAM menerima.......
Kenapa ?

Mengucap.....jelas kedengaran di telinga.....

Sembahyang ...jelas nampak di mata

Puasa.....bertohor anjing

Zakat......jelas resit di keluarkan.....

Haji......tabung haji dan umno/bn untung besar.....!!!!!!!termasuk saud......

ENAM :

Allah......tak nampak pun.....

Malaikat.....lagi tak nampak..yang ada bomoh tangkap hantu bawa bas ke pekan pahang...kah,kah,kah....

Nabi.....ribu-ribu tahun......

Kitab......sudah baca ?

Kiamat......kau buang tabiat nak mampus isham !!!!!kah,kah,kah.....

Qada dan Qadar....tambahan yang di minta sahabat........

Apabila di letakkan ruang dan waktu maka manusia tidak percaya pada kewujudan Tuhan.

Bagaimana mungkin orang miskin mendahului aku 500 tahun masuk syurga.(Muhammad)

Bagaimana mungkin kabilah mengterkedukan abu jahal bahawa mereka lepak bersama muhammad di baitulmaqdis pada malam israk mikraj.......

Isham.....!!!! hadirkan diri bersama mereka ketika mereka pada ketika itu mencipta formula matematik,fizik.....bla,bla,bla...

Mana bisa mungkin ?

Ya...tak mungkin...kerana kau terletak dalam salah satu yang empat AKU perintahkan.....yang tidak mahu menerima........

Bissendorf berkata...

bilakah missing link dalam teori of evolution akan berakhir?
Adakah dunia ini terjadi dengan sendirinya? adakah masa berdetik tanpa awalan?
Evolusi teori dan bigbang sekadar menambah kebingungan awam dimainkan oleh 'tangan-tangan tersembunyi'

D'Rimba berkata...

Tersenyum dan terus tersenyum.......

Tanpa Nama berkata...

Evolution means random mutations resulting in new formation ..we all know under strict lab conditions all over the world , not a SINGLE cell has been constructed by us , humans the geniuses . Aaa.. do we expect nature( which consists of only rocks , plants , water ..things with no cognitive function ) to create cells on its own ...i say Gimme a break !
Evolution also means survival of the fittest as their main gist . Well well well ...all evolutionary species have 'pestering' appendages which limit their potential and make them susceptible to other predatory animals ...aaa survival of the fittest ? Gimme a break!

Tanpa Nama berkata...

Abg Isham,
Cin Peng nak balik Msia tuh... Jom le sokong... Dia pun sosialis jugak.. Diapun Republikan jugak.. Dia pun pejuang jugak.. Jom calonkan nama dia untuk anugerah nobel.. ekekekeke

Tanpa Nama berkata...

Chin Peng nak bwk balik Ida balik Mesia sekali naik kokkong kah kah kah ... ape ke gila Gerakan sibuk2 pasal Chin Peng nie ..ader ka org Setiawan mau die balik ...saja2 nak api2kan sedara2 org yg mati dibunuh komunis

Ceploss berkata...

Big Bang memang berlaku. Ia juga acap kali berlaku di hotel-hotel di Kuala Lumpur..

Antaranya melibatkan pengacara Astro Awani bernama Farah (masih adakah dia d sana?).

I juga dilakukan dalam MPV ataupun kereta seperti Alphard.

Ehhh... sorry, silap-kata.
Patut aku tulis "gang-bang"... bukan big-bang. Different topic, sorry yee.

Tanpa Nama berkata...

SAPE YANG TAK CAYA DENGAN TEORI EVOLUSI ADALAH SPESIS BODOH LAGI BANGANG YANG MUDAH TERKAGUM MEMBACA KISAH2 TAHYUL DALAM MASTIKA.

sekian,

yang benar,

Lan Anarkis.

p/s: Budak PAS boleh pegi jahanam

Tanpa Nama berkata...

You bunch of hypocrite pricks.
Have you all actually read the book “On the Origins of Species” by Charles Darwin?
Do all of you who are adamantly against the Theory of Evolution actually understand the essence of the argument or made your own research in pursuit of truth.
We are all gifted with perfectly functioning brains to weigh facts and logic to reason.
Forget about Ida, what about the Cro-Magnon and Neanderthals to us Homo Erectus.
Don’t you people read……at all?
I will defend your right to have beliefs but come on……use your brains at least.
Please stop these half baked opinions, it not getting us anywhere.

Vicky

Tanpa Nama berkata...

Correction:

Forget about Ida, what about the Cro-Magnon and Neanderthals to Homo Erectus and us,Homo Sapiens.

Apologies.

Tanpa Nama berkata...

Dunia juga adalah satu hasil daripada proses evolusi..berbilion tahun dulu terjadinya big bang.. kalau tiada evolusi tidak mungkin kita akan ada seperti sekarang ini

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah...lan anarkis...

yang kau terkagum dengan tahyul darwinism tu takpe plak?

ko perhatikan ayam kat rumah tu. mana la tahu 4 juta tahun lagi boleh jadi unicorn. kah kah kah

sejuta tahun dulu, komen ini mula bercantun dari 2 elekton, seterusnya beberapa proton, dan akhirnya ia membentuk komen ini. percayalah tiada siapa yang menulis komen ini. ia terevolusi sendiri. cuma kita tak jumpa missing linknya....sbb tu ia 'tanpa nama'.

kah kah kah...

p/s: anarkis boleh jahanam bersama mimpi2 utopianya. nak abolish government konon.

Tanpa Nama berkata...

bodoh la kau tanpanama. kalau segala flora dan fauna kau boleh akui terhasil daripada evolusi, kenapa manusia boleh terkecuali pula? kalau kau boleh terima teori big bang kenapa kau menolak teori evolusi pula?? boleh main pilih2 pulak ye kajian saintik tu ikut sukahati abah kau? itulah bodoh. baca lagi buku mastika, harian metro segala haram jadah tu. pastu mengaku hebat mengalahkan saintis2 terkemuka dunia.

kah kah kahh !!

yang benar,

Lan Anarkis

p/s: inilah tahap intelek budak2 PAS. kau pi takbir kat ceramah PAS sudah lah. pastu nanti jaga parking, kutip sampah. ok?

:D