Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 16 Oktober 2009

PROJEK BODEK LAGI - TAK FAHAM FAHAM



UMNO TERENGGANU ANJURKAN HIMPUNAN 50 RIBU RAKYAT BULAN NOV SEBAGAI TANDA SOKONGAN
- mStar

Umno Terengganu akan menganjurkan himpunan 50,000 rakyat bagi menunjukkan sokongan terhadap kepimpinan peringkat pusat dan negeri.

Perwakilan Bahagian Dungun, Dr Rosli Mat Hassan berkata perhimpunan itu penting bagi memulihkan imej Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu.

"Umno Terengganu akan mengadakan satu perhimpunan yang akan dihadiri oleh Presiden yang juga Perdana Menteri... himpunan lebih 50,000 adalah untuk nyatakan kepada rakyat bahawa kita ada sokongan yang kuat," katanya ketika membahas usul Ucapan Dasar Presiden pada Persidangan Agung Umno di sini hari ini.

KAH KAH KAH…

woit… PROJEK… PROJEK… MASYUUUK… kah kah kah..

kah kah kah…ADA KE 50 RIBU ORANG NAK DATANG?.... kah kah kah..

kah kah kah… KALAU BUDAK SEKOLAH DIPAKSA TURUT SAMA PUN BELUM CUKUP… kah kah kah…

kah kah kah.. KALAU DARI TADIKA PUN TAK JAMIN ANGKA 50 RIBU INI DAPAT DIURUS…. kah kah kah…

woit… TAPAI KALAU IKANG..SUTUNG… KEROPOK LEKOR… DAN KAMBING DIKIRA…. JAMIN.. LEBIH ADRI 100RIBU…kah kah kah

nota:
susah susah nak kumpulkan rakyat
tapi ini projek bodek
kenalah buat kalau tidak ganu jatuh.

idea terbaik - buat program melawat stadium runtuh.
idea terbaik - buat program melawat masjid retak.

p/s bulan november ini laporan stadium runtuh
sudah siapa atau belum?
kalau belum siap pakat pakat 50ribu
runtuhkan stadium itu kah kah kah




10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

idris jusoh jadi mb, bina stadium baru, bina masjid baru, dll... kroni2 idris jusoh pesta dapat macam2 projek juta2 masyukkk!
masuk mad said jadi mb baru, roboh stadium baru, roboh masjid baru, dll... kroni2 mat said dangdut 11bulan (selain bulan ramadhan) sebab dapat projek berganda - roboh & bina - lagi masyukkk!!
walaupun mi no spik inglis, mi no ppsmi, mi dong wang protong perdana, mi wang mechidis only, tapi bijakligat otak geliga mad said ni rupa2nya...
kahkahkahkah
klakka-la
lepas ni mad isa jadi mb balik, mungkin mad isa berguru 24/7/365 dgn mad said macammana cara terbaik nak jalankan projek mencandat sotongbunting
kahkahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Memang boleh kumpul 50,000. 1juta pun boleh. Pergi ke Pahang, ke Kelantan. Kutip mat-mat fit, mat rempit, budak-budak pakida dll. Bagi bas tambang free. Lepas tu bagi RM300 seorang. Bagi t-shirt satu. Bagi makan. Tiap-tiap kampong, AJK cawangan Umno dan ahli JKK dipaksa pergi. Bawak sekali kak-kak janda wanita Umno tu. Ramai le!

Orang lain yang tidak terlibat sumpah Umno kerana gunakan duit kerajaan/duit rakyat! Ceh!!!

Tok Uban berkata...

50,000 orang aje?....duit minyak terengganu kan banyak....apa susah...bagi sorang RM100...tak heranlah kalau umno buat perhimpunan ribu-ribu yang datang...sebab...masyuuuuk...

tukar kerusi berkata...

bro .. ko lupa tambah : KERUSI !! ..

puteh berkata...

Nanti....jangan dok senaraikan nama cikgu g sana lak....cikgu nak tanda buku....

Tanpa Nama berkata...

Himpunan 50 ribu,nak buat kat mana tu, kat stadium, stadium dah runtuh, nak buat kat masjid, kubah runtuh...guano ganu kite.

Tanpa Nama berkata...

50 ribu berhimpun kat KL ajer la....
kat ganu takut runtuh siut!!
silap2 mendap tanah siut!!

50 ribu...... wuiii... byk tu.
kalu utusan meloya repot musti 50 ribu-riban..
kalu berita yg menghairankan... 500 ribu-riban-raban..

tapi kalu paper roket repot.... 5 riban ajer....
1) deris
2) rosol
3) lidah kontot aka lebai sauh
4) mat saiq
5) bini bijan

.....musti mamak eeee hentam balik roket, tumbuk bulan, ludah adil..

theeee! heeee! heee!

p/s : ...errr yb katak he bukan keturunan eee jugak ker..??? sebab ader eee ujung dier ...blur.. blur..

seliparjepun berkata...

salam...

PAKSA budak sekolah, tadika, jabatan, makcik, kaum orang asli, pakcik teksi, minah pub, mat rempit, jaga, kambing, lembu, cipan, UMNO 1 MALAYSIA....14 negeri, orang iban, kadazan, tentera, polis, poster, tiang lampu, laporan stadium runtuh, masjid runtuh, sekolah runtuh....dan mcm2 lagi.....jangan lupa DUIT untuk muntahkedarah...mesti ada makan dan ongkos...

Ishmael Hussain berkata...

kah kah kah...
saya setuju walaupun saya masih lagi mentah dalam politik ni.
jadi pemerhati je la.
pemerhati gelagat orang politik.
hahaha!

Tanpa Nama berkata...

eleh kumpul ramai2 blh plk
xde plak kn gas pmedih mata
cb pakatan bkumpul,knfem kna dah
err karam singh x jemput ke
blh ajar mt moggol pantun ke pepatah ke.....