Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 22 Disember 2009

DARUL RUNTUH




ZAMAN KERUNTUHAN TELAH BERMULA




EMPAT CEDERA BUMBUNG KACA TERMINAL BAS BARU RUNTUH - mStar

HULU TERENGGANU: Tiga buruh warga Bangladesh dan seorang buruh tempatan cedera apabila penghadang cahaya kaca di terminal bas baru Kuala Berang yang sedang dalam pembinaan runtuh hari ini.

Dalam kejadian pada kira-kira pukul 3.05 petang itu, difahamkan terdapat 15 pekerja di kawasan berkenaan dengan dua daripadanya sedang memasang kaca sebagai bumbung penghadang cahaya.

Kejadian itu menyebabkan dua buruh yang berada di atas bumbung dan dua lagi yang berada di bawah cedera ringan di kaki serta tangan akibat terkena serpihan kaca itu.

Penyelia tapak pembinaaan berkenaan, Zahir Hariri berkata kesemua yang cedera dihantar ke Hospital Hulu Terengganu dan dirawat sebagai pesakit luar.

"Ketika kejadian saya berada di pejabat tapak pembinaan dan saya terdengar bunyi kuat dari arah terminal itu. Apabila keluar, saya lihat kaca yang dijadikan bumbung penghadang cahaya jatuh dan pecah," katanya kepada pemberita di tempat kejadian.

KAH KAH KAH…

woit… TERENGGANGU TUKAR NAMA BARU …. kah kah kah…

kah kah kah…DARUL RUNTUH…. kah kah kah…

woit... ADA STADIUM... STADIUM RUNTUH... kah kah kah..

woit... ADA MASJID....MASJID RUNTUH... kah kah kah..

kah kah kah... MESTI ESOK ADA BERITA... JAWATAN KUASA DITUBUH UNTUK SIASAT... kah kah kah..

woit…KEMUDIAN JANJI NAK UMUM LAPORAN ….kah kah kah…

kah kah kah…. AKHIR...SATU HABUK TAK ADA….. kah kah kah…

woit… KENAPA TAK TANGKAP KONTREKTOR ?....kah kah kah…

kah kah kah….MACAM KES MALL DI KOTA BARU?... kah kah kah..

nota:

inilah bahaya rasuah.
projek bangunan di berikan kepada kroni
kroni jual projek pada sub kroni
sub kroni jual projek pada sub sub kroni
sub sub sub kroni jual pada kontrektor china
projek 600 juta tinggal 600 ribu ringgit
inilah perniagaan bumiputera
inilah perniagaan ketuanan melayu
itu pasal semua runtuh kah kah kah




21 ulasan:

Umar Mukhtar berkata...

Laporan bumbung stadium runtuh bila nak siap???

BurtalSolo berkata...

apa nama apa nama kelas f ka kelas B ka kelas c ka

atau takde kelas...
eeee nak mencarut....

baguh hang hisam baguh baguh
bila lagi it tv 501 mau pangil hang habak mai..

Kaulabulabi berkata...

Tuan isam:

Banyak runtuh kat kampung ikang nih.
Ni petanda baik nih.
Petanda UMbengong pun nak runtuh sama.

Rasa-rasa tuan la, puok mane la buat keja nih?
Budak tadika pun kalu buat benda ni tahan jugak empat bulan.
Mung buat tak dan nak pakai dah runtuh!
Mung pakai besi gred berapa?
Mung pakai besi enjin jet ker?
Mung sambung besi tu dengan chwing gum ker?

Mung ni buat m said naik giler!
Tapi mung dah buat ideres jadik suka!

Ikut suka hati mung laa!
Janji duit petronus dah masyuk!

kahkah berkata...

kah...kah...kah..

kah..kah..isu disempitkan klu negeri BN yang pegang tp klu ngeri PR duk diamkan.;..kah..kah..kah..

apa punya blog dah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

fuiyoo..aku ingat, tukar tiub kene bukak satu channel tv la..baru telus ada sesiapa nak bersuara...

ini asyik terkongkong jer..cakap sikit..ISA..cakap sikit..polis datang rumah, geledah sana sini...cakap sikit..abih punai kene pulas siang malam...

apa punyer dunia gerombolan daa...takder enjoy langsung life kat dunia ni...borrrring..

Tanpa Nama berkata...

Akibat enjin jet F5 jatuh dari langit yang di lapor hilang tu? Bukan salah kontraktor, salah enjin jet yang jatuh bah!

mosabit berkata...

itu umno terengganu darul runtuh pun sangat bergoyang.....

tak lama lagi runtuh lah ia...

awas jika anda ke terengganu...kerana keruntuhan kerap berlaku.....

kereta proton bila ke terengganu pun akan berubah menjadi protong.......

kah kah kah kah kah kah ....

Tanpa Nama berkata...

buta ka orng terengganu..? masih nak sokong lagi puak2 ni..? nak tunggu terangganu tenggelam kot...?

Tanpa Nama berkata...

Pertama adanya rasuah antara pembina dengan agensi kerajaan negeri yang meluluskan, kedua mungkin pakai kontraktor Melayu yang tidak berkualiti tapi ada hubungan dengan UBN, kesudahannya malapetaka. Lihat kolonial Inggeris buat hospital seperti hospital Melaka, Pulau Pinang atau Johor Bahru, pejal sehingga kini, mereka pun penjajah tapi ada kualiti dalam reka bentuk , struktur dan bahan binaan. Petadbiran UMNO kelabu asap nanti dia oarang pakai alasan ' tak ikut speksifikasi ISOlah', 'tak pakai bomohlah untu membuah sial' dan macam-macam yang tak masuk akal.Lepas tu pemimpin UMNOama ada sengeh atau marahkan pembangkang yang pembangkang saja cari kesalahannya. Polis dan MACC pun kata tak ada bukti kukuh untuk dilanjutkan ke mahkamah. Apa punya hel ni! KURENG PROFESIONALLAH!

Tanpa Nama berkata...

eeeiiii... brapa byk jawatankuasa daaaa.

nanti kena ada undian plak sapa yg nak jadi ajk khas plak.

report card ajk khas bumbung & semejid mana.
tak kan sain sendiri jer kot.... (buat perangai masa skolah dulu la yer)

nak buat komen dlm TT ni pun kena lalu ajk "pengesahan perkataan".....

Orang Lama berkata...

Sham, kau kena buat root cause analysis kenapa banyak sgt kejadian runtuh kat Mesia ni.... kau nak tau apa punca sebenarnya?... Ada budak-budak Melayu yg SPM nya dapat aggregat 30pun boleh masuk universiti sebab quota atuk nenek dia org. Pastu nak eksyen punya pasal ambik lah course civil eng... CGPA 1 lebih tapi upgradekan jadi 2 lebih. Bila keluar U ada yg buka compeni ada yg kerja dgn syarikat bumi... Masa aku kerja dgn gomen, aku pernah check satu projek yg semua calculation dia salah, bila aku pangkah ada lah beruk besar yang mengamuk, alih-alih projek tu lulus..., tapi tak lama runtuh... nasib baik x ada yang kojol... hahaaaa.. Sapa yang dasar pelajaran sampai jadi mcm ni Syam? ... aku tak heran kalau banyak lagi bangunan akan runtuk di Mesia ni. Lepas ni kau tengok ler bangunan Matrade.. apa akan jadi

MIBU BULAN. berkata...

Tidak lama lagi rasa rasanya BN di Terengganu akan runtuh kerana jelas sekarang Wakil Rakyat BN bercakaran sesama sendiri.....

seliparjepun berkata...

SALAM...

"..inilah bahaya rasuah.
projek bangunan di berikan kepada kroni
kroni jual projek pada sub kroni
sub kroni jual projek pada sub sub kroni
sub sub sub kroni jual pada kontrektor china
projek 600 juta tinggal 600 ribu ringgit
inilah perniagaan bumiputera" (TT)

MEMANG BENAR...! ITU YANG SELALU DI PRAKTIKKAN...DALAM BINAAN..

Tanpa Nama berkata...

en kahkah 03:53;
kalu hang ada isu kat negeri PR hang buatlah blog.ceritalah kat sini negeri PR mana yang ada runtuh bangunan.jgn dok melolong macam beruk matyeh sajaa.rekod dunia ni beb..jambatan runtuh darul zombie...mcm mcm ada

Tanpa Nama berkata...

habih tu tekong ikang UBN 2 org kan tgh gadoh..apa lagi runtuh rantah la semuanya...mat said mat said ada duit buat e-book la,konon nak tingkat pelajaran budak2 tapi ada udang sebalik bumbung runtuh.ckp je nak berniaga habih citer jgn jadikan budak sekolah sebagai alasan...kat negara maju pun budak sekolah rendah masih guna buku nak belajar mat said oii..

Tanpa Nama berkata...

Sham, selagi melayu pakai 'KONSEP BOLEHLAH' selagi itulah melayu kena tipu!!!. BOLEHLAH yg akan menghancurkan kepercayaan org melayu kpd melayu. Kang kalo melayu ikut prosedur betul2, akan dikatakan nak bunuh melayu!!!Bangsa asing hanya tersenyum simpul mengutuk melayu....melayu bolooooo!!! Masalahnya sekrg org melayu sendiri memperbodohkan melayu...Betul2 kelakarlah!!! Woit, apa tindakan??? Kdg2 kes dpt CGPA rendah pon nak di gembar-gemborkan macam semua melayu sengkek!!!Ada orang nak perli Sham ngaji tak abis niii. Byk kes yg bangsa asing yg tak tahu apa2 tapi hanya pandai kelentong??? Jgn lebih2 nak kutuk org melayu yer!!!Knp tak citer pon bangunan runtuh kat seluruh dunia!!! Seluruh dunia ada bangunan runtuh dan penipuan projek. Kenapa nak label semua org melayu sengkek??? Aku tak tahulah perangai melayu elit pada org melayu nih!!! Masalahnya di negara Ketuanan Melayu ni...hanyalah SATU!!! Campurtangan org2 yg tak berkenaan utk mendapat duit terlebih2!!! Cuba tanya org politik atau penjawat awam...Ada tak yang nak menumpang tui!!! Bukan org melayu ajer nak kaya!!! Semua MANUSIA nak kaya!!! Ulang sekali lagi semua MANUSIA yg kaya!!! Sikit2 melayu bersalah....Sedarlah kita ni bangsa apa!!! Kekadang pelik jugak aku tengok kat melayu nih....Dah lah banyak melayu yg tak cerdik, melayu elit hanya nak henyak, hentak, balun dan perkosa jiwa mereka...Tergolek anjing mereka!!! Pelik!!! Pelik!!! Pelik!!!

Jgn hanya menghukum ajer!!! Adakah kita seorang:
i) Benar2 ikhlas utk memajukan dan menyedarkan org melayu...(Ini utk TT)
ii) Perjuangan ada makna
iii) Kecewa kerana tak dapat projek
iv) Kecewa kerana di anak tirikan kerana menyokong salah channel
v) Irihati tengok org melayu yg tak pandai dari kamu lebih kaya.
vi) Memang benci dilahirkan sebagai melayu
vii) Tak suka dengan nama melayu
viii) Atau kamu bukan melayu????

Crita DILEMA MELAYU ni... Sila rujuk pada cerita tamil Rajikanth jadi hero...Kamu semua akan dpt rumusan. Hahahahahahah

siber labukau

Khun Pana aka johanssm berkata...

Jambantan yang bahru ,runtoh
Bumbung stadium yang bahru, runtoh
Bumbung masjid yang bahru, bocor
Pusat Aquaria yang bahru ,bocor
Mahkamah yang bahru , bocor dan banjir.
PutarJaya yang bahru , bocor dan banjir.

Ini mesti 1 pertandingan diantara kontrektor umno untuk tengok siapa ponya kerja runtoh paling chepat.
Tahniah kepada persatuan kontrektor bumiputar

koboi berkata...

Malaysiakini kata ini projek OKU (Orang Kuat UMNgOk)
kahkahkah....

Keliwontron berkata...

Ultraman Mebius mengganas lagi di Terengganu !
Jabatan Georogoli mesti menyiasat tentang kemungkinan wujudnya raksaksa di sana ...
Seronok dok Mesia nie , tiap2 hari dengar berita Raja Lawak AStro ..tak kering gusi ... Sikit hari lagi satu menara KLCC hilang pulang baru gila beb

Mat Dangdut berkata...

org ganu banyak air liur LOL..

Tanpa Nama berkata...

kah...kah...kah... KB Mall tak runtuh sendiri ...kah...kah...kah

kah...kah...kah... KB Mall diruntuhkan oleh malaon puak Abu Jahal di Kelantan ...kah...kah...kah

kah...kah...kah... Puak Abu Jahal kan ke gedebe di Kelantan ...kah...kah...kah