Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 29 September 2009

SAEKOR LAGI ALI NGOK DARI PKR



MUKA JOBO MANGKOK INI





PEMUDA PKR MAHU JAWATAN KM DIGILR IKUT FOMULA BARU
– berita hairan

KUALA LUMPUR: Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang mahu jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang digilirkan berdasarkan formula baru yang memberi peluang kepada semua kaum menjadi pemimpin selaras prinsip perjuangan gagasan Pakatan Rakyat (PR), keadilan untuk semua.

Ketua Pemuda PKR yang juga Ahli Parlimen Balik Pulau, Mohd Yusmadi Mohd Yusuff, berkata formula politik baru itu perlu bagi menggantikan formula Barisan Nasional (BN) dan Perikatan yang memberi jawatan tertinggi itu hanya kepada kaum Cina dan jawatan timbalan ketua menteri kepada kaum Melayu.

Beliau berkata, sebagai rakan pakatan yang memperjuangkan nasib rakyat tanpa mengira kaum dan menolak politik perkauman sempit, sudah sampai masanya formula itu ditukar bagi memberi peluang kepada semua kaum menjadi ketua menteri.

KAH KAH KAH…


woit… BILA PULAK PKR INI PARTI UNTUK BANGSA BANGSA… kah kah kah..

woit… PERGI MASUK PARTI PPP LAAAA…. kah kah kah..

woit … MANGKOK INI BUTA… TAK BACA DASAR ?... kah kah kah..

kah kah kah… KETUANAN RAKYAT… BUKAN KETUANAN MELAYU…kah kah kah..

woit…. TAK SEDAR SEDAR….ZAMAN HERO MELAYU DAH LUNGKUP…. kah kah kah…

woit... YOU NO RID MALAY?... YOU NO INSIDE HED... kah kah kah...

nota:
ini saekor lagi ali dari serpihan ali ali yang ngook.
tak tahu macam mana mangkok ini sudah masuk
bersarang dalam pkr.

para pengundi bersedia untuk menghumbankan berudu
berudu ini sebelum menjadi katak.

tolong check sikit : betul ke mangkok ini ada ijazah?
atau lulusan sintok kah kah kah.





21 ulasan:

mighty berkata...

apa ke bodo la mangkok sumbing seko ni. pedulik hape sape pun jadik km, yang penting kau tu sebagai rakyat terbela. ke kau ni memang pewaris rajasthan yang memang tak bulih turun tahap rakyat? nak kena jugak jadik "pemimpin" walaupon bahalol katak beli diploma? hanjing prewel punye melayu. tak sedar2 lagi. joen umno isap konek najis la woit!

JimAlifSiin berkata...

Tongkat Ali Ais Sedap DiMinum

mh-j berkata...

TT, I think you better send a little bird to whisper a word or two to DSAI....orang dah naik muaklah dengan kelakuan leadership in PKR...making silly statements just to make their mark tapi no substance!!By the time next GE support berkurangan,nak support PAS pun menyampah selagi ada orang macam Hasan Ali....where do we stand?
Do something if you can PLEASE......

ajip berkata...

bro

yusmadi ni orang kuat abang anwar lu la....takkan lu tak pernah baca kot?

lu kan kuat membaca

wakakaka

sekali sekali kenakan lu pun best gak

peace no war bro !

Tanpa Nama berkata...

LGE depan hampa aja tunjuk adil. Belakang hampa hotak dia fikir tentang cina saja.

Tanpa Nama berkata...

La apa pasai mamat ni jadi cam ni..aku ingat dia ni OK ..x kira la sapa jadi KM .yg penting dia tu OK.kalau letak melayu pun kalau mcm melayu2 yg dok pijak kepala lembu jadi KM pun buat habehkan beras jek...mcm kata TT pemimpin kena utamakan rakyat..ketuanan rakyat.kemudahan awam kena la tip top..kalau x buatlah ops sikap berapa kalipun x de maknanye.

Anak Sungai Derhaka berkata...

Sapa kata Yusmadi ni orang kuat Anwar??

Orang kuat bodek Anwar ada la...

mangkok Jamban berkata...

macam pernah ku lihat mangkok tingkat ni..tapi di mana ya..??? bodo banget betol...

Johan berkata...

mangkok ni dah kena penyakit Zulkifli Nordin ke?..Anwar jangan pulak diam je lepas ni..

PR ni nak jadi pembangkang selama-lamanya ke??

looes74 berkata...

Hisham,
Saya terkejut dengan kenyataan Yusmadi. Betoike dia kata. Er....Aku ingat melayu modern. Apa macam macam ini? Sudah terkenna penyakit Zulklifi ke?

Yusmadi,
You know I am very patient with newbie one. Let me remind you that you won by 250 votes. By the way, Penangites can be berry loyal one. Or this is a psychological tactic of getting Gerakan/MIC/MCA
Come on! no need cheap trick. Gerakan sure die one. Just make sure UMNO die ok

Satira berkata...

Aku heran lah semenjak dua menjak nih, kenapa ramai yg bagi statement yg merapu dan tak masuk akal. Dah takde keje lain ke?

Baik kaorang jaga kawasan pilihanraya masing-masing, beri khidmat terbaik utk rakyat dpd nak cari publisiti murahan. Bongok tol. Sumbat mulut ngan buah pala baru tau

Tanpa Nama berkata...

Betulkah Yusmadi maksudkan demikian? Jika benar, ini sesuatu yang mengecewakan !

Penyokong PR.

Tanpa Nama berkata...

ini jawapan YB yusmadi.

http://blog.yusmadi.com/?p=202


Encik Ada Nama

Tanpa Nama berkata...

boleh percaya ke dgn penjelasan YB Balik Pulau sprtmana diexplain dlm blog beliau bhw kenyataan trsbt telah dimanipulasipleh press?

Sudin berkata...

kegagalan 16 sept.......
isham....!
Ada saekor lagi ali yang menjadi cikgu/guru besar dalam PR......ini wajib di hapus dan diterajang...!!!
Cikgu Mustapha ali......
Inilah mangkuk/setan yang menjadi duri....watak berbeza-eza...dalang/tok dalang dalam wayang kulit......!!!!

Katak-katak berguru dengan cikgu ini......sedangkan guru mereka setan pukimak bertopengkan manusia.

Telur berudu boleh di jadikan air selasih......tapi mustapha ali setan bertopengkan manusia ni rasanya tanam hidup-hidup je....!

Kiranya jangan di lupa anak ali jenis dalang ni.........!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Pemimpin PKR macam ni pasti bawa rebah. Cepat-cepatlah tinggalkan PKR untuk masuk mangkuk tandas UMNO.

Tanpa Nama berkata...

tt ..

aku nak kata ang ni bengap pun leh gak.ang pun tak kan nak jadi mangkuk macam bn.ang dah tau press tu dari bite hairan.tak kan ang tak tau media malaysia.ang gak yang mengutuk diaorang.tapi ang leh percaya lak ngan press tu.ang pun sama gak ngan katak.( konpem komen aku ni ang terasa)..i'm soriiiiiiii..

Tanpa Nama berkata...

Bro kena buang artikel ni sebab bro ikut tafsiran media bangsat..

Tanpa Nama berkata...

dia penah menang debat law among ipt in asean respreset UIAM.among the best student UIAM LAW faculty.penah lepak sama wa zaman dolu2.penah bukak law firm jalan pinang uhh..saje jawab kata lulusan Sintok..huk huk

Keliwontron berkata...

Alamak itu Berita Harian la bang TT ..dieorg saja nak cucuk2 PKR ...relax aaa ..lagipun tak salah pendapat dia ...betul gak tak bule jawatan CM hanya milik satu kaum saja macam tradisi dulu2 ...yg penting kebolehan memimpin ..tapi kalau asyik memanjang kaum cina dekat Penang tu tak bule lah ...begitu juga jawatan lain2 kat Maalaysia nie tak kira la PM ka sapa ..Cina India sume bule jadik tak semesteinya Melayu saja ...give and take bro!

Cuma jawatan ini saja milik melayu ...Sultan Pahang dan Johor kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

ikut suka korang la nk wat perubahan dlm parti asalkan x menjejaskan kedaulatan negara suda............