Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 26 September 2009

MARI BELAJAR ILMU PROPAGANDA



ASET ATM PERLU DITINGKAT
– berita hairan


Keperluan dan kekukuhan aset Angkatan Tentera Malaysia (ATM) perlu ditingkatkan bagi memastikan kawalan keselamatan keseluruhan negara berada pada tahap yang optimum, kata Panglima Angkatan Tentera, JeneralAzizan Ariffin.

Beliau berkata, amanat itu disampaikan Najib Tun Razak, ketika beliau mengadakan kunjungan hormatnya di Jabatan Perdana Menteri (JPM), di sini, semalam.

Azizan berkata, Perdana Menteri juga melahirkan harapan untuk melihat barisan pertahanan negara dibentengi oleh angkatan tentera yang komited dan memiliki aset yang berkeupayaan untuk menangkis sebarang ancaman dari luar.

KAH KAH KAH…


woit… INI MESTI NAK BELI KAPAL SEJATA LAGI… kah kah kah..

woit… INI MESTI ADA KONTREK YANG BELUM SETTLE MASA BIK MAMA DI MINDEF…. kah kah kah…

nota:
sila ambil perhatian beberapa hari dahulu ada berita
tentang tank/kereta kebal atm yang dikatakan tidak
baik. berita itu dari blog kemudian dijadikan berita arus
perdana. ini nampaknya macam nak mengolah persetujuan
satu malaysia.

contoh teknik: mula mula berita berita barah bahaya.
buat laporan dalam tv. bawa kamera tv ke hospital.
tiba-tiba muncul cadangan vaksin anti barah.

sebenarnya projek itu dah lama ada. berita ini nak tipu
orang melayu. semua sudah beres. dalam media ini dipanggil
-mengolah persetujuan – manufacturing consent –

sama seperti rancangan bush nak serang iraq.
semua persiapan tentera sudah sedia. apa yang
diperlukan hanya persetujuan rakyat amerika. lalu di susun
satu projek untuk meletupkan dua bangunan world trade center.

bila ini terjadi – rakyat amerika bersetuju iraq di serang.

ini sama trik yang dibuat oleh madey dalam kes rampas senjata di jenalik.
ini untuk mengolah persetujuan satu malaysia bahawa ada unsur
yang nak buat huru hara lawan agung.
ketika orang melayu bangun bukan melawan agung tapi melawan kapitan keling.
ingat tak? senjata 4 tan boleh muat masuk dalam pajero kah kah kah.kantoi kah kah kah




17 ulasan:

Johan berkata...

kepada Pemuda PAS dan yang mereka yg cuma tahu membantah konsert,sila baca buku "Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media" oleh Edward Herman dan Noam Chomsky..

kalau malas membaca takpe,download filem dokumentari ni "Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media" kat link ni:
http://www.filestube.com/999da12269d4bea403e9,g/Manufacturing-consent-Part1-Noam-Chomsky-the-media.html

Tanpa Nama berkata...

Bengap punya general, macam dia tak ada menteri pertahanan. Bawak cerita bodoh ingat orang nak percaya ke!!!
Dah la dia ingat Menteri Pertahanan tu tunggul, tapi bila di tanya tak tahu jawapan dan apa yang berlaku.
Macam ini 1Malaysia hancus brader, general buat propoganda sebab nak terus jadi general tak nak berenti, maka apa Mat Monggol cakap dia angguk sahaja, kalau di korek general ni adalah dari kalangan "incompetent" sebab masa pegang TUDM dia tak buat apa pun, kapal terbang duduk kat darat je, Sukhoi bermasalah tak selesai pun dan injin jet pun bolih hilang tapi dia salahkan prebet prebet sahaja dan dia cuci tangan bersih... nasib baik Indon tak attack Malaysia kalau tak mampus semua!!! sekarang nak bersekongkol dengan Mat Monggol nak kaut duit rakyat dan salah guna kuasa...Mat Monggol bengap, General bengap tak bolih percaya punya.
Mat Monggol alahai Panglima Angkatan Tentera. Bila Tentera Darat nak tolak Mamat tolol ni!!!!

Sukj berkata...

PAK LONG TT,

YOU KNOW TAK LAMA LAGI MALAYSIA AKAN JADI PENGELUAR IKAN KELI TERBESAR DI DUNIA...kah kah kah kah kah kah..kah kah.kah kah

SEBAB 2 BUAH KAPAL SELAM YANG BARU DIBELI TU AKAN DIMODIFIED JADI KOLAM IKAN KELI...kah kah kah kah kah kah kahkah..kah kah kah

ORANG BELI UNTUK PERANG...NEGARA AMBO BELI UNTUK BELA IKAN KELI WEH...kah kah kah kah kah..kah kah kah..kah kah kah

BAIK BELA IKAN KELI...ADA JUGA HASIL, NAK PERANG DENGAN SAPA..?

SINGAPORE JERKAH SEKALI...6 BATALION ASKAR MALAYSIA TERKENCING...kah kah kah kah kah...kah kah kah..kah kah

Tanpa Nama berkata...

Kpd Johan dan sekufu dgnnya.

Byak yg pemuda pas buat:

-bantah konsert
-bantah rasuah
-bantah pkfz
-bantah undi pos
-bantah isa
-bantah korek korek korek
-bantah undi antu
-bantah ppsmi
-bantah hendonesime
-bantah arak
-bantah judi
-bantah zina
-bantah serangan USA

Huuui banyak lagi ler! Cuba tanya lebai google. jangan ler malas nak tanya lebai google. Tanya Mykmut bak per?

Tanpa Nama berkata...

wooiitt..Johan ape ke halnye nak bace propaganda org putih tu buang mase je . kite org islam kena banyak baca quran, hafal le sikit sikit surah al-quran, baca tafsir pergi kelas tambah ilmu dunia/akhirat ade juga faedahnya bila masuk kubur nanti. apabila iman kuat segala propaganda boleh ditapis oleh minda dengan izin allah. ni tidak kite asyik buang masa hidup kat dunia ni aje baca propaganda orang kuffar/munafik.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama 21:48,

Tak payahlah berselindung disebalik hujah membaca quran, hafal surah al-quran, baca tafsir pergi kelas tambah ilmu kalau setakat jadi burung kakak tua.

Cuba baca buku itu "Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media" itu dulu. Sudahlah malas nak membaca malahan menuduh pulak saranan Tuan Johan. Apa justifikasi anda menuduh beliau tidak membaca Al-Quran? Hanya bersandarkan kepada saranan beliau membaca buku orang kafir.

Patutlah umat Islam semakin mundur dengan pandangan puak kolot sebegini. Apa Rasulullah / Sahabat pernah menghalang para sahabat mendalami ilmu puak-puak kapir seperti logik, falsafah yang berasal dari Yunani dahulu?

Maaflah aku MELUAT pada puak berselindung disebalik agama untuk menunjukkan mereka lebih baik dari orang lain dengan sifat prejudis macam si alim kucing ,Tanpa Nama 21:48

-kuda hitam-

Haji Kepala Lembu berkata...

banyak2 bantahan. bantahan konsert juga yang menonjol yang pemuda Pas buat. tapi apa pun ianya lebih mulia dari membantah sambil mengusung kepala lembu macam pak haji..seksyen 23 mesti marah..kwak..kwak..kwak..

Johan berkata...

kepada Tanpa Nama 2009 September 26 21:48,

Islam mewajibkan umat menuntut ilmu pengetahuan untuk menhadapi kehidupan..

apa maksud ko "membaca propaganda org kuffar/munafik"?..ko tau ke buku aku sebut tu pasal apa?..buku tu menerangkan bagaimana ilmu propaganda digunakan,untuk mencelikkan kita dari terus trtipu..ilmu yang sama juga digunakan oleh kerajaan negara ni yang majoritinya org Islam..tujuan baca cara2 mereka dorng buat benda mcm ni adalah supaya kita tak terus diperdaya oleh kerja2 licik dorg..BUKANnya kita baca untuk belajar da praktikkn buat apa dorg buat..

Tanpa Nama berkata...

Alamak bro, blog TT sudah jadi serupa mykmut daaa! Tahniah kepada j0han yang telah berjaya mengupgredkan blog TT kepada mykmut.

Sikit hari lagi bro TT mesti sain borang ameno. Kah kah kah kah! Mesti dapat komesen nih! Tak pun dapat masuk calon bagan pinang. Abis la peluang kawan tuh!

Insan Biasa berkata...

Saranan Johan tu betul. Kita kena belajar dan kenal taktik musuh. Baca dan hafal Al-Quran serta belajar tafsir pun betul. Tapi disamping itu kita kena juga baca selain dari Al-Quran. Barulah ilmu bercambah. Maksudnya di sini bukanlah kita mahu merendahkan martabat Al-Quran itu pulak.
Malang bagi kita umat Islam jika terus menutup minda kepada ilmu duniawi.
Bukankah Rasulullah pernah bersabda antara lain maksudnya jika kita mahukan dunia kita kena belajar. Jika mahukan akhirat kita juga perlu belajar. Hatta jika mahu kedua-duanya, dunia dan akhirat kita kena belajar juga. Jadi apalah salah dan ruginya kita menuntut ilmu dunia dan ilmu akhirat.
Bukankah begitu. Entahlah. Saya faham begitu. Tak tahulah pulak samada fahaman saya ni salah atau saya salah faham.

zeqzeq berkata...

bukan sejata tapi sejanta..huu

Puan Ainon Mohd. berkata...

Saya akan segera baca "Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media"!

Terima kasih kepada Paduka Tuan Johan kerana memberi link.

Mary Black berkata...

Dalam sikit punya banyak pemuda pas punya bantahan, isu konsert jugak yang korang highlight-kan.

Masa bantah pasal PPSMI tu lu dok mana ? Main air kat Sunway Lagoon ? Atau tengok wayang ?

Cakap sedap atas wheel-chair boleh la.

Penakut-pahit kata orang German.

Tanpa Nama berkata...

aku sebenarnya nak korang fikir semula saranan johan tu betul ke nak tambah ilmu kena baca buku yang mungkin menjerat kita degan propaganda jugak. Sebenarnya kalau kita renung secara lojik kebanyakan buku-buku tu cumalah hasil ciplak dari ramai karyawan dan ilmuan islam dari dulu hingga sekarang ni, tak caya cuba belek-belek jugak kitab lama tak payah susah2 baca je buku ilmuan islam(Ihya ulumudin)Al ghazali

Tanpa Nama berkata...

TT sama taraf MyKeMUT?.....hau hau hau hau.....menanggok di air kerok!

Tanpa Nama berkata...

kalau setakat baca dua tiga buah buku dah ingat jadi johan ntah ler....geng lembu menyamar pon boleh gak!

Tanpa Nama berkata...

Masa Nazi German berkuasa dulu, mereka ada satu kementerian khas utk propaganda dinamakan Ministry of Propaganda.

Apakah propaganda???
Propaganda bermaksud Penerangan, penyiaran, ideologi atau pendapat yang dihebahkan untuk mempengaruhi orang ramai.

Jangan terkejut kerana negara Malaysia juga wujud satu kementerian propaganda ni..

Nama kementerian itu adalah
"Kementerian Propaganda, Komunikasi dan Kebudayaan".

maksud disebalik nama kementerian tersebut:

Penerangan Komunikasi dan kebudayaan bermaksud:

Kerajaan berusaha untuk menghasut rakyat dalam bentuk komunikasi antara kerajaan dan rakyat dlm bentuk yg mengasyikkan dan dapat diterima ramai tetapi sebenarnya adalah sesuatu yg jijik dan kotor... ideologi jijik ini akan disemai diperingkat kecil lg sehinggakan dijadikan budaya secara berterusan yg akan melekat pada darah daging rakyat sampai bila2...

Adios..