Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 4 Oktober 2009

MCA KATA MAT ISA JUGA BUKAN ANAK TEMPATAN




NOT REALLY LOCAL BOY
– malaysian mirrior

The bespectacled Isa was actually born in neighbouring Malacca state. But he studied at the Sekolah Kebangsaan Bagan Pinang in Port Dickson during his early years.

After obtaining his Bachelor of Arts degree from the University of Malaya, he worked as a teacher in Seremban from 1973 to 1978.

Life changed when he decided to go into active politics. He won the Linggi state seat in 1978 and never looked back, becoming the Negeri Sembilan mentri besar in 1982.

nota:
lamanweb malaysia mirrior adalah milik mca.
bila laman ini membuat kenyataan ini maka
amat jelas satu duku untuk mat isa. ini kerana
gerombolan kelentong calon pas bukan anak tempatan.

cekap laman we mca ini.

dalam politik ini memberi makna bahawa mca juga
tak berapa minat dengan pengkitaraan semula. ini kerana
cukong dan towkay lama:
tan seri tun gan
tan srti tun chua
tan seri tun yap
akan naik tocang. towkay dan cukong mat asan
sesak nafas.

mat asan pun dah mula sesak nafas keran
mat isa nak kerusi lama dia kenalah mat asan
balik ke cold storage betul betul
kena cold storage kah kah kah




6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

segala 'Rasuah' ada didalam UMNO/BN !!!
macam-macam ada !!rasuah undi, rasuah AP, rasuah project, rasuah polis, rasuah hakim,rasuah MB, rasuah perdana menteri.......dan seterusnya

Marilah rakyat B.Pinang sekalian jatuhkan UMNO/BN di sana nanti.



Dakis.

nami o fish berkata...

ala nko ape nak kecoh..biarlah orang bagan pinang..nak pilih orang melaka ke,orang zimbabwe ke.

nko pun bukan orang bagan pinang..orang brickfields pun ramai yang susah lagi,tak payah la sibuk2 hal orang bagan pinang.

solidariti kat pakatan di bagan pinang?kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

tukar tiub

hang silap

malaysian mirror bukan milik MCA

ia milik kapitan keling mahathir

kapitan keling mahathir kan tak prefer isa samad, itu pasal dia bukak citer busuk mengenai isa samad

malaysia mirror dibuka untuk melawan malaysia today untuk jangka panjang

malaysia mirror = MM

MM = mahathir mohameed

wakaka

Two Pin berkata...

Tak kigholah MM tu sapo yang punyo.Yang ponting ISA bukan anak Bagan Pinang. ISA patut DIMANSUHKAN. Sobab ISA ni bahayo bosa kek MAT ASAN.
MAT ASAN dah torcungap dah. Punggung eh dah bedughi. Tido ehh pon dah tak lolap lagi dah...
Jang..Jang..kesian omak tengok kau ni..
Dulu lagi omak dah kobakan...jangan buek main dengan ISA ni..dio ado kawan cino sokong dio kek belakang. Dio codik. Yang bangang unghang kito Melayu-UMNO. Dah tahu ISA tu kaki rasuah pasaaaalla pilih dio jadi calon. Lingkup.

kaki ngampu berkata...

tak dopek den nak nolong.
mat asang ke atau mat isang ke, dua dua tak boleh pakai !

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama 1954
hang silap - sikitttt ja..

malaysian mirror = MM

MM = mahatheer mohameed

keehkeehkeeh