Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 29 September 2009

KAGUM MACAM MANA?



ROSMAH KAGUM PEMBANGUNAN PORT DICKSON
- melayau

Rosmah Mansor kagum dengan pembangunan daerah ini yang semakin pesat berbanding beberapa tahun lalu.

Sambil mengakui sudah lama tidak berkunjung ke situ, katanya, beliau masih ingat ibu bapanya sering membawa beliau ke Port Dickson untuk berkelah di tepi laut.

"Sewaktu dalam perjalanan ke sini tadi, saya seperti tidak kenal bahawa ini adalah Port Dickson. Dahulu bukan macam ini, jalan pun satu hala saja. Kalau satu kereta lalu kereta lain terpaksa berhenti.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH…

KAH KAH KAH…. KAH KAH KAH… KAH KAH KAH..

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…


kah kah kah… KNOW WHAT I MEAN… kah kah kah

kah kah kah… SAY NO MORE…. kah kah kah

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…. KAH KAH KAH


nota:
siapa tahu nama asal port dickson apa?
siapa tahu apa nama tanjung tuan?
siap tahu filem apa dibuat di port dickson?

siapa dapat jawab akan diberi hadiah
album ini :


HADIAH NYA





21 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Woit!
Soalan tu suasah2
Satu Malaysia tak jawab semua
Tapi Satu Malaysia boleh jawab yang satu tu
filem.....
Filem adegan khalwat
Tapi ditapis
So tak ditayang dipawagam
Tapi tetap ada dalam arkib
yang tulis 'atid
yang teman penulis rakib
tu arkib simpan

muhammad rahimi bin hasan berkata...

hahahahhahah.menganjing cam haram,,hahaha

Keliwontron berkata...

Ziana Zain masa dia top dulu mmg bergetah macam chewing gum peppermint ....dia lebih hangat lebih top dari Nordin Mat Top kah kah kah .... cerita khalwat kt PD nie sahih kah ? saja nak tau ...

Tanpa Nama berkata...

nama asal Port Dickson ialah Teluk Kemang. Tanjung Tuan pulak ialah Gajah Besar cam bik mama. hehehe

Puan Ainon Mohd. berkata...

Tak baik ungkit cerita lama....

mosabit berkata...

ini cucu husin khalwat dengan ziana zain ni sebelum khalwat dengan altantuya ker?...saja nak tau...

Tanpa Nama berkata...

woi rosmah...ko datang PD tahun 1950 ke??? bodoh...ko kagum pasai apa??? ada ada menara tertinggi didunia ker kt PD ni...?

Johan berkata...

kahkahkah
Ming Hotel PD wujud lagi tak?kahkahkah

filem apa wei?kahkahkah..mesti lagi hebat,lagi stim dari Last Tango In Paris dan Cet Obscur Objet du Desir..kahkahkah

Sivakumar berkata...

Bik Mama: "Dulu PD ada jalan satu hala saja"

Woit Bik Mama! Aku orang PD, aku tinggal depan Avilion Resort, Bagan Pinang, dari kecik sampai besar aku kat situ! Hotak kau jalan di PD satu hala jer. Otak KAU lah yang satu hala!!

Tanpa Nama berkata...

bolih saya jawab....

Port dickson nama asal .... Rape Re-Chard do ( ejaan bahasa Malaysia Cape Recardo). U no spik inlish dari Kelopie lah cakap dick - my small boy down there.

Tanjung Tuan... "Selesa " orang besar ditangkap basah, dalam basah diluar tak hujan .

Filem yang dibuat perjuangan "biru" lettuce Adnan

juasseh estate 1962

Jebat Musibat berkata...

Tak cam PD?

nampak sangat murtad kampung!

dah berpuluh tahun tak balik kg mmg la tak tau mende!!!!


dasar lupa daratan!

Tok Uban berkata...

Keliwontron,
kes bunoh pun boleh buat silap mata...inikan pulak kes khalwat...kes kecik aje...

Tanpa Nama berkata...

"Sewaktu dalam perjalanan ke sini tadi, saya seperti tidak kenal bahawa ini adalah Port Dickson. Dahulu bukan macam ini, jalan pun satu hala saja. Kalau satu kereta lalu kereta lain terpaksa berhenti"

kahkahkahkahkah
banyak kali aku dah kata,
gerombolan UMNgOk-BoNgok ni memang perpetually outdated asek selalu terlepas kapalstim!
rosmah, tu kurun ke beghapa punya ceghita yg hang dok lebong tu???
kahkahkahkahkah!

(atau: adakah ingatan si-rosmah jadi kabur sbb sengaja susahpayah cuba melupakan cerita lama di tepian pantai pd yg mencarik2 rambut set tebal dia seakan naik hantu???)

halah berkata...

20-30 taun memang pesat le PD tu...mesir pesat x????bt lawak la makcek pertama aku neh

halah berkata...

kagum la,beza 20-30 taun memang pesat siot.....pandai makcik pertama aku nih

Tanpa Nama berkata...

KAMPUNG CHOKRA
Jawapannya mudah (seperti "Mari Kita Cakappp Oranggg Putihhh):
1.Arang (ataupun loghat tempatan "Alang" terutama kaum Hainan)
2. Cape Rachado
3. The 7th Dawn (dibantu oleh Pak Google)

PS: Saya di lahir di PD, Sekolah di GEPS !!! Sekarang duduk di Lembah Klang, Selangor.

Tanpa Nama berkata...

pembangunan?

oi makcik! pencemaranlah! pantai tu dah kotor, dah tak best piknik kat situ. kalau nak part yg cantik sikit, kena bayar tinggal kat condo yg cekik darah!

Tanpa Nama berkata...

Ini sudah lain macam je.. siapa yang kena dgn artis tu... kalau dapat diwarwarkan lagi elok.. tapi pastikan benda yang betul supaya tak jadi fitnah... kalau boleh 4 orang saksi keatas....

malek berkata...

entah tanya soalan susah2...belum tentu pengerusi 1malaysia boleh jawab...

BARISAN RAKYAT berkata...

Sesuatu yg mahkamah 1 Malalaysia belum kata salah...mmg tak salah. mana ada kes...

ada ke...?

Ini fitnah
pembangkang...jer....@#$%^&

kah...kah..kah....

Tanpa Nama berkata...

bro..big mama memuji ahli parlimen p.d. kerana sejak dia jadi m.p. kat situ baru maju p.d. kebetulan dia nak cari tilam kat tanjon tuan kut. kut ada lagi.bolih buat bahan kempen kelak.x ada m.p baru alamat jalan kat p.d.macam jalan oang putih dulu juga ...hidup ...m.p.