Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 10 Jun 2009

PUKRAK APA NI ?



NAJIB SEORANG ISTERI DAN PEMIMPIN YANG PENYABAR KATA ROSMAH


KUALA LUMPUR: Rosmah Mansor menyarankan para suami agar mencontohi perilaku suaminya Najib Razak yang merupakan seorang bapa, suami dan pemimpin yang penyabar.

Beliau berkata Najib mempunyai personaliti yang menarik daripada segi kesabaran.

"Saya tak pernah tengok orang penyabar macam dia (Najib)," katanya dalam ucapan ringkas ketika melancarkan buku 'Najib Perdana Menteri ke-6' di Wisma Pertahanan di sini hari ini.

Rosmah turut mengingatkan para suami agar tidak memarahi isteri kerana isteri juga mempunyai tanggungjawab dan mengalami tekanan.

Buku setebal 820 halaman itu dicetak 3,000 naskhah pada keluaran pertama untuk diedarkan kepada agensi-agensi kerajaan dan swasta.

KAH KAH KAH…

KAH KAH KAH…

KAH KAH KAH…


kah kah kah…. AKAN DI EDARKAN ?..APA ? AKAN DI EDARKAN… kah kah kah…

kah kah kah… APA PUNYA BUKU DI EDARKAN…. kah kah kah..

kah kah kah…. NI MESTI BUKU JENIS JUAL TAK LAKU…. kah kah kah…

kah kah kah… NANTI KENA TIMBANG KILO…. MACAM SURAT KHABAR LAMA….kah kah kah…

kah kah kah…. KESIAN POKOK KAYU… KENA JADIKAN KERTAS… MEMBAZIR…. kah kah kah



29 ulasan:

nakula sadewa berkata...

kah..kah..penyabar?tak marah isteri?najib takut bini la woii!!!mana berani marah-marah..kah..kah..nanti kena hempap..kah..kah

Tokwan berkata...

KAH KAH KAH...KAH KAH KAH

ANAK PUJI BAPA...? KAH KAH KAH...TAK HABIS2 TUN SINI...RAZAK SANA...KAH KAH KAH

BINI PUJI LAKI...? KAH KAH KAH...

REALITINYA...LAKI SANGAT MELUAT BINI...KAH KAH KAH...

TAPI TAK LEH BUAT GAPO...KAH KAH KAH

SEBAB BINI LEBIH POWOR DARI ANAK RAZAK...KAH KAH KAH

langkasuke berkata...

tak boleh blah.. kah..kah..kah najib kene cucuk idung kah..kah..kah.. hak..tuih..

Khun Pana aka johanssm berkata...

Tan seri -tong seri, datok datok-datin-datin,tuan tuan -puan puan dan adik adik semua.

Anda di jemput untuk tonton sebuah dokumentari bertajuk " Rosmah Betina Puaka " terbitan C4Production yang tidak akan di siarkan dalam tv3 , rtm ataupon dalam utusan dan berita hairan.

Jemputan tonton perchuma - http://www.youtube.com/watch?v=2vP2wDVBtvA

Master Yoda berkata...

Sepatutnye surat kabau itu berkata begini"Rosmah menggesa para suami agar mengebom wanita simpanan mereka (jika ada) utk mengelakkan berlakunye kekantoian dan perang dlm rumah tangga mereka, sekaligus menyebabkan cita2 tuk jadi orang besar tak tercapai...."

Kah kah kah

TheCyberSniper berkata...

Penat tunggu orang lain puji, terpaksalah masuk bakul angkat sendiri!
Kih Kih Kih!

Tanpa Nama berkata...

Rosmah Mansor’s family talks about the real 'First Lady', something which is still unknown to most Malaysians-at-large. See what they have to say in this YouTube video recording EXCLUSIVE to Malaysia Today. Rosmah's disgusted brother has now left the country to join me in self-imposed exile.

http://www.youtube.com/watch?v=2vP2wDVBtvA

Tanpa Nama berkata...

From the Star 10 June 2009:
"According to her, she had not known anyone else who had such patience. She cited the example of how she felt left out due to Najib’s constant meetings with officials during their visit to China last week. “I had to stay in the hotel in Beijing most of the time. He was very busy,” she recounted. “Saya pun hot (I got upset),” she said in a light-hearted manner. “When he came back, I told him that I wanted to return to Kuala Lumpur immediately.”
Rosmah, however, noted that Najib merely looked at her without a trace of anger in his face.
“Then I realised that it was just me talking. He did not raise his voice. All he asked was ‘Dah habis? (Are you done?)’” she said after launching a new book on Najib titled Najib Perdana Menteri ke-6 at the Defence Ministry yesterday."

Abang Hisham....Macam ni punya cerita pun nak masuk surat kabar..Sabar sebab takut bini laa ni..How can she cannot faham najib very sibuk masa melawat China..tak ada masa nak layan dia...Kata seorang isteri yang memahami kesibukan seorang suami (the PM)...Poraahhh

Ms Bean

cucu kwantung berkata...

Takut bini jantan dayus. Bole laga pipi dgn jantan lain.

Pak Brahim berkata...

Dah kena kerteng, mana boleh marah-marah kat bini lagi...

Yang kena marah si lakinya la...
Di suruh duduk-duduk,
di heret-heret di bentak-bentak,
Suaminya dulu hendsom, rambut panjang dah jadi botak,
o la la.

jawa peranakan berkata...

rosmah sekadar ingin menjadi isteri yang baik..memuji suami di khalayak dan tidak membuka sebarang aib suami..

tapi tanpa disedari (atau mungkin juga dia sedar dan buat2 tak sedar), dengan muncul di khalayak tanpa menutup aurat itu juga dikira perbuatan membuka aib diri dan suami..

semoga Allah menurunkan hidayah dan taufik yang berterusan kepada kita semua..

Orang Tanjung berkata...

Diedarkan kerana mmg tak laku di pasaran kalau dijual.

Kalau pun diedarkan, lepaih baca semua nanti perap buku tu kut-kut buleh beranak.

Baca tak per jugak, tapi yg aku tau semua nanti selak tengok gambaq ajer...

Wow! Malaysia is just awesome.

Kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/6/10/nation/4083702&sec=nation

hot wooo.. tak dpt shopping kat china..

abng long berkata...

sah kalau jual mmg x laku. sebab itu diedarkan. ha ha. kelakar la rosmah ni.

Tok Uban berkata...

Siapalah agaknya pengarang buku tu....ada chan dapat jadi sasterawan negara gamak nya...kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Laki hang mestilah elok, kalau tidak tak jadi laki.....dia takut C4? hau hau hau hau

Tanpa Nama berkata...

Isteri yang berkesan mengawal permaisuri akan dapat suami yang penyabar! Apabila berlaku 'queen control' itu maka sang isteri akan menikmati satu kemabukan muktamad! Lihat bahasa tubuh Najis apabila bersama Bik Mama, dia hilang ketrampilan! Macam ayam berak kapur tetapi tampak sabar!

Tanpa Nama berkata...

Tek tu...bole kuar tender direct nego....

Tanpa Nama berkata...

Penyabar ape bendenye..??
Aku rasa makhluk paling penyabar sekali Pak Lah la orangnya...
Spe setuju dgn aku... haha..

Tapi, sabar Najib ada muslihatnya...
tengok le sampai negeri Perak pun dah jatuh lingkup beb...

Media Siber berkata...

kan membaca tu bagus. dapat free elok gak tu. boleh carik ilmu per dalam tu. hehe!

bokbon berkata...

edar sepuluh ribu naskah pun, berapa kerat yang baca?

entah-entah, buat lapik cawan kopi saja.

hahaha..!!

Hamba berkata...

Apa punya bangang! Najib tu baru je jadi PM yg rakyat tak pilih dah sibuk2 buat buku fiksyen dan dongeng... Setakat baru 2-3 bulan jadi PM peras ugut dah eksyen... Si Rosmah ni pun memang bangang...badan je besau macam badak tp otak macam otak udang kering... Kesian si Najib... Tajuk buku tu patutnya " Najib PM ke enam yang kena queen control"....Kah..Kah..Kah...

kakimakan berkata...

Rosmah syok sendiri.. Biaq pi la kat dia.. dia puji laki dia..dia dapat pahala..Kut2 boleh cover balik dosa dia tak pakai tudung..
Hang arr Roamah puji la lagu manapun...itu kat mata hang.. Bagi aku orang yg best di dunia ialah.. pertama Rasul mulia aku..Nabi Muhammad S.A.W...Yang kedua arwah Ayah aku.. walaupun dia bukan PM..

Tanpa Nama berkata...

kakakakakah! bukuuu dah keluar ke? mak aku org umno pun komen, baru berapa bulan, baru buku keluar?

tebal pulak tu. kononnya ambik masa 6 bulan utk siap, tapi najiss baru jadi pm olok2 utk berapa bulan? heh

Tanpa Nama berkata...

hahahahaha !!!

satu negara sedang ketawa !!!

Rosmah pun cukup penyabar jugak....setahu umum Najib tu banyak kuat 'playboy'...girlfriends disekililing pingang, Rosmah pun boleh tahan selama ini, memang respect !!

Kah...kah...kah....


Dakis.

Kucing Parsi berkata...

ha ha ha

penyabar la...

mana berani cakap...

nanti kena hempap

ha ha ha

ingat malaysia bodo ka...

itu driver dengan bodyguard pun pandai cerita

itu bibik pun sudah tuka2 keja,
cuba carik bibik tu, tanyak sapa takut sapa

ha ha ha

hipokrit

Tanpa Nama berkata...

Ada video kat Malaysia Today yg sedara mara Rosmah buat. Hangat dan hot.

Adi

Kucing Parsi berkata...

apa nama tajuk video tu

emel kat saya

carik emel address saya kat dalam blog saya

ha ha ha

k1m1_KaeMoS berkata...

penyabar?
hapakejadah?

lawak haram macam haramnya rambut besarnya yg sangat2 faux pas & dressing sense nya yg sangat2 cikai - selendang pi ikat kat tengah pinggang cam nak tunjuk hourglass figure yg dah tenggelam di balik tong drum tuh...

sungguh haram punya lawak
kahkahkahkahkahkah