Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 13 Jun 2009

LANGKAH TEPAT DAN BIJAK



SABAH BERHENTIKAN SECARA BERANSUR-ANSUR PENGUNAAN PLASTIK
– melayau


KOTA KINABALU 13 Jun — Sabah akan memberhentikan secara beransur-ansur penggunaan beg plastik untuk mengisi barangan bagi mempromosikan kecintaan terhadap alam sekitar di kalangan orang ramai.

Usaha itu dilakukan secara beransur-ansur agar faktor ekonomi akan juga diambilkira dalam melindungi alam sekitar, kata Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar negeri Masidi Manjun.



woit… NEGERI NEGERI DIBAWAK PAKATAN BILA NAK MULA ?... kah kah kah..



8 ulasan:

Master Yoda berkata...

Kah kah kah

master berkata...

Ini idea Lim Guan Eng minggu lepas ..

Plastik akan dikenakan surcharge RM 0.10 atau 0.20 sen.

Takpun bawak plastik sendiri dari rumah untuk recycle.

Lim Guan Eng aku tahu, kalau dia cakap memang dia buat. Terpulang kepada rakyat Penang.

Masiji Manjun ni aku tak tahu la. Entah entah hangat hangat taik ayam je. Nak popular kot. Nama dia pun aku tak pernah dengar.

Zanie berkata...

Bro, kan Pulau Pinang, negeri pakatan dah mula?

Bro tertinggal keretapi ker?

Tanpa Nama berkata...

tahniah.
satu langkah kehadapan
MULAKAN Di semua pejabat kerajaan
DAN ISTANA TYT dan rumah SEMUA MENTERI BERMULA KETUA MENTERI dulu!!!!

Cerita Kita berkata...

Apa ganti kepada beg plastik? Beg kertas?

Kalau beg kertas, habislah pula hutan. Pokok kayu akan digunakan buat kertas.

Jangan jadi Haiti!

Tanpa Nama berkata...

Ini langkah kurang baik sebab bila kurang plastik, kilang sampah pengeluar minyak tidak dapat bekalan plastik untuk mengeluarkan minyak untuk MAS! Barulah MAS tak rugi lagi dengan alasan minyak mahal....hau hau hau hau....agak agak chairman MAS tak jual minyak gelap di tukar dengan Jack Daniel atau Dom Perignon?

TiUbGerEk berkata...

Bro,
Penang dah nak start.
Guan Eng lancar hari tanpa plastik tiap2 hari isnin start Blan depan...
hahahhahaaa... bro tarbiah skit negeri pakatan lain plak..

Kucing Parsi berkata...

ha ha ha

ni lucu gila ni...

sabah tu cakap je nak buat tengok je lah

brapa ratus kali dah dengar dari sabah nak majukan apa lah

habuk pun tarak... cakap je banyak tak buat nak buat apa!!!

orang sabah dah bosan, macam orang malaysia dengar dari fam yang malaysia masuk world cup!!!

ha ha ha