Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 18 November 2009

MENIPU MELAYU LAGI



BELUM WAJIB PENGGANGGUR DAFTER KEM SUMBER MANUSIA
- melayau

Kerajaan belum berhasrat mewujudkan undang-undang khusus bagi mewajibkan semua penganggur berdaftar dengan Kementerian Sumber Manusia.

Timbalan Menteri Sumber Manusia Maznah Mazlan berkata, pemerhatian kementerian mendapati tidak ada negara di dunia yang mewajibkan penganggur untuk mendaftar.

Beliau berkata demikian bagi menjawab soalan M Kulasegaran (DAP-Ipoh Barat) pada persidangan Dewan Rakyat di sini hari ini mengenai sama ada kerajaan berniat mewajibkan semua penganggur mendaftar diri dengan kementerian dan apakah statistik pengangguran boleh diperoleh untuk membuat perancangan bagi dasar kerajaan.

KAH KAH KAH…

woit… TOLONG LAH JANGAN TIPU MELAYU… kah kah kah…

woit… HENTIKAN LAH PROJEK MEMBODOHKAN MELAYU… kah kah kah..

woit…APAKAH BODOH SANGAT MUNKEE INI…kah kah kah…

kah kah kah… MACAM MANA JADI MENTERI SUMBER MANUSIA…kah kah kah..

kah kah kah... KALAU TAK DAFTAR ..MANA NAK TAHU JUMLAH MENGANGGUR...kah kah kah..

woit... MAIN AGAK AGAK... kah kah kah..

woit… DI BARAT SEMUA YANG MENGANGGUR DIDAFTAR…TU PASAL MEREKA TAHU BERAPA YANG TAK BEKERJA… kah kah kah..

woit… BANGANG…kah kah kah…

woit… YANG TAK BEKERJA DI BARAT AKAN MENDAFTAR UNTUK DAPAT SAKU…kah kah kah…

kah kah kah… DAPAT DUIT BULANAN UNTUK SARA HIDUP… kah kah kah…

woit… APA LAH SILAPNYA NEGARA KITA INI… MENTERINYA BUKAN SAHAJA BODOH TETAPI BANGANG JUGA… kah kah kah



13 ulasan:

Johan berkata...

woit ni memang betul2 maha bebal..nak tipu pun be smart sikit lah..

kat UK,kat US malah kat Singapura dan banyak lagi negara ada apa yg dipanggil 'unemployment office/department' yg mendaftarkan penganggur utk beri bantuan..

woit kat UK ada apa yg dipanggil Jobseekers' Allowance,elaun sara diri dibayar kpd penganggur sampai mereka temui kerja..mereka jugak diberi bantuan dlm mencari kerja..

bukan macam negara kita ni,masih nak berdolak-dalih sama ada nk daftarkan pengaggur ke tak..serius memang bodoh!! kahkahkah

Sukj berkata...

TAK MENGAJI EKONOMI...!

HANYA MENGAJI ILMU BALAK KAT PAHANG JER...kah kah kah kah

Mr berkata...

betol betol (gaya upin n ipin)

Tanpa Nama berkata...

bodoh pukimak punya menteri, sial anak haramjadah, aku belajar eknomi ni pun tahum unemployement ni ada tempat dalam masyarakat, mereka adlaah golongan tenaga sumber manusia , kalau mereka takda takkan nak ada output, 1 person of unemployement means 2 output less, fuck!

ni la mamat gerombolan tak tau, tau nak mengangkang dapat projek , pukimak, fuck! , 3% tu banyak la celaka kalau nak compare dengan nisbah source negara dan LABOUR FORCE negara, apa punya sial la MALAYSIA DAPAT MENTERI SERUPA celaka ni. babi!

mosabit berkata...

ini timbebalan mentari sambar manusial...kah kah kah kah ...

nama pun AMAT sesuai dengan kebangangannya...maznah mazlan @ MUSNAH MENELAN.....
KAH KAH KAH KAH KAH ....

PTM (PROJEK TIPU MELAYU).......

Tanpa Nama berkata...

uihhh, jgn daftar2. Nnnt pecah tembelang kata kadar pengangguran rendah, hakikatnya melangit. habis kpi menteri nnt, huahuahua.

Hajar berkata...

Betol! apalah nk jd ngan student2 bakal grad nnti..kalau ramai2 tak dapat kerja di ckap tak pandai, kurang softskill, tak mengambil peluang.... atau sebenarnya dyorg tak nak ngaku yg univ nie jd tmpat melahirkan pencacai hep dan barua2 mereka..yg cerdik dan bijak jer menjauhkan diri dari itu...
lepas tuh nnt watla mcm2 prog konon2 kursus menambah kemahiran... hampeh!!!

pollux berkata...

Salam bang Sham dan semua.
Boleh tak line tipu 'melayu' tu di update jadi tipu 'rakyat' sbb yang kena tipu bukan sahaja melayu tapi rakyat marhaen yang tak sedar ditipu oleh penipu pro.
Dulu dulu saya juga ternanti-nanti janji-janji molek mereka tetapi saya kini dah meninggalkan mereka sejak 1999.

Tanpa Nama berkata...

ahhaah kalau dh bodoh dilantik plok oleh org bodoh g2 laa jdnya

Tanpa Nama berkata...

Ini betul kes tipu melayu juga, 90% graduan menganggur adalah melayu termasuk jurutera, loyar, dan professional lain......

Tanpa Nama berkata...

JUMLAH PENGANGGUR AKAN DIUMUMKAN SEMASA PILIHANRAYA KECIL.
IA BERTUJUAN MEWAJARKAN PERUNTUKAN KECEMASAN UNTUK JEMAAH MENTERI NAK PERGI SHOPPING DAN JALAN_JALAN SAMBIL MENYAMPAIKAN SUMBANGAN PELBAGAI DAN MASUK SEMUA BENTUK MEDIA. MUKA MESTI MASA TENGAH HULUR
Jumlah penganggur juga rahsia sebab tak mahu isteri atau ibu bapa tahu sebenarnya anak mereka menganggur dah lebih 3 tahun dan sekarang ini bekerja sebagai perompak dan peragut.
Secara statistik mereka ini juga mempunyai pekerjaan tetap sepanjang hayat. Yang sedang melanjutkan pelajaran di Pusat Serenti juga tidak dikira penganggur kerana sedang mengikuti kursus jangka panjang dan pendek yang disediakan kerajaan.
SATU LAGI PROJEK BARISAN NASIONAL!
Secara keseluruhan semau rakyat kita memang ada pekerjaan termasuk pekerja parti yang nak ngap duit masa pilihanraya kecil.
Atau di musim hujan dan banjir ini lebih banyak berita putri UMNO meredah air sambil menyingkap kain untuk menghulurkan bantuan sambil ditemani oleh pak-pak UMNO. Agar semua wajah dan kebaikan akan disiar seratus kali dalam tv aliran perdana.
Malaysia Boleh! Boleh kelentong!
Boleh pelingkup duit rakyat!

LembuKenyang berkata...

...uk!uk!ak!ak!...woit...miss soru la kalo daftar...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...bokpa pulak nak daftar...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...ini sumer kerajaan nak kene tanggung lagi...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...duit sabsidi kering meh...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...daripada menangggung mayat idup, baik aku rembat dulu...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...duit kebajikan masyarakat PPRT pun dikebas...ini untuk orang yang wajib dapat...dikebas juga...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...lagi2 la duit ehsan untuk penganggur...uk!uk!ak!ak!...

Tanpa Nama berkata...

Aku pelik menteri2 ni.selalu pi luar negara atas urusan kerja tapi haram x tau apa yg negara luar buat . bodoh piang.lingkup m'sia kalau semua menteri bodoh mcm ni.