Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 10 Oktober 2009

BERITA AMAT AMAT PELIK



KD SRI INDERAPURA TERBAKAR LAGI SEKALI -melayau

IPOH 9 Okt. - Kapal pengangkut KD Sri Inderapura yang terbakar dan berjaya dipadamkan pada pukul 1.45 tengah hari semalam, dilaporkan terbakar sekali lagi pagi ini.

Menteri Pertahanan, Ahmad Zahid Hamidi yang mengesahkan kejadian itu berkata, kebakaran bagi kali kedua dalam tempoh 24 jam itu disebabkan bara api akibat kebakaran yang masih tertinggal semalam.

Kapal terbabit kini dipindahkan dari pangkalan untuk kerja-kerja pemadaman.

nota:

lihat nama kapal ini – indera pura.
bila terbakar dua kali
namanya pastilah indera pura pura kah kah kah.




7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Apa lagi Panglima Angkatan Tentera jangan lah buat bodoh tak tahu. mesti ada fuck up dalam Angkatan Tentera - bolih la beli kapal layar baru dan dapat komisyen lebih - jangan buat buat tak tahu pulak. Macam deal dengan Eurocopter la.... pergi France buat deal sendiri nak mark up harga helicopter yang nak di buat janji jual beli senyap senyap sahaja masa LIMA ni.....Bangang punya Panglima Angkatan Tentera- kapal terbang jatuh, kapal laut terbakar, kapal selam nanti terus tenggelam dan baru balik dari negeri Cina nak beli tank pulak..... banngang punya jeneral, jaga TUDM pun tak betul nak jaga Angkatan Tentera .... Jahid Midi pun bangang, nasib baik Malaysia tak perang lagi.

Keliwontron berkata...

Kapal pun telah diDERA oleh pihak kroni ...sekali tak cukup kena tunag minyak lagi sampai 2 kali terbakar ...kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

alang alang bakar.. bakar sampai abis.. sekali terbakar tak abis.. pastu bakar second round same day supaya dapat keluar kontrek beli kapal baru.. masyuuukkk!
Heran jugak apesal kompeni yang dok maintain kapal tu (kompeni kroni ler!) tak di perttanggungjawabkan kalau betul punca kebakaran disebabkan kerosakan kabel lektrik... maintain kepala hangguk apa kalau kabel tua nak terbakar pun tak perasan.. jahanam duit income tax yang aku bagi bulan april dulu.. bangsat betul!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah lepas ni konfom masyyuuukkkk....

Tanpa Nama berkata...

bibi suhaiza tuh sape? saya dak baru abis spm.

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro,
Diorang nak beli kapai baru la tuh... nak hembat duit juta-juta lagi Bro! ni le peluang Jaid Midi skirt tuh.... mana boleh lepas peluang tu ... huhuhu

Cucu Umno

bagi da razak berkata...

bape plak dapat komisen beli kapai baru lepaieh ni..

huloq-huloq la ckit, jgn dok makan sorang je..