Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 29 Ogos 2009

KE MANA HINLANG NYA MENTERI WARISAN ?




OCPD: VOLATILE SITUATION DID NOT PERMIT POLICE ACTION
– - malayian insider

Shah Alam OCPD ACP Noor Azam Jamaludin today explained that the police had failed to act during the cow-head demonstration at the state secretariat because the situation “did not permit” them to do so.

“We saw the situation was not right because we did not want to spark more anger but we will take actions based on other evidences that we have. We will take action based on evidence and against those who have been identified,” Azam said.

The 150-year-old temple was built
on a plantation which over the years was developed into housing estates by the Selangor Development Corporation (PKNS). No provisions were made to relocate the temple, which is now in the middle of a Muslim majority area.

Nota :
kuil ini berumur 150 tahun. jika ini umurnya pastilah
telah diwartakan sebagai bangunan artifek warisan.
ianya wajib dipulihara dan dijaga. bukankah ini termaktub
dalam akta warisan.

dimana hilangnya menteri warisan. kenapa lalai?
ini sebahagian dari sejarah bangsa. ini sebahagian
dari ingatan kolektif untuk melahirkan negara
bangsa.menjaga bahan-bahan kuno adalah sikap
cintakan tanah air. bukan hanya mengibar bendera
sahaja sebagai tanda cintakan tanah air.

di mesir – abu simbel – akan ditenggelami oleh ayer
empangan aswan. lalu orang mesir bergotong royong
mengangkat patung abu simbel ini. dipindah ke satu tempat
yang lebih selamat.

abu simbel tempat sembahyang orang mesir sebelum islam.
apakah orang mesir tidak membaca kitab suci Bacaan yang
ditulis dalam bahasa mereka sendiri.




6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

"abu simbel tempat sembahyang orang mesir sebelum islam.
apakah orang mesir tidak membaca kitab suci Bacaan yang
ditulis dalam bahasa mereka sendiri."

Satu ulasan yang bernas, Minister of Antiquities Zahi Hawass biasa bercakap tiada bangsa arab jika tiada firaoun. so pyramid dipelihara sehingga ke hari ini.

Nunca Caminaras Solo berkata...

“did not permit” sama ngan xde permit ke? Kah Kah Kah..

Bila BN, did not permit.. Bila PR, xde permit.. Cakap je la joki PDRM xbagi amik tindakan..

SuperStarRajinikanth berkata...

harun salim bacik pernah memegang watak sebagai tok bomoh yang bernama abu simbel dalam gambaq...lupa pula dah tajuk..

Johan berkata...

Yang patut dirobohkan adalah istana Toyo kat seksyen 7 shah alam tu dan Istana arwah zakaria mat deros kat Klang tu!

ingat lagi pasal Bok House kat Jln Ampang yg dirobohkan pada 2006?
menteri warisan merangkap bapak Dino anak kpd Yatim telah bersabda ketika itu bahawa Bok House cuma "rumah orang kaya yg takde ape2 nilai warisan"..oh ok,klu macam tu bangunan Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan kat melake tu pun takde nilai la sbb pd asalnya dibina untuk aktiviti sosial golongan atasan dan pegawai2 british ms penjajahan..klu mcm tu,Carcosa Seri Negara pun takde nilai sbb dibina sbg kediaman rasmi pesuruhjaya tinggi British ms zaman penjajahan..kalau digunakan logik si munkee tu "takde nilai sbb cuma rumah org kaya",contoh2 diatas tu da lama da dirobohkan!
gi mampos ar munkee rais yatim ni..gua tak tau projek ape yg sedang dibuat kat tapak bekas Bok House tu..tp kalau gi siasat msti ade malaon2 umno-bn yg ade kepentingan dlm projek tu..sebab tu robohkn je rumah tu..rmai yg membantah waktu tu tapi lgsung tak amik pot..lagi pun bkn susah pun nak gazetkan bangunan tu sbb harta warisan..
ingat lagi Bukit Bintang Girls School kat JLn Bkt Bintang yang dirobohkan pada 2000/2001 dulu?tengok sekarang tapak bekas sekolah tu dah jd ape,da jd sebuah lagi pusat membeli-belah yg tiada nilai architecture langsung..selidik sikit,mmg sah projek kroni

samdol berkata...

Samy kasi warning itu lembu kapla jangan main2, itu lembu kapla amat suci bagi kaum hindu...

tapi sapa itu melayu kapla yng pakai songkok, pijak itu lembu kapla, itu melayu kapla mesti mau tangkap, sebab kasi hina sama ugama hindu..

polis minta maf saja ka...

Kucing Parsi berkata...

ha ha ha

nanti melayu nak buat masjid tengah2 bandar amacam??

ha ha ha
adaka kedai melayu tengah2 bandar

ada bangsa lain berarak??

gila perwaris!!!

visit

http://www.melodymockers.blogspot.com/