Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 13 Jun 2009





MAS RUGI RM138 JUTA RINGGIT
- melayau


KUALA LUMPUR 12 Jun – Malaysian Airline System Bhd. (MAS) mencatatkan kerugian operasi sebanyak RM138 juta bagi suku pertama tahun kewangan yang berakhir 31 Mac 2009.


KAH KAH KAH… KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…


kah kah kah… TAK SANGKA SIKITNYA RUGI…kah kah kah..

kah kah kah... OUR ECONOMY HAS NO PROBLEM... kah kah kah..

kah kah kah... OUR FUNDAMENTAL IS STRONG... kah kah kah...



7 ulasan:

sam berkata...

gaji sapa sampai 46juta sebulan tu...

MAT DREBAR berkata...

Jangan bising lah, ini bukan kerugian sebenar, ini on paper sahaja, sebab kita ada analisa jangka panjang iaitu harga minyak kita dah beli dengan harga masa hadapan, itu yang nampak rugi kerana atas kertas nilai tu nampak banyak, tapi dalam BANK duit tu tetap....TIDAK ADA

Tanpa Nama berkata...

bro Hisham,

bukan sikit rugi , tapi manyak rugilah....RM695 juta dalam Q1.

Kerugian dalam GLC sudah menjadi satu kebiasaan bagi kerajaan UMNO/BN !!

TNB rugi beratus-ratus juta ringgit, tapi CEO pulak dipilih 'CEO' of the year di Malaysia !!
Hanya di Malaysia saja ini boleh jadi !! Memang Malaysia apa pun Boleh !!


Dakis.




Dakis.

Obefiend berkata...

mana satu betul

100 juta ke 600 juta?

utusan kata lain metro kata lain

jauh julat !

Khun Pana aka johanssm berkata...

Belum rugi .hahaha
Belum sampai berbilion-bilion maka tak rugi.hahaha
PKFZ bukan nya rugi, chuma PR yang buat bising.hahaha
MAS mana bolih rugi.hahaha
Pulau Batu Puteh Mata pon tak rugi.hahaha
"win and win situation".hahaha
Batu Puteh Mata memang hadiah untuk Lee Kuan Yew.hahaha
Betul, betul...ini chuma "paper loss" , chuma rugi kertas.hahaha

Tanpa Nama berkata...

AIKKK???
Apa ke jadah simpan Chairman MAS mamak tongkang Penang kalau tak boleh turn around?
Bila nak buang Chairman mentedarah arak tu lagi?
Buat menyemak jer kat pejabat MAS tu.

Tanpa Nama berkata...

Udah di kira tolak duit utang minyak Air Asia? Bodoh punya niaga asyik rugi memanjang apa kejadahnya? Kalau kontraktor kelas F bumiputra sudah pasti di maki bodoh, tak pandai meniaga, tak pandai uruskan kewangan..MAS tu pandai sangat ke? Segala macam punya professional konon ada bersepah sepah semua professional cap ayam ko?