Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 14 Julai 2009

MANEK URAI LAGI !




PANDANGAN ORANG ORANG BIASA



‘Gapo nak royak…. Tok peraih pun tak leh meneg… guanalaa gayonya’.

‘Teruk umno ni…dah enam kali kalah… kawe tak ada apa nak cakap’.

‘Nampaknya orang ada diploma pun tak dapat mengalahkan pembeli ikan…’

‘ Natang bewok..’

‘Ambo dah royak… Najeet tak leh gi..’

‘ Tu laaaa mu… dah tak do jembate..’

‘ Ijazah dari universiti tidak memberi apa kelebihan…berbanding dengan sokongan parti..’

‘ Phd ke… ape ke… mu sok mo rasuah…anak bini mu make tok abih..’

( Dipungut dari warong-warong di Manek Urai)


SEBELUM TENGAH MALAM


Manek Urai masih sibuk.

Kegembiraan dimana-mana sahaja.

Yang sedang merayakan kemenangan di sana sekarang diantaranya ialah Timbalan Pesuruhjaya PAS Kelantan, Datuk Husam Musa; ahli parlimen Kuala Krai, Dr Hatta Ramli; ahli jawatankuasa pusat PAS Dr Dzulkefly Ahmad bagi merayakan kemenangan Mohd Fauzi.

Bagaimanapun, tiada seorang pemimpin utama Umno yang hadir, termasuk pengerusi Umno Kelantan, Datuk Mustapa Mohamed dan calon BN kah kah kah...sudah blah jumpa Firaun.



14 ulasan:

crewradix berkata...

WAKAKAkahakah!!!tumpang lalu...

emas berkata...

Alhamdulillah. Syukur.. PAS menang lagi.. cayalah.

satu malaysia berkata...

Kemenangan ini bukti bahawa PR masih kuat walaupun dibedil dengan pelbagai isu oleh BN.

LOT147 berkata...

Barisan Nasional BERJAYA SEKALI LAGI mempertahankan kekalahan sebanyak 65 undi.Walaupun sikit menang juga. Takbir.

Kalau BN nak menang pilihan raya yang berikutnya di MU. Buat lah titi/jambatan walaupun dengan lenangan air mata. Mana tau MU akan menyebelahi UMNO/bn pulak lepas ni. Bukan untuk sapa untuk rakyat. Kata RAKYAT DIUTAMAKAN. BUAT JANGAN TAK BUAT.
PAS JANGAN LEKA pelanduk lupakan jerat tetapi jerat tidak lupakan pelanduk.

Firuan sedang menunggu kedatangan anakandan untuk meluah rasa hati yang lara lagi duka hiba dan nestapa adanya.

Nunca Caminaras Solo berkata...

Check.. Wake up call 4 PR..

Mrkolumpo berkata...

salam pak isham..nih mca dah buat hal lagi dah...nak suh kekalkan ppsmi ..mule2 ckp utk form 4 n 5..pastuh kat bawah ckp pulak alang2 suh kekal terus ppsmi form 1,2,3 kalau tak susah jugak nak ke form 4 n 5.mmg babi natang beruk cilake punye mca.dulu firaun dah dgr ckp kominih mca nih..tu yg jadi ppsmi tuh.mmg babi punye cina mca..apa mau bikin skrg pak sham???kite kene gerakkan lagi demo kecam MCA nih...
www.mrkolumpo363.blogspot.com

zarm berkata...

HEADLINE SELASA 15 JULAI 2009:
UTUSAN MELOYA:
KEYAKINAN RAKYAT MENINGKAT - BN Tewas Tipis Di Manek Urai

BERITA HAIRAN:
NAJIB KESAL - Yakin Menang Kalau Beliau Turun Ke MU

Tanpa Nama berkata...

1 Mesia dah tau Bini Najib kena double hattrick! 6-0!

Keylee Daud berkata...

hehehe...dah kalah nak auta lagi...sugguh xkaba diri ...hahhaa...banyok make derian bekali...
isham makan durian cener ko durian sami tadi?,,hehehe

Tanpa Nama berkata...

Kalau PR masih tidor,
masih nafi english penting untuk kuasai ilmu , masih bantah PPSMi,masih terus serang UMNO kerana tujuan bodoh mereka yg menyatakan PPSMI untuk tingkatkan penguasaan bahasa, punyai mentality seperti pembaca Utusan Malaysia yang bantah PPSMI , rakyat akan Pilih UMNO!

apabila PR ada idea yang sama dengan UMNO, rakyat akan pilih UMNO!

satu lagi, jangan menganayai anak anak kita untuk menghafal sajak shakepear untuk ditulis masa peperiksaan dan lupa segala gala nys selepas itu. sajak william shakepear hanya untuk mereka yang nak belejar sastera, bukan cara untuk tingkankan penguasaan bahasa umum !

sasterawaan-sasterawan malayia, tolong jangan paksa anak anak baca sajak kamu yang tak chun langsung melalui pendidikan atau matapelajaraan teras, kalau sajak kamu itu bagus, tak paksa pun orang akan tau, cth seperti face book, tak ada orang paksa pun anak anak kita minat.

Tanpa Nama berkata...

tahniah kpd jentera PAS.
MAN OF THE MATCH...

RajaPadangKota berkata...

Malu jugak Pas cuma menang 65 undi ja.. Huhuhuhu!!! Lepas ni, toksey bg gapo2 lagi kat rakyat.. Minta Abe Uji bg la apo2 yg bole utk rakyat Manik Urai. Tuan Aziz, mu boleh rileks sikit lepah ni deh... Bodo sungguh pd rakyat yg tak mau pembangunan.. Pas? Ada buat masjid ko, surau ko, .. yg tahu, kutuk org.. kutuk UMNO, elok sgt la tu.. Kato islam.. tp kutuk-mengutuk.. Buat natey gapo... Esok Abe Uji cuti, suruh dio memikir geno nok buak jambate? Nak cari pitih mano deh? Ok.. tahniah buat BN sebab Pas sudah kehilangan banyak majoriti... Pas menang, BN diam jooo... Cubo BN menang, undi hantu la, SPR dok telus laaa... Bodoh sombong betul!!!!

Tanpa Nama berkata...

tahniah kpd PR.

ayuh!!!!bangkit...semua kena buat kerja!buat kerja untuk rakyat,percaya laa jika tdk menari stali amneno Bn,65 bleh jd 655,
bleh jd 6555....bleh jd 65555,655555....

shingga kini dapat dirumuskan mentaliti mlayu paling susah nak kontrol.baik para pmbesar,
pemangkah kertas undi dan rakyat jelata hatta kepala negara.lalai dgn budaya mementingkan perut dan bwh perut.

menyebut perkataan bekerjasama,
berpakat mudah sgt..x smpi 2 saat pun.nak buat.....sndiri mau ingatlaa...

apa2 pun tahniah skali lg kpd PR.kpd ameno BN,jgn kecewa.. cubalah lagi...wakakkakak...

Dunia Firdaus berkata...

PAS menang....sudahla