Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 22 Julai 2009

PAMIRAN AVANT GARDE DI PUCHUNG - DATANG LIHAT SEBELUM DI TUTUP




L'EXPOSITION LES ARTS WORK L'KETUANAN MELAYU


LUKISAN TANPA NAMA

LE IMAGE TRES BUMIPUTERA

L'FOU A KETUANAN MELAYU

BENTUK SENI DARI JARAK JAUH


NOTA: Berwaspada ! Bila melihat kerja seni Bumiputera ini.
Kerja seni ini lebih hebat dari kerja seni Bansky di Tembok Batu
Tebing Barat Palestin. Inilah sebahagian hasil seni yang
di buat oleh kumpulan seniman yang memanggil diri mereka:
L'Tous Rasuah et Le Bumis.




30 ulasan:

sang kegelapan berkata...

wah...bergaya dan berseni..arap2 lebih byk seni ni terpampang biar senang untuk tangkap si sialan nye..

SeMek berkata...

kEs kEs kEs....~

hebat..! cukup hebat..!
gile punya lawak..!
happening..! huhuh
Tuan HR sememangnya intelligent..! brilliant..! saya mmg admired dari dulu hasil tulisan HR..! apa pun all the best..! bongkar & hapuskan korupsi yg semakin berleluasa..!
* psstt: dengaq cite Wak Najib sedang menunggu masuk kargo bernilai RM 80 billion yang tak kunjung tiba melalui pintu belakang! hahaha agaknya camana la nak beza wang keluaran Bank Negara & wang keluaran Bank Najib..! sama² kita nantikan...

Tanpa Nama berkata...

Org PAHANG siap la tanggung hutang. si denan ni dah bg perabis duit rakyat Pahang.

Kerajaan negeri Pahang sendiri, melalui anak-anak syarikatnya banyak menghasilkan buah tangan yang gagal, yang terus wujud sebagai bukti di tengah bandar Kuantan sekarang adalah bangunan Samudera Riverview Hotel yang sedang memburuk.

Penyitaan Astana Golf and Country Club juga satu lagi bukti kegagalan projek perniagaan Kerajaan Negeri, setelah tidak berupaya melangsaikan tuntutan hutang selepas diskaun berjumlah RM40 juta.

Selain projek-projek pembangunan, Kerajaan Negeri Pahang turut dilihat seringkali berhadapan dengan kegagalan bila menjalankan urusan dengan syarikat-syarikat swasta.

Natijah dari kegagalan ini membuatkan Pahang sentiasa disaman. Yang terbaru adalah dari Spag’n Plantation Sdn Bhd dan Upayapadu (M) Sdn Bhd dengan saman masing-masing berjumlah RM209 juta RM24 juta. Sebelum itu dengan Seruan Gemilang Makmur Sdn Bhd (SGM) yang jumlahnya adalah RM63 juta. - Diambil dr MalaysiaInsider

mat monggol apa sudah jadi?kerjaan pahang sudah byk hutang...duit royalti minyak t'ganu dgn klantan seme habis kat situ ke???byk hutang tu oi...

Tanpa Nama berkata...

Haha..

Kreatif la bro Hisham..
X abih2 wt kami gelak..


PPP ape progres skang?

Parti Progressif kene ade progres

Tanpa Nama berkata...

Kena belajar Camana Nk buat ART yang begitu..

Tanpa Nama berkata...

Lawak siak... aku ingat pameran apa laa tadi... Rupanya pameran seni halus drpd pusat seni ketuanan Melayu rupanya.

Tanpa Nama berkata...

Wow...ni bleh masuk dlm unesco world history heritage site

kat malaysia je ada tempat² unik mcm ni....hahahaha

Tok Moh berkata...

Wooo..Satu Hasil Seni yang sungguh menakjubkan..sungguh kreatif..
tahap gaban...

Kalau Runtuh lagi berseni...
Hidup Melayau...
Hidup Ketuanan...
Hidup bumi...

kah..kah..kah..

mudz berkata...

macam biasa nampak...hasil kreatif bumiputra ni.....tapi kat mana ???

Jang, nko nak tulis , tulis terus jgn pusing-pusing sakit kepala aku ni..

kat Puchung ada pameran bior benor jang...ni hasil kreatif bumi bukan untuk dipamerkan.....

drainman berkata...

Bro, tengok pun geli :):):):)

kelamkelubi berkata...

hikhikhik!!!
satu2 nya di dunia!!
mmg avant garde la!!
hikhikhik!!

Tanpa Nama berkata...

Semua projek yg bertulis "PROJEK KERAJAAN BARISAN NASIONAL" tetap dijamin 100% ada mengandungi rasuah.

TEKONG DARAT berkata...

wahahaha...
terkena saya...

Tanpa Nama berkata...

Kah kah kalah Banksy. Boleh jual nie.

Tanpa Nama berkata...

material untuk buat art ini adalah simen konkrit dan pasir. kurangkan simen secukup rasa, tuangkan pasir satu camca. dan terus adunkan semua bahan2 tadi ye.

Johnny B. Rempit berkata...

Ohhhh!

Tres chic! Tres chic!

kucingsiam berkata...

meow~

yang sudah pasti manusia melayu yang menjerit-jerit HIDUP MELAYU pasti TAK HIDUP kalau jambatan konkrit itu jatuh dan menghempapnya.

hudd berkata...

ni hasil seni tampak ini yg halus ni..huhuhu.ini arca instalasi atau karya 2d?..ataupun karya performance..muncul juga kecenderungan menyoroti harga karya yang pastinya sering menunjukkan angka-angka yg sensasional..syabas karyawan satu malaysia..

Tanpa Nama berkata...

aku ingat apa la pekerja tuh dok buat ,rupanya tgh skimming konkrit jambatan nk retak tuh ...hmm efisen, mlm smlm dh settle nk cover crack tuh... awas pengguna lebuhraya LDP ... kot kot nanti jd cm MRR2 pulak .. hehehehe

Susuhunanan berkata...

mula2 nmpk seni...tp lamer2 jd seram..hahaha..nice pics..

Tanpa Nama berkata...

cukup menarik cukup bergaya cukup halus seni kraf tangan2 yang menipu dan merembat dalam penghasilan karya itu...
pastinya sesuatu yang cukup unik ...pastinya akan tercatat dalam ubn's 1malaysia book of records - rekod2 retak & runtuh, rekod2 salahkuasa & rasuah!

has@mykampungku berkata...

wah... ini barulah dikatakan kerja seni..artistic????

BrightEyes berkata...

Wei, ni boleh pamer kat Annexe ke?

Tanpa Nama berkata...

hahhaha ini bukan avant-garde lagi..

ini sudah abang-guard hahahaha

Kucing Parsi berkata...

kenapa nak tutup
tarikan pelancong tu

sakariya_akop berkata...

Memang cantik........bila dah menyembah bumi mulalah dia orang main tunjuk2!!

SL Chan berkata...

Kah kah kah kah kah kah...

Johan berkata...

Le Projet de Barisan Nasional Gouvernement..(ntah btl ke x gua hentam je dgn pengetahuan french gua yg sgt ciput ni kahkahkah)

Tanpa Nama berkata...

Seni ini adalah cukup kreatif dan innovatif ..khas dari Wacana Gerom'volan Nationale ...magnifico , abstract and buat-sakit-hatiresque ...

fredo berkata...

aku igtkn perut bini jiran aku yg tgh mngandung tu... heran gak aku cemana ko bole dpt gmbr dia.. heeee