Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 6 November 2009

KAH KAH KAH - SATU LAGI JAWATANKUASA - KAH KAH KAH



SUDAH BERTIMBUN SIASATAN - KONTREKTOR MASIH TIDAK TERJUMPA




BPA CADANG TUBUH JAWATANKUASA KHAS SIASAT JAMBATAN RUNTUH – berita hairan

Biro Pengaduan Awam (BPA) bercadang menubuhkan Jawatankuasa Khas untuk menyiasat kejadian jambatan runtuh di Pusat Kokurikulum Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) Kinta Selatan, Kuala Dipang pada 26 Oktober lalu yang mengorbankan tiga murid selepas dihanyut air deras.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, T Murugiah, berkata jawatankuasa itu bagaimanapun hanya akan dibentuk selepas mendapat persetujuan i Najib Razak.

"Saya akan mendapatkan persetujuan Perdana Menteri bagi menubuhkan jawatankuasa itu...ini adalah permintaan keluarga ketiga-tiga mangsa lemas tersebut yang menggesa BPA supaya menjalankan siasatan segera secara telus untuk mencari punca sebenar kejadian tersebut," katanya selepas menziarahi ketiga-tiga keluarga mangsa tersebut di sini, hari ini.

KAH KAH KAH…

woit… CUKUP LAAA… HENTIKAN LAH… KERJA MENIPU INI…kah kah kah…

kah kah kah… DAH BERAPA BANYAK JAWATAN KUASA DITUBUHKAN…kah kah kah….

kah kah kah… APA KERJA POLIS… kah kah kah..

kah kah kah….APA TUGAS SPRM… kah kah kah…

woit… JAWATAN KUASA INI NAK BUAT APA?... kah kah kah..

kah kah kah… WHAT IS THE BECAUSE … kah kah kah…

woit… SEMUA INI NAK MENIPU ORANG RAMAI… kah kah kah..

kah kah kah… NAK MENIPU SATU MALAYSIA… kah kah kah..

kah kah kah… BUAT JAWATANKUASA… BUAT LAPORAN… BUAT KAJIAN….HANTAR MEMO …kah kah kah…

woit…INI SEMUA TRIK LAMA… kah kah kah…

woit… SURUHANJAYA DIRAJA YANG DITUBUHKAN LAGI TAK JALAN… kah kah kah…

kah kah kah... JAWATNKUASA CIPUT...SAPA NAK PEDULI... kah kah kah..'

woit… SIAPA KONTREKTOR… INI KES BUNUH… kah kah kah..

woit… TIGA SUDAH MATI… kah kah kah..

kah kah kah… TAK KAN MURID SEKOLAH INI AKAN MATI IBRAHIM ALI PULAK…. kah kah kah..



22 ulasan:

نيك حافيظول berkata...

Kah Kah Kah Kah.

The because is supaya kerja pembodohan ini terus berlaku sampai ke generasi yang ke 10 kah kah kah kah

woit! sudah - sudahla... berenti la projek membodohkan ini

orang ada mata hati jgn sesekali cuba untuk menipu la tapi kalau orang dah mati katak cam brehim ali tu berdozen dozen nak menipu pun tak kisah kah kah kah kah

KAH KAH KAH KAH

Saiful berkata...

mampuih ngan msia kita, tukaq nama pi jadi majawkuasa keh..keh..bendera bubuh kaler eeee punya..oren,merah, jingga..logo bubuh cap bungkuih kas22..satu gue akan pi masuk blog mahapirtan tu gue nak kentut sama muka dia..
tu pun ada suka lagi..

Khun Pana aka johanssm berkata...

3 budak dah mati lemas...bukan aksiden tapi ialah kes bunoh
Jambantan dah hancor pada hari yang tak hujan, tak ribut, tak petir , tak ada Bik mama jogging kat sana..dah hancor, lagi mau tubuh kepala bapak Jambatankuasa buat apa?

Ini mesti projek berkaitan keluarga RajaGopal.
Sampai hari ini tak tahu siapa ponya jambantan sial tu.
Jambantan hancor tapi gurubesar yang disiasat.

Ini serupa dengan pantat saiful.
Pasal pantat saiful, Doktor dari pusrawi dan raja petra yang disiasat!

1Malingsial

Tanpa Nama berkata...

1Jawatankuasa perlu dibentuk. 1Murugiah akan mencadangkan kepada 1Najib Razak. 1Malaysia akan tunggu keputusan 1Jawatankuasa ini ...

jab sp berkata...

World of Record dengan sukacitanya mengumumkan keputusan beikut:-Negara yang berjaya menubuhkan Jawatan Kuasa Terbanyak adalah -1Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

Jadi ahli jawatankuasa boleh dapat elaun ka? Klau boleh camno nak mohon? Bukan pegawai awam boleh jadi jambatankuasa? Hamput!

hambaAllah berkata...

bilalah najib al-babi ni nak mampos...

Sivakumar berkata...

Ini ada betul ka brother, ini Nik Aziz punya menantu MACC ada siasat pasal ini menantu ada rasuah?

Baca baca sini brother

http://rockybru.com.my/2009/11/macc-visits-kelantan-chief-minister-inc.html

Tanpa Nama berkata...

dah sah!! jawatankuasa tak diperlukan jika anak yg mati tu anak summy, anak sembab, raja gopala, anak berudu (perkasa).

kalu anak2 yg di atas mati, ....sah!! memang panas meronggeng hangus hancusss jubo headmaster, JPN, JKR, JKKK, DO, ketua bahagian & ketuo kampuang............. kena rotan tanpa bicara.

zan berkata...

apasal panggil JAMBATAN? bukan ke itu TITI jer? oh, jambatan modal besar, boleh letak dalam tender. setakat titi, orang kampung boleh buat!

Tanpa Nama berkata...

jawatankuasa makan free maa.... meeting free, lodging free, dpt klim mileage,
dpt klim karaoke mlmnya, dpt cina dol dlm karaoke, ...dan byk lagi ajk khas ni dpt.
kalu ajk khas ni tak dpt benda2 di atas ni, memang puake la gomen ni....
mane ade ajk lam msia ni duduk melopong, tekak kering mtg...??

tak kan baru lahir smlm kot kat msia ni......
best siot masa ni, ...our fundmental strong!!

kalu PR memerintah, agak2 jawatankuasa ni dibuat open tender tak?
kalu open tender, syusyah la nak klim karaoke kat jalan kampar ipoh nu....

seliparjepun berkata...

salam...

lagi lagi jawatankuasa...perkara yang semacam itu pun x boleh nak siasat...! mangkuk betul...kontraktor tu orang bunian ke? pemberi projek tu sapa? hantu kom kom ke...? tukang lulus projek tu sapa? mak lampir ke?

asyik asyik sangat nak tubuh jawatan kuasa...x boleh berfikir ke? menteri ni budak tadika 3 anggur ke? hotak ada, akal pendek...

dah mati ibrahim ali lagi x bole selesai kes...

Tok Uban berkata...

Sorilah ye....fail simpan rekod buat jambatan ni dah hilang...tak tahu kat mana simpan...mungkin hilang dibawa arus deras masa jambatan tu runtuh dulu...kahkahkah

LembuKenyang berkata...

gerombolan ni memang dah takder sedikit hidayat atau idea pencerahan langsung dah...sbb tu dia boleh membodohkan orang melayu...

bila kata dia kapir, marah meloncat2 la pulak...tapi ini memang keje kapir pun...

Tanpa Nama berkata...

kah.kah.kah..aku gerenti kontraktor yang buat JAMBANtan ni sah bukan dari PAKATAN RAKYAT..kah..kah..ini sah dari UMNgok..sebab SPERM@SPRM langsung tak ambik kesah..klu PR punye kroni..sedondong mangkuk2 hayun tu bekejor.kah..kah..kah

MIBU BULAN. berkata...

Salam tukartiub.....
JAWATAN KUASA LAGI....
Jawatan kuasa ynag tidak ada JAWATAN dan tidak ada KUASA.... Pasaltu sampai bila bilapun Rakyat tidak tahu apa keputusanya..... Mereka siasat tapi bila dapat keputusanya depa takut nak bagitahu.... pasal depa TIDAK ADA KUASA.....
Itulah realitinya antara JAWATAN dan KUASA..... yang hanya layak dipanggil JAWATANKUASA CACAMARBA.....

Tanpa Nama berkata...

Nak tubuh j/kuasa tu pon sebab keluarga mangsa yang mintak. Kalu tak senyap aje. ONLY IN MALAYSIA

ariff sulaiman berkata...

"tak kan mati ibrahim ali"

hahahahahahha ni mmg frasa kelakar brader!hahahahahhaha lps ni gune frasa ni lg tau hahahahah

Tanpa Nama berkata...

Oittt jgnlah gelabah kutuk depa..
neh baru bercadang-cadanglahhh nak tubuhkan bukan betui betui

baru bercadang-cadang

klkhkahkakhakhakkahka

Tanpa Nama berkata...

TT, kau tak pegi Bkt Jalil ke esok? Aku rasa N9 mng 2-1.

Tanpa Nama berkata...

aku rasa yang buat jambanTan tu bukannya kontrektor tapi pihak jabatan pendidikan kawasan tu, termasuklah cikgu-cikgu, anak2 murid diaorang....gotong royong.... pasal tu sampai sekarang tak tahu siapa yang buat

Tanpa Nama berkata...

Nak tanya kat siapa pun..... tak tahulahhhh......SIAPA DIA PUNYA PAYMASTER BAGI JAM BAMTAN YG RUNTUH YG MERAGUT DAN MEMBUNUH TU?