Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 14 Julai 2009

TERKINI DARI MANEK URAI - KAH KAH KAH… INI DIA JAMBAN -TAN NYA



RAMAI BERATUR AMBIL WANG DI MANEK URAI
- malaysiakini

Kira-kira 40 dilihat beratur di hadapan sebuah rumah kayu dalam kawasan bangunan pejabat Kesedar, yang terletak kira-kira 50 meter dari pusat mengundi di SK Peria.

Malaysiakini nampak mereka menghulurkan kad pengenalan masing-masing kepada beberapa petugas di depan pintu rumah tersebut.

Beberapa orang yang bertugas di situ memegang senarai nama yang didakwa pengundi yang tinggal di luar Manek Urai dalam daftar pemilih.

KAH KAH KAH

Kah kah kah… PROJEK JAMBAN-TAN SEDANG LANCAR BERJALAN..kah kah kah..

Kah kah kah…. APAKAH INI JUGA FATWA DARI AL-MALIKUL SEMBAB?...kah kah kah

Woit… KALAU INI PUN KALAH… TAK TAHULAAAA…kah kah kah..



4 ulasan:

sang kegelapan berkata...

mmg slalu camtu..aku org klate mmg time blk ngundi mmg kitorg di bagi duit bile ade name dalam daftar pemilih..aku amik duit tu sbb tu mmg duit aku pn..duit kerajaan=duit rakyat..tp yang bengonye org umno ni duit yg scebis tu pn diorg makan..dari krajaan pusat turun kat negeri 50 ringgit..negeri sapu sikit,sampaila kat cawangan 30 ringgit..cawangan sapu sikit dapatla kat kg2 10 ringgit..ketua2 yang kg ni amik sikit lagi barula dapat kat kite 5 ringgit..itulah realitynye dalam umno..kalu ade orang umno nk tegakkan benang yang basah ni xpayahla..pengalaman ni hampir 90% org kat malaysia ni dh rase..

Tanpa Nama berkata...

mu muka tak malu duit omno mu sebat
tak berterima kaseh menggumbat lagi
mu manusia jenis hapa ni.mu mengaku
duit rakyat mu bukan org omno/bn mu
org pr mu mintaklah pr.duit tukan rasuah kalau org pr ambik bukan rasuah.KALAU DITAKDIRKAN JAMBATAN UMNO DI-MU TERBINA ORG PAS JGN SEGAN SILU MENGUNAKANNYA ORG UMNO IKLAS.

Tanpa Nama berkata...

Wa ingat Najis tetap kalah juga.

Tapi PR mesti lebih 'sepakat' selepas ini (jangan selalu gaduhlah) supaya mereka boleh sampai ke Putrajaya November ini....ha ha ha.

ezam jambu berkata...

itu yg terikut oleh tv dgn berbagai projek peraduan realiti show ... misalnya dlm prog MENTOR ... bukan main punya besau hadiah wangtunai ... RM100,000 sorang x 2 .... tapi yg nombor dua pula hanya RM30,000 sahaja ... sikit punya jauh beza ... itu jawabnya ada kira2 lah sesama depa ... pakat2 berbedak bagi the difference tu .... adaka patut hadiah pertama (juara) punya jauh tinggi dari yg nombor dua & tiga .... sudah dapat mengagak dah ini semua adalah hasil dari ajaran kaki main politik wang lah semuanya tu .... dulu2 mana ada hadiah wangtunai besau2 kalau setakat peraduan nak tunjuk bakat aje ... habis kuat ada piala atau trofi ... itu aje ....Tapi la la ni semua pakat main duit supaya in the end ada win-win situation ... semua menang ... yg berkenaan aje le kaut habuan ... memang dah jadi trend bagi segenap pertandingan ... cuba perati tengok ....