Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 2 Disember 2009

BELAJARI CARA HENDAK MENIPU ORANG MELAYU



RED INDIAN GAGAL MENYERANG - KERANA KOBOI RUNTUHKAN JAMBATAN



BLOK KONKRIT JAMBATAN GAGAL TAMPUNG BEBAN PELAJAR : JAWATANKUASA SIASATAN - mStar

Jawatankuasa Siasatan yang menyiasat kes jambatan gantung runtuh di Pusat Kokurikulum Pejabat Pelajaran Daerah Kinta Selatan mendapati sebab utama keruntuhan adalah berpunca daripada kegagalan blok konkrit tambatan di "Pylon A" untuk menampung beban tambahan dari "backstayed cable".

Menurut jawatankuasa itu jambatan yang dibina hasil sumbangan pihak swasta itu didapati tidak berasaskan kepada kod rekabentuk kejuruteraan dan spesifikasi kerja yang baik.

Ketua Pengarah Pelajaran TaAlimuddin Mohd Dom yang mempengerusikan jawatankuasa tersebut berkata berdasarkan perkiraan oleh Jabatan Kerja Raya beban hidup di atas jambatan yang mampu ditanggung oleh blok tambatan sedia ada hanya 0.08 kN/m atau maksima murid yang boleh ditanggung hanya lapan orang sahaja (dengan beranggapan berat seorang murid 35kg).

KAH KAH KAH…

woit… NAK MENIPU LAGI… kah kah kah..

kah kah kah… KEPALA HANGGUK APA PYLON A … kah kah kah..

kah kah kah… KEPALA BANA APA BACKSTYLE CABLE… kah kah kah…

woit… SEMUA NAK MENIPU… NAK BAGI ORANG KAMPONG TAK FAHAM… kah kah kah..

woit… GUNA BAHASA TEKNIKAL… NAK BUAT APA?... kah kah kah…

woit… INI NAK ALIH ALIH KAN ISU… NAK BAGI MAK CIK KONFUSE…kah kah kah..

woit… BUKAN INI YANG ORANG RAMAI MAHU… kah kah kah…

woit… SATU MALAYSIA NAK TUNGGU… BILA NAK TANGKAP KONTREKTOR… kah kah kah..




14 ulasan:

نيك حافيظول berkata...

KAH KAH KAH KAH KAH

Saya mahu gelak kuat2 dulu... Den tak tahu nak kato apo lagi wei... Mula2 tubuh jawatankuasa, kemudian dakwa guru besar, alih-alih yg disiasatnya berat perkilo tanggungan budak sekolah yg telahpun meninggal dunia kah kah kah kah ....

Sampai bila la mau menipu melayu.

orang tak mau dengar pasal itu semua la ngoookk. orang nak tahu siapa kontraktor itu? apa punya turrrrrrrr

Tanpa Nama berkata...

Pada pendapat aku la bro,

Kalau susah sangat nak ambik tindakan, kita pakat doa ajelah bro.
Bagi kontrektor tu lingkup!
Tapi, Mamat UBN setuju ke bro?

Tanpa Nama berkata...

Tak habis-habis melayu kena tipu...Yang herannya orang melayu masih setia dengan UMNOGOK..tak serik-serik..baik aku nyanyi lagu angguk-angguk geleng-geleng

Tanpa Nama berkata...

ini bukan jambatan runtuh, ini pukat hanyut.......kakakaka

minianimalist berkata...

bangang..memang la jambantan tu runtuh pasai beban berat sangat tak mampu nak tampung..ini putar alam punya alasan ni...mcm na dorang ni kerja pun aku tak tau, jambantan sumbangan tu pakai duit haram pasai tu la runtuh, senak perut la weh...

Tanpa Nama berkata...

...sebab utama keruntuhan adalah berpunca daripada kegagalan blok konkrit tambatan di "Pylon A" untuk menampung beban tambahan dari "backstayed cable"...
( STRUCTURAL FAILURE )

...tidak berasaskan kepada kod rekabentuk kejuruteraan dan spesifikasi kerja yang baik...
( NON-COMPLIANCE ISSUE )

...beban hidup di atas jambatan yang mampu ditanggung oleh blok tambatan sedia ada hanya 0.08 kN/m...
( UNDER DESIGN )

oit MEDIACYBER bangang, ape ko nak jawab?

---malayidiot---

Khun Pana aka johanssm berkata...

Kalau bolih support 8 murid sahaja , biar kan Bik Mama pergi testing jambatan oi..

Kalau Bik Mama yang testing jambatan tu , pasti berita akan bertajuuk---"BATANG TIANG A GAGAL SUPPORT BERAT BIK MAMA " ---
Dan Coli Rosmah putus dibahagian backstayed cable

azmie berkata...

betoi la tu isham ooii! satu malaysia, rakyat di dahulukan. yg salah semua rakyat. jambatan roboh pasal budak2 tu overload jambatan tu, gula mahai sebab rakyat banyak makan gula. lepaih ni beras nak naik rega utk nak kurangkan org makan nasi lemak pulak. kolesterol tinggi tu.
.. pengesahan perkataan .. omenoth.. mcm perli je..

Mat Dangdut berkata...

Memang taktik gunakan ayat yang bombastik leh wat org keliru...sama macam produk tempatan dengan produk asing...ataupun Inul dengan lady gaga...

shahmetal berkata...

lah... kan dah diakui kesalahan kontraktor tu. nak ape lagi? takkan nak xplain dlm bahasa budak darjah 1 pulak, nnti komplen laen plak kan? yg x faham tu pon, dapt dah point kesnu ni mmg taik dari kontraktor tu. sat lagi kuar la nama kontraktor tu.

Tanpa Nama berkata...

jom kita pakat gi ramai2 serah memorandum pada TGNA supaya berdoa untuk menurunkan bala kepada kontraktor yang buat jambatan serta kroni2 yang bersubahat...

kita tengok mesti semua panas ponggong melenting2 takut kena doa..

najis, sembab, wak sauk, lidah kontot dah hilang akal dah tu...ketakutannnnn...

orang dah bersalah, mesti lah takut..

Tanpa Nama berkata...

ni mamat metal yg minum darah kambing tu ke? ngok lain mcm.. kahkahkah.. kalo nk kuar nama kontraktor tu dh lama dah
woitt..
jgn bgtau org kalo dh bodoh mcm mat sembab..

-budak itm.

Tanpa Nama berkata...

adakah berat badan budak sekolah tuurrr sama dengan berat badan bik mama seorang...
adakah saiz badan budak2 tuurr..sama dengan saiz badan bik mama seorang...
adakah....adakah...adakah...bik mama yang menyebabkan runtuh...kahkahkahkah....

- Mana Ada Sistem -

shahmetal berkata...

haha besok kuar nama lain pulak cerita korang. tgk je la. mana penah puas hati. tnggu dan lihat