Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 18 November 2009

IBU BAPA AMBIL PERHATIAN !



TERIMA KASEH - BUKAN SUSAH NAK JADI JAMES BOND - MESTI BERANI




JAMES BOND KITA TELAH MENEMUI KANG KONG

jeng! jeng!jeng! hasil usaha pak sibuk gua,ni hasil gua korek:

nama kangkong2 trsebut:

Name: Zoharah bte Omar
Position: Senior Lecturer
Qualifications : L.L.B. (Hons)(UIA), M.S. (HRD)(UPM), Ph.D Psychology (UKM)
Department: Professional Development and Continuing Education
Area of Specialization: Human Resource Development

Name: Turiman bin Suandi
Position: Professor / Deputy Dean (Student Affairs & QA) of School of Graduate Studies
Qualifications : Dip. Animal Health and Prod. (UPM), B.S. (Florida), M.S., Ph.D. (Ohio State)
Department: Professional Development and Continuing Education
Area of Specialization: Youth & Development

tajuk buku hasil plagiat depa:
Writing An Effective Resume
No ISDN 9832871107

dikatakan diplagiat hampir word-by-word dari universiti2 terkemuka di US..

nota:
kalau di negara kapir
yang rakyatnya tak sembahyang
yang tak percaya agama
dua ekor kang kong ini telah lama kena buang
sudah lunyai kena cincang
akan digantung dari dunia akedemia
akan heboh seluruh negara
ini penipuan – terang-terang menipu
ini menipu melayu

ibu bapa yang ada anak anak belajar di universiti
terutama di upm dimana dua ekor kang kong ini
sedang menjalar sila ambil perhatian.
bayangkan kalau cik gu meniru
anak murid bangang jadi katak puru kah kah kah




31 ulasan:

Kejora Minda berkata...

Inilah dua contoh Melayu yang telah dibodohkan oleh sistem.

Tak boleh pikir, walaupun ijazah berbuku buku.

Tau meniru saja.

Kalau yang terpelajar pun macam ni, bayangkan betapa diperbodohkannya rakyat biasa oleh sistem UMNO?

haris.maa berkata...

MEMALUKAN !!!!!

zeqzeq berkata...

terima kasih TT.
anak murid meniru, kena hukum, jika cikgu? Memalukan. minta2 bukan saudara mara saya (tak nak ngaku waris)

Mat Luku berkata...

bodoh!!! meniru tesis...memalukan la...jgn la ko ngajar adik aku kat situ lak siol...

Sukj berkata...

KALAU LECTURER KAKI MENIRU...MASUK POLITIK MESTI HARU BIRU

HANYA TAHU MENIPU RAKYAT...ORIGINEEEL TELAN...kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Ada banyak malah bertimbun-timbun kes plagiarism ini malahan ada juga di universiti Apex mahupun di UM/UKM. Soalnya lecehlah nak korek dan dibuktikan banyak kojo. Mahasiswa kini banyak buat assignment mereka dengan menciplak aje atau tak sempat atau sengaja tak mahu memberi pengakuan/pengiktirafan idea atau ayat mereka itu punca sumbernya. Orang indo peka kalu kita kata lagu 'rasasa yang eh itu' milik malaysia nanti ada perang kecil. Negara kitapun ciplak lagu 'negaraku' atau bendera jalur gemilang! Apao nak de kato?

Tanpa Nama berkata...

Tn. Tukar Tiub

Kita kalau tak meniru mana nak maju,
tengok jepun pun meniru, maka negara mereka maju sehingga sekarang.

cuma meniru itu tengok gaya nye pulak mace mana.

KiLaT berkata...

member gua dulu dari tahun satu sampai tahun akhir tak pernah tak meniru. gua try nak buat.. tapi gua jenis cepat lencun dengan peluh. member gua la ni dah jadi Dato Dr ..................

Gua terus jadi KiLaT

Johan berkata...

ape kena-mengena ilmu Animal Health dengan Youth & Development???kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

haha....camne la org x panggil lu org ni profesor kankong.....
apa lagi....godam masuk facebook dia la...kasi kutuk sebakul...hahaha

Keylee Daud berkata...

nie nak kena suruh berdiri atas kerusi nia haha

bikir berkata...

I Malaysia bebbbb gua bangga jadi rakyat nya...Semua bikin boleh..

Ya ya hebat hebat belako yang di namakan KERAjaan UBN ni..kah kah kah.

Mekasih James Bond 007..caiyo ada apa lagi mari berkongsi dengan rakyat 1 Najis 1 bib mama..

itek pulang petang berkata...

tny ckit,mane warung gulai itek kat chow kit tu Sham?lokasi tpat mane?gua bace off the edge bln ni tp smlm gua gi cr x jmpe2

Tanpa Nama berkata...

dengan ini saya memashurkan UPM sebagaai University Pengor Maya

Tanpa Nama berkata...

Bodoh punya blog tak best langsung. Sikit-sikit gelak macam sial! Hishamuudin Rais patutlaaaa.
Blog pun bodoh macam orangnyaaa dan yang mengangguk tulisannyaaaaa.

Blog Pemuja Peliwat Tegarrrr.

Memang bodoh! Kah kah Kah kah Kah kah Kah kah Kah kah Kah kah Kah kah......

Tanpa Nama berkata...

pendita si-ujang budak minang bijakpandai dari dulukala dah berfirasat:

bulat air dek pembotung
bulat manusio dek muafakat
bulat2 meniru jgn dibuek, tu kojo jahat
bulat2 rosmah jgn diusek, kono c4 tu berlontung!

kahkahkahkah!

catatan bagi yg tak paham bahso negoghi:
dek = oleh
pembotung = pembetung
buek = buat
kojo = kerja
kono = kena
berlontung! = melotup!

kahkahkahkah!
klakka-la!

C++ berkata...

Bhai...

Dulu masa blaja... gua tak plagiat... tapi gua koyak artikel tue dan gunting elok-elok pastue gam letak dalam gua punya report... hahahaha...

Siap ader chop logo library lagie... hahahaha...

Gua langsung tak plagiat... hahaha... tapi gua cut and paste jer... hahaha

tujuh76satu berkata...

tanpa nama 17:30
babi lu .... jangan masuk buat kacau kat sini, pi masuk kat blog pecacai amno je!!!!!!!

Tanpa Nama 2009 November 18 17:30 yang sial berkata...

Tanpa Nama 2009 November 18 17:30,

Anda contoh terbaik rakyat yang diperbodohkan dengan 50 tahu sistem UBN tahniah diucapkan, harap2 dapat jadi kangkong juga.

Puan Ainon Mohd. berkata...

Alamak! Malunya.....

Tanpa Nama berkata...

Hoi bodoh, kalo kau rasa blog ni bodoh. jgn ler nak masuk!!!!

Sudin berkata...

Kah,kah,kah.......
kita kalau nak maju kena tiru Jepang.....betul !!!!!!

Mari kita tiru Jepun....LDP lingkup !
Mari kita lingkupkan Umno/Bn baru boleh maju.......kah,kah,kah.......

Tiru.....jangan tak tiru.....
1Malaysia lagi boleh ditiru oleh mat monggol Raja Cetak Rompak...kah,kah,kah........

Johan berkata...

pesal senyap je TT ari ni..baru ada satu entri..

Tanpa Nama berkata...

Aku ada nama ler.
Aku Ipar Sepusat Profesor Klon.

Sape kata tak leh tiru! Tuan Tukar Tiub ke? Hei, mamat ni lagi haru, bukan lagi tiru, kapur terus.

Puan Ainon pun satu. Main sokong aje. Itu sokong bawa rebah. Awak tu Presiden Universiti. Kah, Kah, Kah.

Tiru yang baik dan elok OK apa. Tiru untuk kebaikan OK apa. Hatta tiru ilmu orang pun OK ...,

selagi mana ko ngaku ko tiru.

Kalu buat buku, kasi kreditlah sama itu mamat yang buat lebih dulu. Show some respectlah bro.

Aku kecik mata lah dengan ko wahai Tuan Tukar Tiub. Nampak jalur pikir ko bendul banggang. Holistik ler sikit. Ko tu satu-satu Melayu yang udah jelajah dunia lagi terbuka fikiran.

Ke ko macam Nik Aziz?

Tua dan terlalu lama di comfort zone. Sampai tak sedar ko sebenarnya dah terkincit dalam seluar sebab orang keliling tak mahu cakap ko bau tahi.

Tanpa Nama berkata...

itulah UPM nak sangat kejar KPI, terpaksalah pensyarah buat publication..yg tak reti buat jadi macam ni lah...

Tanpa Nama berkata...

Turiman atau TIRU MAN ?????

Tanpa Nama berkata...

Timbalan dekan meniru? gila kentang ape nie? anyway thanks to Johan Bond Rebonding 010 kerana memberikan info anda....

Tanpa Nama berkata...

Mana tak meniru...masuk u ja buat MLM..tak pun pegi berendut...usung awek sana sini lps tu entot-entoe lps tu lari...gua nak masuk Universiti of Manchester United lg bagosss....

AMIR SHAFIQ ADHAM berkata...

cuba selidik betul2 kisah 2 org ney...dgar cte ank murid jz pnjam nme je...

Tanpa Nama berkata...

Ni inventory kat UNITAR...

http://opac.unitar.edu.my/cgi-bin/gw/chameleon?sessionid=2009071512485629560&skin=default&lng=en&inst=consortium&conf=.%2Fchameleon.conf&host=192.168.10.61%2B2222%2BDEFAULT&SourceScreen=INITREQ&scant1=Tunku%20Sofiah%20Jewa.&scanu1=1003&elementcount=1&t1=Tunku%20Sofiah%20Jewa.&u1=1003&pos=1&itempos=1&rootsearch=SCAN&function=INITREQ&search=AUTHID&authid=108348&authidu=1003

anti plagiat berkata...

Hanjing jantan ni ada facebook...sila laa add, boleh kasi hantam kow2 punya..bodoh punya olang!